graf74 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Przeczytałem cały wątek od początku i po lekturze dwóch pierwszych stron byłem pewny,że do moich potrzeb wezmę 2,30 1-7g. Natomiast dwie ostatnie strony narobiły mi mętliku w głowiei teraz już sam nie wiem.Potrzebuje patyk 2,30 w 90% do obrotówek nr 1 typu aglia oraz 0 typu comet do łowieniacienką plecionką 0,4 PE w rzece. Który będzie lepszy ten 1-7 czy 2-10.Do obrotówek nr2 i małych woblerków mam inny kijek.Co poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 1-7 spokojnie ogarnie wszystkie przynęty ciągnięte.Bardzo fajnie rzuca lekkimi przynętami.Ale jeżeli chodzi o jakie kolwiek podbijanie to już nie bardzo do jaskolek się nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 1-7 spokojnie ogarnie wszystkie przynęty ciągnięte.Bardzo fajnie rzuca lekkimi przynętami.Ale jeżeli chodzi o jakie kolwiek podbijanie to już nie bardzo do jaskolek się nie nadajeZupełnie się z tym nie zgodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) Zupełnie się z tym nie zgodzę.jeżeli lubisz łowić "krowim ogonem " na jaskółki to bardzo proszę ja osobiście wolę sztywniejsze kije a nie takie które po wprowadzeniu w ruch się telepią Edytowane 4 Września 2017 przez --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Ponoć ten 2-10 to zupełnie inny kij, jest bardziej sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Ten kij ma akcje fast, jest szybszy od znanego i lubianego Mhx'a S871-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Ponoć ten 2-10 to zupełnie inny kij, jest bardziej sztywny.Tak jest sztywniejszy od 1-7. Posiadałem 2.30 w wersjach 7 i 10g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) Jeżeli ktoś wcześniej łowił np Megabass Shoreluck SLL-68ULS albo Favorite Solo na ma prawo twierdzić, że ten Dam Microflex 1-7g gorzej podbija jaskółki w porównaniu do wcześniej wymienionych kijów. Mówimy tu o łowieniu w rzece o dość mocnym nurcie nie na wodzie stojącej. Edytowane 4 Września 2017 przez damien79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Jeżeli ktoś wcześniej łowił np Megabass Shoreluck SLL-68ULS albo Favorite Solo na ma prawo twierdzić, że ten Dam Microflex 1-7g gorzej podbija jaskółki w porównaniu do wcześniej wymienionych kijów. Mówimy tu o łowieniu w rzece o dość mocnym nurcie nie na wodzie stojącej.no tak Masz rację kolego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) Jeżeli ktoś wcześniej łowił np Megabass Shoreluck SLL-68ULS albo Favorite Solo na ma prawo twierdzić, że ten Dam Microflex 1-7g gorzej podbija jaskółki w porównaniu do wcześniej wymienionych kijów. Mówimy tu o łowieniu w rzece o dość mocnym nurcie nie na wodzie stojącej.Nie łowiłem nigdy w życiu megabassem bo to nie moja półka, ale dalej nie wiem czy wziąć 1-7 czy 2-10 na Drwęcę..Jedni piszą że da radę a inni, że nie i bądź tu mądry człowieku? Edytowane 4 Września 2017 przez graf74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Tak jest sztywniejszy od 1-7. Posiadałem 2.30 w wersjach 7 i 10g.To jak posiadasz dwa to który będzie lepszy do obrotówek 0-1 na rzekę?Może podpowiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Testowalem dzis model 230 3-15 g Fajny kij pod klenia i bolka laduje sie od 4 g a gorny ciezar wyrzuty spokojnie pozwoli ogarnac rowniez bolka .Ten kij to bardziej pod gumy czy male wirowki i wobki rowniez jako tako ogarnia? Jaki jest max CW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) To jak posiadasz dwa to który będzie lepszy do obrotówek 0-1 na rzekę?Może podpowiesz?1-7 bedzie lepszylepiej się ładuje -dalej rzucasz i ryby się nie odbijają pod warunkiem że faktycznie będą to obrotowki 00, 0 , i 1-ki Edytowane 5 Września 2017 przez --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Dzisiaj pierwsze testy modelu 230 cm 2-10g. Łowiłem na Sanie. Do wędki podpiąłem kołowrotek wielkości 2500, waga 270g i żyłka 0,18 mm. Wędka jest szybka, biorąc ją do ręki można wręcz mieć wrażenie, że to kijek z CW do 15 g. Po wymachu gaśnie szybko. Nie jest to katapulta, która rzuca wszystkim dobrze. Komfort uzyskałem przy wobku 3.5 cm i wadze 3g. Poniżej 3 g np invader 4 cm już nie leci tak daleko. Oczywiście można go posłać na zadowalającą odległość ale sam wymach przy rzucaniu musi być bardzo dynamiczny. Później próba na obrotówce nr 2 typ aglia. Tu rzuty są dalekie i bardzo dobrze kijek spisuje się w prowadzeniu tej przynęty. Myślę, że obrotówka nr 1 tez poleci zadowalająco jednak to będzie już min CW kija. Gumka plus 3 g już ładuje kij i tu bym określił dolne CW. Kijek mimo swojej "sztywnosci" szybko wchodzi w ugięcie dość progresywnie praktyczne po dolnik. Ma bardzo dobrą amortyzację i pięknie się gnie pod rybą. Górne CW sprawdziłem na woblerku boleniowym hunter fantom 7 cm 11 g. Kijek dał radę ale ciężar przynęty juz głęboko odciążyć wędkę podczas wyrzutu. Tu bym określił jego górne CW. Kijek złowił kilka okoni i kleni, żadna ryba nie spadła. Opisuje kijek podczaś używania go w rzece z dość mocnym nurtem. Edytowane 5 Września 2017 przez damien79 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 ja model 2-01g 230cm bawię się na warszawskiej Wiśle. Daje radę. Łowię na plecionkę 0.6 Stealth Smooth 8 Moss Green i spokojnie 2g woblery lecą. Cięższe bez problemu, w tym kilkukilogramowe blaszki od RoBo Fishing. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Dokopilem wersje 1-7 190cm wg mnie zbyt dluga rekojesc taka sama jak w modelu 230 cm mogla by byc 10cm krotsza i dziwi mnie taka sama ilosc przelotek w tych dwoch długosciach . Ale jak zakijek ponizej 200zł nie ma co sie czepiac super czuly kijek pod okonki szczegolnie w połaczeniu z cienka pletka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Witajcie. Jak microflex 2,30 m do 7gram obsluguje glowki 2-5 gram + kajtek 2 cale? Da rade w ogóle tym komfortowo podbic te 5 gram bo na suvlcho troche ten kij taki lejacy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Witajcie. Jak microflex 2,30 m do 7gram obsluguje glowki 2-5 gram + kajtek 2 cale? Da rade w ogóle tym komfortowo podbic te 5 gram bo na suvlcho troche ten kij taki lejacy sieJak dla mnie to max te 5gram...jeśli chodzi o komfort.Oczywiście jest możliwość i więcej,ja machałem 7gr+3",ale to już nie bylo podbicie...raczej leniwe poderwanie ...Według mnie kijek raczej poprawnie opisany do komfortowego łowienia.Choc dolne cw od 2g do tych 7g góra. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Kij od 6 gram wzwyż juz mam i mam niestety luke ponizej do tych 5 gram wiec te 5 gram glowka bedzie maks tyle ze kij na sucho jakis "lejacy" sie wydaje i tak na sucho te 5 gram to taki chyba.maks maksow co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Najbardziej sie wacham czy brac tego microflexa ( jedyny znany mi kij delikatny bez wklejki) czy juz brac od bidy wklejke choc wolalbyn nie wklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Majątku ten kij nie kosztuje, kup sprawdź jak Ci będzie leżał zostawisz albo sprzedaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Savage gear Black Savage 2-7g w podobnej cenie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Jak dla mnie to max te 5gram...jeśli chodzi o komfort.Oczywiście jest możliwość i więcej,ja machałem 7gr+3",ale to już nie bylo podbicie...raczej leniwe poderwanie ...Według mnie kijek raczej poprawnie opisany do komfortowego łowienia.Choc dolne cw od 2g do tych 7g góra. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaPodpisuję się pod tym obiema rękami, max 5gr + gumiś i to moim zdaniem już nie będzie dynamiki szczytu.Najlepiej to chodzi według mnie 1,5-3gr. Fajny jest też pod obrotóki do roz.2 przy wodzie stojącej i małe woblerki.Nawet najmniejsze popperki ogarnia. Mi w nim nie pasuję to, że ma troszkę za mało mocy przy walce z rybkami troszkę większymi.Ale niektórzy to lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Macie jakis sensowny pomysl na kij którym obsluze glowki 2-5 gram + kajtek 2 cale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) Czy mamy kogoś na sali kto ma tego microflexa i Mikado inazumę flash perch do 18 gr.Prosiłbym o taką krótka recenzję patyków dedykowanych na okonia.Wiem ,że Mikado to wklejka a Dam nie. Edytowane 16 Października 2017 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi