luk_gda Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Spokojnie podbijasz tym 7g ? Czy to maks ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchalp Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 7g spokojnie z kajakiem daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Microflex dostał szansę na jigowanie kilka pierzaków a reszta to gumy. Dał rade. Tu z gumą na 3g główce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 No i stało się Microflex 2.30m 2-10g wylądował na giełdzie, razem z dwoma uchwytami do przynet i rzepami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 WitamChcialbym kupic microflexa 2.30 pod woblery na leniwe plytkie rzeki pod okonia, jazia, klenia. Woblery 3g-8g, 2cm-7cm, Jaki CW wybrac? 1-7 czy 2-10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Jeżeli będziesz łowił na wody stawiające większych opór w wodzie weź tego najmocniejszego. Miałem wszystkie gramatury w ręce w długość 2.3 3-15 dasz radę z 2-3cm i podoła 7 cm minnow. Jeżeli miałbym wybrać pod okonie i jazie wobki 2-4cm to tego 2-10g Pękatym SDR które robią mocne zamieszanie nie podoła żaden z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Wlasnie sie dowiedzialem ze jest u mnie duzo pstragow w malych rzekach ale tam juz szybciej plynie woda. Czy taki 3-15 rowniez sie nada na pstraga? Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Andrzeju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Tak, pod warunkiem ze będziesz używał przynęt które go nie przerosną, jak pisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Z powodzeniem używam Microflexa 2.30 2-10 g na pstrągowym łowisku specjalnym z wodą płynącą. Łowię tam głównie na micro jigi o raz lekko obciążone przynęty gumowe. W nurcie myślę, że obrotówka 2 i smukły wobler 5 cm to górna granica do komfortowego użytkowania tego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Miał już ktoś w ręku model 2.70 do 7 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Również jestem ciekaw opini, zwłaszcza tego o oczko mocniejszego 2-10gr 2.70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Kij fajny i owszem - tylko nie wiem czemu opisujący je Pan (pierwsze posty i link do facebooka) nazywa przelotki fuji KR-ki ? Chyba nie bardzo proszę Pana ... Edytowane 18 Grudnia 2018 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Miałem okazję porzucać już nowym Microflexem 2.70 do 7 g. Idealna propozycja na małe i średnie rzeki. Taki odpowiednik 862-2 Elixira. Gajosiki na 0,16 szły komfortowo. Właściciel dał mi porzucać i śmiało mogę powiedzieć, że na rynku to chyba najlepsza ''jaziowa'' propozycja. Większość znajomych używa 2.30 2-10 g, jeśli chodzi o pstrągi i to też trafny wybór. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Miałem okazję porzucać już nowym Microflexem 2.70 do 7 g. Idealna propozycja na małe i średnie rzeki. Taki odpowiednik 862-2 Elixira. Gajosiki na 0,16 szły komfortowo. Właściciel dał mi porzucać i śmiało mogę powiedzieć, że na rynku to chyba najlepsza ''jaziowa'' propozycja. Większość znajomych używa 2.30 2-10 g, jeśli chodzi o pstrągi i to też trafny wybór. Jeśli kolego ,porównujesz go do fx862 to będę musiał bardzo dokładnie mu się przyjrzeć Kupiłem tego 230cm do 10 i jestem mile zaskoczony za taką kasę kapitalny kij …. Natomiast ze stajni Dam wyszła jeszcze jedna perełka ….Yagi 270cm do 18 gram. Kij mega ! Chyba się pomylili z ceną - nie wierzę że taki kij kosztuję takie grosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Jeśli mi się uda to w weekend wrzucę zdjęcia ugięcia tego do 7g. Oczywiście ciut cięższy niż moje 862, ale myślę że top lista z seryjnych kijów w tej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zdecydowanie uważam, po roku łowienia mircoflexem 2,30 cw 2-10 g że był to świetny kij do łowienia woblrekami, obrotówkami w małych i średnich rzekach. Dla mnie do gum ten kij się nie nadaje, jeżeli okazjonalnie chcemy opukać dołki w rzekach, czy poszukać po dnie jigiem to ok, ale na typowy opad czy agresywniejszą animację się nie nadaje. Kij raz reklamowałem z uwagi na dziwne odgłosy z okolicy mocowania kołowrotka, jakby gdzieś było za dużo lakieru i jakby trzeszczał ale wymienione szybko na nowy dolnik. Poza tym bardzo fajna miękka praca, jak na tą półkę cenową polecam. Bardzo dobrze trzyma ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Jeśli mi się uda to w weekend wrzucę zdjęcia ugięcia tego do 7g. Oczywiście ciut cięższy niż moje 862, ale myślę że top lista z seryjnych kijów w tej cenie. Fajnie - bo tak mi się spodobał ten mikroflex (230cm) ,że dziś zamówiłem już 270cm 2-10 -wolał bym ,żeby był ciut mocniejszy od fx 862. Fxowi brakowało mocy przy odrbine większym nurcie itp. Np. zacięty klen 40cm w dalekim dystansie bardzo mocno go giął -powiedział bym ,za mocno ….dlatego właśnie wybór padł na 2-10 a nie 1-7. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Opisz wrażenia jak przyjdzie, bo sam się przymierzam do zakupu tego samego kijka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Dobra, dziś odebrałem swojego mikroflexa , 270centów cw 2-10. Generalnie faktycznie mocniejszy od fx 862 i to znacznie w dolniku. Jak kolega wyżej -domyślam się ,że ten 1-7 będzie kopią fx862. Ten do 10 gram wydaję się także fajny ,ma delikatny szczyt i płynnie przechodzi w parabolę . Myślę ,że da się nim zatrzymać sporego klenia w nurcie - dolnik wydaję się mocny jak na te 10g. Z pierwszego wrażenia domyślam się ,że będzie idealny pod mniejsze woby i blaszki. Dokładniej opiszę go po świętach (liczę na dodatnią temperaturę). Co do jakości wykonania -hmm no cóż chiny jak ta lala. NIe poraża jakością wykonania -choć jak wpsomniałem użytkowo wydaję się fajny . Co mi się podoba -jest lekki ,ale ma grube ścianki. Myślę ,że u mnie będzie robił za woła roboczego pod mniejsze woby. Klenie i bolki na lekko...Do typowiego jaziowania wybrał bym zdecydowanie tego do 7gram. Coś za coś -jako by ja jazi nie łowię za wiele wybrałem ten (do 10g) i uważam ,że dobrze zrobiłem. Więcej info dam Wam koledzy jak dobrze go przetestuję . U mnie po nowym roku przejdzie facelifting. Zrzucę ten lipny uchwyt i odejmę trochę gr na tych brzydkich nadlewkach lakieru . Generalnie kij fajny i jak najbardziej oceniam go na +/a zapewniam ,że przerzuciłem tego firmowego chrustu bardzo wiele . Kij fajny ,ale jak dla mnie tylko przynęty twarde . Pozdrawiam P. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 "U mnie po nowym roku przejdzie facelifting. Zrzucę ten lipny uchwyt i odejmę trochę gr na tych brzydkich nadlewkach lakieru ." Mój jak tylko dojdzie do mnie to uchwyt zmieniam... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 A w tych nowych dolnik dalej taki długi jak trzonek od siekiery czy poprawili to? Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 ja mam 185cm Dolnik idealnie do lokcia - w kiju 270cm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 A dał byś go radę zmierzyć do stopki kołowrotka? Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Pewnie. Nie ma problemu, obecnie garuje na zakupach, jak tylko wrócę wrzucę Wam foty z ugiecia i wymiary. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Dolnik fakt dosyć dlugawy... Ok 35 centow od końca do nóżki kołowrotka. Szczyt 1.4 dolnik przy uchwycie ok10mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi