przemow Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Jest już temat o tym kijku w dziale Spinning. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieobliczany Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Ale są moze nowe osoby ktore nie uszestniczyly w tamych dyskusjach a maja dowiadczenie nowe z tym kijem. Ruszyl nie dawno sezon pstragowy takze temat idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 I tak zaraz będzie przeklejone do tamtego tematu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieobliczany Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Napisalem swoje, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpisów-na-forum-jerkbaitpl/Post #2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieobliczany Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Robisz problem z niczego a nic tym mądrego nie wnosisz. Napisałem CI odpowiedz na Twój pierwszy post. i to jest moje wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Masz chłopczyku nieobliczalny i czekaj na przenosiny dam-effzett-microflex 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 (edytowane) Kolego chyba nie za bardzo rozumiesz...Wyobraż sobie,że 15 nowych użytkowników założy nowe tematy odnośnie tego kija- będzie wtedy wielki bałagan i nikt , nigdy nie znajdzie wartościowych informacji!A koncert życzeń to może gdzieś indziej... Edytowane 8 Lutego 2018 przez cyprys19 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Tak jak Przemo napisał, temat zostanie podpięty przez admina. Odnośnie kija 2,3m i 2-10g używa dwóch moich znajomych (jednemu rekomendowałem ten kij). Używają właśnie pod pstrąga i łowią z użyciem gumek (4-7cm + 2-4g główka). Ogólnie obaj są zadowoleni. Wiem, że były wyholowane ryby do 50cm. Jeden używa plecionki, drugi żyłki. Jeden z nich, który łowi żyłką, powiedział, że "odbił" mu się pstrąg ponad 50cm. Stwierdzi, że dolnik jest troche za sztywny, lub ma za mało płynne ugięcie i to bylo przyczyną spięcia ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Wersję 2-10 używałem pod okonia, dobrze miota przynętami 3-10gram, wyżej nie sprawdzałem, bo cięższych nie używam. Okonie mi z niego nie spadały, wędka fajnie gnie się pod rybą. Mi się wydaje, że pod te przynęty, które wymieniłeś będzie to kijek w sam raz, chyba że lubisz mieć zapas mocy to wtedy bierz 3-15, ale o tym kijku nic nie napiszę bo go nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1to Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Z racji tego ze sezon pstragowy juz rozpoczety, szukam kijka pod pstraga, czy wersja 2-10g 2.3m sprawdzi mi sie pod obrotowkami nr 2/3 oraz gumkami do 3 cali z glowka 2-4g? od czasu do czasu zarzuce takze jakims wobkiem do 5-6 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Z racji tego ze sezon pstragowy juz rozpoczety, szukam kijka pod pstraga, czy wersja 2-10g 2.3m sprawdzi mi sie pod obrotowkami nr 2/3 oraz gumkami do 3 cali z glowka 2-4g? od czasu do czasu zarzuce takze jakims wobkiem do 5-6 cm.Ja łowię obrotówkami 2, blaszkami 6g i nawet woblerami Rudi64 da radę. Zależy też jaka rzeka: mały Ciurek czy większą rwąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Myślę, że ta wersja do 10g powinna dać radę z obrotówką 3, ja swoim kijkiem do 7g łowię na obrotówki 2 na Narwi i spokojnie daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarony7 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Ja mam na sprzedaż DAM Effzett Microflex 2-10g 2.30m. Jak coś to zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Ja mam na sprzedaż DAM Effzett Microflex 2-10g 2.30m. Jak coś to zapraszam na priv.A ja się ciągle zastanawiam czy go sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awuem Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Witam. Wie ktos moze jaka jest dlugosc dolnika od kolowrotka w microflex 3-15g? I jeszcze jedno pytanie czy do polowu okonia i szczupaka na lekko da rade? Mysle ze glowka max 5g plus sg cannibal 6-8cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 spokojnie nawet bolenie na lekko ogarnie mniejszymi przynetami thrill 7 cm lub mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Czy ktoś jigował microflex'ami? Małe kiguty/jigi pstrągowe? Z żyłka/plecionką? Każde doświadczenie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Łowiłem Microflexem brata ma wersję 230cm 3-15g bardzo przyjemny i uniwersalny kijek w swojej klasie cenowej. Dobrze sobie radzi przy jigach 2-4g i woblerach od 2cm do 7-8cm boleniówek na dużej rzece. Dobrze zainwestowane pieniążki. Do jiga na pstrąga wybrałbym wersję 2-10g w dole sporo mocy, szczyt pozwoli ładnie podać i poprowadzić nawet jigi 1g, przy czym szczyt nie klęknie przy 3-5 smukłym wobku. Dobrze sobie radzi przy obu rodzajach linki, bardziej bym wybierał plecionka/żyłka pod kątem swoich upodobań. Trochę tego przerzuciłem w różnym budżecie i muszę powiedzieć ze jak za 300 zł bardzo udana seria, nie ma się do czego przyczepić. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Może ciut za daleko od stopki kołowrotaka do końca kija.. ale to takie moje subiektywne... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Łowiłem Microflexem brata ma wersję 230cm 3-15g bardzo przyjemny i uniwersalny kijek w swojej klasie cenowej. Dobrze sobie radzi przy jigach 2-4g i woblerach od 2cm do 7-8cm boleniówek na dużej rzece. Dobrze zainwestowane pieniążki. Do jiga na pstrąga wybrałbym wersję 2-10g w dole sporo mocy, szczyt pozwoli ładnie podać i poprowadzić nawet jigi 1g, przy czym szczyt nie klęknie przy 3-5 smukłym wobku. Dobrze sobie radzi przy obu rodzajach linki, bardziej bym wybierał plecionka/żyłka pod kątem swoich upodobań. Trochę tego przerzuciłem w różnym budżecie i muszę powiedzieć ze jak za 300 zł bardzo udana seria, nie ma się do czego przyczepić.sam mam 2.30m/2-10g i przyznam szczerze, że już raz był na forum w dziale sprzedam... sam nie wiem co z nim zrobić jako że za bycie kierowcą na pstrągowej wyprawie dostałem trochę jigów za koszty paliwa to dam Wędce kolejną szansę dziękuję za opinię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 (edytowane) Łowić bo kijek zacny za tą ilość złotówek 2-10g bardzo uniwersalny, od małych wobków po gumy i jigi. Żeby ogarnąć coś lepszego budżet musi być przynajmniej razy 2. Sam się waham czy nie kupić tego 2-10g jako kija do wożenia non stop w aucie taki zestaw podróżny. Edytowane 12 Marca 2018 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Mam dylemat po Waszych wypowiedziach. Kupuje Microflexa i muszę to zrobić bez macania kija. Przynęty - kajtki 2", 3" sporadycznie 4", główki 5-7, czasem 3. Co brać, 2-10 czy 3-15 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Ja mam tego 2-10 i kajtki 2-3 obsłuży komfortowo w tej gramaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchalp Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Też mam 2.4 2-10g. Dołem zaczyna gadać według mnie 3g plus guma 2 cale. Góra tak komfortowo guma 3 cale i 7g Edytowane 17 Marca 2018 przez puchalp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi