Czoper Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witam panowie... Ostatnio zainteresowały mnie haki do woblerk?łw... Mo?źe ktoś ma jakieś doświadczenia w tej dziedzinie?? Chodzi mi o r?ł?źnice miedzy hakiem a kotwicą...zacinka, spady itp... Będę wdzięczny. Pozdrowienia Czoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Czesc Podjalem kiedys pojedyncze proby lowienia z hakami.Nie odnotowalem roznicy w skutecznosci bran i zaciec w porownaniu z kotwicami.Natomiast krotko po tych experymentach przestalem uzywac tak drobnych przynet ...i kwestia hak czy kotwica zniknal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Dzięki za odpowiedz...Zostaje mi wypr?łbować samemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 owner cultiva i haki Gran Super trour i kotwoca dla mnie nie istnieje... tamte z tyły na zdjeciu czekaja na nowa dostawe hak?łw (druciak?łw) bezadziorowych prosto ze Staszowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 No proszę bardzo...a jednak się ktoś znalazł piękne znajome stadko <_< na pewno lepsza praca wobka ...mniejszy op?łr ni?ź w przypadku kotwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Ja się zastanawiałem co by było gdyby wkleić hak zamiast tylnego oczka jak w gumie, w środku skręcony ze stela?źem. Myślałem nad tym pod kątem redukcji zaczep?łw. Tylko, ?źe taki hak spowodowałby, ?źe wobek byłby jednorazowy. Koniec haka to po woblerku. Ale nie grzechotałoby k?łłko o kotwiczkę czy co tam innego. Swoją drogą ciekawe czy to nie odstrasza ryb. Wiem, ?źe są wobki z grzechotkami, ale taki np kleń to ostro?źna ryba a takie grzechotanie na pewno słyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 moje kleniozaurom pasuja, czy grzechoczą nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 tu jest właśnie w storku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Krisu, m?łj kumpel łowił i chyba nawet robił takie wobki. Wydaje mi się ?źe zastosowanie takiego haka nie poprawi znacznie pracy cię?źkiego, przelewowego woblerka.A co do wymiany haka to robisz tak - nie montujesz wią?źąc go ze stela?źem. Nawiercasz otw?łr na hak, wklejasz. Ryba na pewno go nie wyrwie. Po zu?źyciu haka, powiedzmy ?źe go ucinasz tak, aby pozostał prosty trzonek. Wiertareczką robisz nowy otw?łr, usuwasz stary hak, wklejasz nowy hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 w Storkach to ju?ź sprawdzona konstrukcja kleniowo-jaziowa http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=2340 4& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 owner cultiva i haki Gran Super trour i kotwoca dla mnie nie istnieje... tamte z tyły na zdjeciu czekaja na nowa dostawe hak?łw (druciak?łw) bezadziorowych prosto ze Staszowa Te Endiego prezentują sie bardzo fajnie...muszę spr?łbować i koniec...właśnie w takiej wersji jak kolegi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Ja do najmniejszych wobk?łw smu?źak?łw (jako jedyną kotwiczkę) i czasem w większych kleniowych wobkach (zamiast przedniej kotwiczki) u?źywam najmniejszych kotwiczek podw?łjnych. Są mega ostre, lepiej zacinają, zakłada się je bez k?łłeczka więc przynęta (kt?łra ma pływać) jesz l?źejsza. Nie ma opcji ?źeby spadły. I w por?łwnaniu do haczyk?łw ma dwa groty, oraz kąt rozwarcia grot?łw zwgledem siebie - takie V. Haczyk teoretycznie mo?źe jakoś tam się płasko ustawić między g?łrną a dolną szczęką, gdy w środku w pysku jest korpus wobka. Aha, kotwiczki podw?łjne instaluję grotami do dołu, bo w smu?źakach i wobkach pływających podpowierzchniwych brania są najczęściej od dołu. O zaczeppy trudno w powierzchniowym łowieniu klenio jazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 dobre haki znajdziesz tutaj http://stores.ebay.com/SHIMREELS-TACKLEja uzywam tych http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=35 0252571898 sa dostepne w roznych rozmiarach, pasuja do roznych wabikow, od woblera kleniowego, jerka na szczupaki ... mam takie lowsko, gdzie dopuszczalne sa tylko przynety z jedna kotwica i jednym hakiem pojedynczym, lowie tak regularnie i od dluzszego czasu ... zwiekszenia ilosci pustych bran lub spadow nie stwierdzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi