Skocz do zawartości

Który multiplikator lepszy?

Wajdson

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego tanio kupujesz dwa razy kupujesz . Multik MUSI  być dobrej jakości to jest  podstawa zabawy ;)  ( budujesz dom musi być solidny fundament )  , kijaszek nie  za koniecznie z górnej półki, młynek już tak .. Poszukaj coś na giełdzie J B. 

Przepraszam, jestem nowy na forum i nie wiem gdzie zadawać pytania. Czy mógłbyś uzasadnić swoją odpowiedz? Te dwa multiplikatory sa w okazyjnej cenie dlatego sie nad nimi zastanawiam.

... właściwszym miejscem wydaje się dział "Baitcasting", lub nawet "Poczekalnia" (szczególnie jak jesteś tu nowy i nie do końca wiesz "co i jak")...

... określenie "niewielkie przynęty" jest nieprecyzyjne -  np. "lotność" "niewielkiej" wahadłówki i podobnego gabarytowo, "niewielkiego" woblerka jest zdecydowanie różna, a w przypadku multika ma to olbrzymie znaczenie... określ najpierw czym dokładnie chcesz łowić (zakres wagowy i rodzaj stosowanych przynęt) i dopiero później zastanów się nad odpowiednim sprzętem... jeśli pod pojęciem "niewielkiej przynęty" masz na myśli powiedzmy lekkiego 4-5 cm woblerka to istnieje duże prawdopodobieństwo, że w/w konstrukcje tego nie obsłużą... jeśli natomiast niewielką przynętą jest dla ciebie 30g wahadło to jest szansa... na temat doboru odpowiedniego multika już wiele napisano (patrz dział "Baitcasting") - ja bym celował w coś sprawdzonego...

• Like 1