MarcinZ Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Łowił ktos z was modelem 2,30 1-7gr. woblerami do 6cm typu minnow?bardzo sie wygina w nurcie?Szukam kijka pod pstraga okonia...ktory model wybrac aby ogarnol male wobki i gumki ale i zeby dal rade wobkom do 5-6cm? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) rozejrzyj się za modelem 2-10, ta 1-7 jest delikatna prędzej do paprochów niż woblerów.Obrotówka 1 w nurcie dość mocno wygina kijek, wiec przy woblerach pewnie będzie podobnie.Tutaj na forum jeden kolega miał do sprzedania tego 2-10, fakt ze w słabej cenie bo nówki chodzą po 200 zł, ale może się dogadacie ;-D Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Łowił ktos z was modelem 2,30 1-7gr. woblerami do 6cm typu minnow?bardzo sie wygina w nurcie?Szukam kijka pod pstraga okonia...ktory model wybrac aby ogarnol male wobki i gumki ale i zeby dal rade wobkom do 5-6cm? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaMam wersję do 2.30 10g. woblery typu minnow 6cm ogarnia spokojnie. Idealny kijek pod takie łowienie. Dla mnie pod okonia trochę za mocny, a pod pstrąga jestem zwolennikiem mocniejszych kijaszków. Jeśli Pan by chciał nabyć ten kijek okazyjnie mam taki na odsprzedanie użyty kilka razy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Miałem 2.30 10g. Aktualnie używam od paru dni 2.30 7g, ciężko go dostać dlatego mam go od niedawna. Jak dla mnie kijek mega super. Opisany poprawnie, czuły, wersja 7g moim zdaniem jest nieco wolniejsza, ale bardziej spolegliwa szczytówka. Okonki od 24cm dają już fajny holik. Na razie bez rekordów największy trzydziestka daje już frajdę, ale szczupaczki wyjeżdżają dość szybko bez problemu. Edytowane 22 Maja 2017 przez zandermafija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigniew Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Również łowię wersją 230/7g i też uważam że kijek za bardzo fajny. Dobrze się nim łowi okonie, ale nie tylko. Ja najczęściej łowię nim na dolnym Sanie,głównie klenie. W kwietniu przy okazji łowienia kleni dał rade trzem boleniom od 58 do.64cm. Miałem na niego również tęczaka 47cm i szczupaka 57cmi poradził sobie bez większych problemów, ale przy takich rybach wygina się do dolnika. Jednak jak ktoś łowi w bardzo zakrzaczonych miejscach to przy większych rybkach czasami może zabraknąć trochę mocy.Uważam że kijek jest wart wydanych na niego pieniędzy. Może na rzekę lepszy byłby 230/10g,Posiadałem wcześniej SG Parabelum 7g,kij o podobnych parametrach,ale zdecydowanie wole microflexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszb Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Posiadam model 1.90m 1-7g jestem pod wrażeniem ugięcia oraz możliwości tego kijka biorąc pod uwagę koszt zakupu. Do tej pory największa wyholowana nim ryba to potokowiec 39cm. hol szybki i bezproblemowy, a przy tym jeszcze spory zapas mocy. Na minus brak zaczepu do przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 a dla mnie dupy nie urywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Mam ten kijek ok.2 tygodni..holowałem na niego szczupaki około miarowe i potwierdzam prace ma swietna.Natomiast jesli chodzi o jego delikatnosc to nie jest tak do konca....czytajac opinie myslałem ze tak jest,a okazało sie ze mam sporo delikatniejsze wedki -delikatnej szukałem.Kupilem go z mysla połowu okonia ale smiało daje rade i szczuplym,a wobki kleniowe ok.3 cm smiało uciagnie w srednim nurcie.Zdazyło mi sie machac nim boleniowka ok 8 gr i tez dawał rade,...oczywiscie woda prawie stojąca.Kijek szybko gasnie po wyrzucie.Dolny c.w. według mnie sciema, w opadzie bez wiatru zaczął gadac przy 2g+ gumka...ogólnie kijek jest ok,choc myslałem ze bedzie bardziej delikatny...Dam mu jeszce szanse kilka miesiecy..ew.pojdzie na giełde ... Edytowane 23 Maja 2017 przez MarcinZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Testowalem dzis model 230 3-15 g Fajny kij pod klenia i bolka laduje sie od 4 g a gorny ciezar wyrzuty spokojnie pozwoli ogarnac rowniez bolka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Ma ktos ugięcia kija 1,90 do 7 gram? Jakie realne cw przy łowieniu na glowki z kajtkiem 2 calowym? Jak z obrotowkami nr 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Mam kijek 2,30 do 7g daje radę z obrotówkami aglia 2 w rzece o średnim nurcie, choć trochę się wygina ale nie ma biedy, da się łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boskimarian Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Mam ten kijek 230/7 pieknie trzyma male okonki i takie garbusy 30+. Dzis z przelewu na odrze na woblerka kleniowego polakomil sie bolek 58 cm. Odjazdy pieknie amortyzowane. Przy dobrze ustawionym hamulcu kij pieknie sie wygina i nie daje sie wypiac rybie. Po minucie rybka na brzegu. Powiem jeszcze ze mialem nanofil 0.10 berkleya. Ugiecie kija pięknie zrekompensowalo nierozciagliwosc linki. Jak za te pieniądze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Panowie mam zamiar kupić model 230/2-10. W związku z tym mam pytanie jakie wytrzymałości mam dobrać plecionkę ponieważ nigdy nie łowiłem tak lekkim zestawem. Konkretnie mam na myśli plecionkę PowerPro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Panowie mam zamiar kupić model 230/2-10. W związku z tym mam pytanie jakie wytrzymałości mam dobrać plecionkę ponieważ nigdy nie łowiłem tak lekkim zestawem. Konkretnie mam na myśli plecionkę PowerPro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Ten 2-10 to nie jest az taki lekki zestaw. 0.8 albo 1.0 beda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) ja korzystam z Stealth Smooth 8 Moss Green 0.06 przy Mikroflexie 2.3m/2-10g z Ninja 2500A Edytowane 23 Lipca 2017 przez RulleZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Dzięki za odpowiedz i film. Teraz wiem już dużo więcej co do tego kija. Ten 2-10 to nie jest az taki lekki zestaw. 0.8 albo 1.0 beda ok.[/Te 2-10 to nie jakiś bardzo lekki zestaw, jednak mój to będzie najlżejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Jak jest z dlugoscia rekojesci w modelach krotszym i dluzszym modeluczy w wedce 190 cm bedzie ona wyraznie krotsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surk Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Tutaj masz długość rękojeści w modelu 230 1-7 gr. Kij godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Bardziej chodzi mi o ile w moxleu 190 bedzie krotsza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriczu Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 W modelu 190 cm rękojeść jest niezncznie krótsza niż w tym 230 cm. Właśnie zbyt długi dolnik w modelu 190 cm spowodował że zrezygnowałem z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nofy Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Miałem oba modele, teraz mam 2,30 i przyznam się że nie mierzylem ale nie widzę znaczącej różnicy. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlodar Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Nie ma prawie żadnej. Mierzylem na gorąco w wędkarskim.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlodar Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Czy ma ktoś wlasnie długość 1.9 1-7g ? Jak wyglądają długości rzutów z brzegu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Szkoda wlasnie przez to chyba odpuszcze ten kijek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi