MarcinZ Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Macie jakis sensowny pomysl na kij którym obsluze glowki 2-5 gram + kajtek 2 cale?Tylko mikrofleks... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Macie jakis sensowny pomysl na kij którym obsluze glowki 2-5 gram + kajtek 2 cale?Favorite Balance 2,13 m 2-7 g obsłuży to spokojnie, choć wykonaniem Microflex nieco go przebija (ale ceną lekko też). Niedługo powinien pojawić się w sprzedaży nowy wypust Balance na 2017 r. Na fotach wygląda o wiele ciekawiej od obecnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Witam Kolegów Czy Microflex 2.30m / 7g nada się na pstrągi z niedużej rzeki ? Głównie małe gumisie...może jakaś mała (0 ;1) obrotówka...obsłuży te przynęty ?Jak to się gnie pod kropkiem ? Filmik z P. Mireckim głosi, że to iście pstrągowy patyk...a jakie są Wasze doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Ja właśnie zamówiłem tego microflexa 2,30 do 7 gram zobaczymy co to warte. Lepiej do niego zylke czy jakas plecionke 0,04 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Ja właśnie zamówiłem tego microflexa 2,30 do 7 gram zobaczymy co to warte. Lepiej do niego zylke czy jakas plecionke 0,04 ?Będzie Pan zadowolony. Miałem ten kijek za te pieniądze kozak. Szybki czuły i mega akcja. Największa ryba szczupak 73cm i sporo okonia 25-35cm. Aktualnie używam Mhxa s871-2, ale Dama wspominam bardzo dobrze. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Lepiej go sparowac z żyłka czy z plecionka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Oczywiście, że plecionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Lepiej go sparowac z żyłka czy z plecionka?Pod woblery żyłka, pod gumy plecionka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Pod woblery żyłka, pod gumy plecionka.Dokładnie..sam tak używam.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Fajny ten mikroflex 2,30 m do 7 gram. Szukam jeszcze drugiego kija o pelnej plynnej akcji tak jak mikroflex tylko troche mniej "lejacego" ktos.cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nalep Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Cześć, szukam porady czy microflex 190cm 2-10g nada się na łowienie z brzegu czy lepiej wziąć wersję 230cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zdecydowanie, 230 jednak trochę dłuższe rzuty. Nawet lepiej będzie poprowadzić wzdłuż brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nalep Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 super dzięki za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag1972 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Dam Effzett Microflex 230 cm 3-15 gRozwarstwiło się łączenie spigot.Reklamacja i wymiana kija na nowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcziano Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Którego Microflexa polecacie pod smużaki i ogólnie pod klenia w małych i średnich rzekach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Którego Microflexa polecacie pod smużaki i ogólnie pod klenia w małych i średnich rzekach?Ja łowiłem 1-7gram 2.3 i dawał radę na Wisełce... Na giełdzie mam do sprzedania... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Grudnia 2017 przez MarcinZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Koledzy, jaki jest minimalny ciężar główki do przynęt 2-3 cale by łowić komfortowo z opadu w wodzie stojącej wersją 2-10 g 1,9 m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarex5 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 5 gr ledwo widać opad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 5 gr ledwo widać opadCzyli ogólnie opad słabo sygnalizuje? 5 gr ołowiu + guma 3 cale osiąga prawie max ciężar opisany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Czyli ogólnie opad słabo sygnalizuje? 5 gr ołowiu + guma 3 cale osiąga prawie max ciężar opisany?To nie jest wędka do łowienia z opadu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Nie.. no to zupełnie inna sprawa. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Rozumiem że to wędka raczej pod wobler/błystkę? Może polecicie coś do łowienia z opadu z cw ok 2g -10g w przedziale cenowym Mimroflexa? Tylko nie wklejki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarex5 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Czyli ogólnie opad słabo sygnalizuje? 5 gr ołowiu + guma 3 cale osiąga prawie max ciężar opisany? Ja używam główek do 10gr+3 calowy kajtek i to jest max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Czy ktoś używa 2.30m 3-15g pod poważniejsze pstragowanie? Mam 2.30m 2-10g i wiem czego mi brakuje. Zastanawiałem się nad model wyżej, ale wolę się upewnić. Chodzi mi o woblery i blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieobliczany Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Witam mam problem z doborem wędki i liczę na wasze doświadczenia i praktykę w te kwestia a mianowicie... planuje zakup wędki pod pstrąga MIcroflex 2.3m 2-10gr. Z tego co oglądałem filmy i czytałem o niej to jest jedna z lepszych opcji wędzisk w przedziale cenowym do 300zl. Ogólnie chciałbym łapać na woblerki 5cm, gumki z główkami 5gr ogólnie wszystko bardziej delikatnie. Na wodzie której łapie to Bystrzyca. głębokości od kostek po 50cm a nawet 1m wody, pstrągi ogólnie tak 30cm+/- i mi się wydaje ze ta gramatur będzie optymalna do tego kija jeśli chodzi o przynętę, głębokości i rodzaj blanku bo jest szybki kij ze szczytowej przechodzi w parabole. Ale dużo opinii jest, ze kij jest idealny pod takie łapanie ale i tez, ze za slaby ze za mało CW podczas holu, ze ryba się meczy po długiej walce ze względu na delikatny kij itp itd i tok myślenia MI się zmienił czy czasem nie wziasc tego 2.3m 3-15gr ale tutaj niby te 15cw to jak 20cw i kij jest sztywny i bardziej pod bolenia niż pstrąga. Łapiąc na moje przynęty obawiam się ze nie będę ich wyczuwał i praca kija może być inna niż będę oczekiwał. Kto łapał na tego kija 2-10 a 3-15 ? jakieś różnice ? podpowiedzi ? Pozdrawiammożliwe ze był taki post ale może ktoś ma jakieś nowe, inne doświadczenie w tej kwest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi