artix Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Witam kolegówProsiłbym Was z racji tego iż będę zaczynał coraz więcej łowić na spinning,o pomoc w doborze spinningu.Chcę kupić wędkę w miarę mocną,czułą i ładnie wykonaną ,z przeznaczeniem głównie na szczupaki i okonie.Przynęty na jakie będę chciał łowić to wszelkiego rodzaju gumy,obrotówki i wahadłówki o gramaturze 3-18g,Spinning z przeznaczeniem na wody stojące i rzeki.Długość min. 270 cm.Obecnie używam Mikado Ultraviolet 2,7m c.w.20-35g i wydaje mi się ,że ta wędka jest zbyt"tłukowata" i sztywna.Dlatego chciałbym kupić coś lepszego i delikatniejszego ,żeby było czuć przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Mikado Inazuma Perch + Daiwa Ninja i za 350 zł masz wędkę budżetową z kołowrotkiem a jak podepniesz zamiast Daiwy Spro Passion to Ci jeszcze 100 zostanie na gumisie. Edytowane 19 Września 2016 przez Robert Crocker 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1b Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Polecam Dragon Express spinn 4-20 2,75 za niecałe 2 stówy bardzo fajna dość uniwersalna wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Mikado Inazuma Perch + Daiwa Ninja i za 350 zł masz wędkę budżetową z kołowrotkiem a jak podepniesz zamiast Daiwy Spro Passion to Ci jeszcze 100 zostanie na gumisie. I to była jedna z najlepszych opcji w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Poszukaj wędki Team Dragona 7-21g w długości własnie 2,70, bardzo wdzięczny kijaszek dużo wytrzyma kontakt z przynętą bardzo dobry i jakość wykonania niczego sobie. Ja osobiście miałem kiedyś pierwszy wypust i sobie chwaliłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Poszukaj wędki Team Dragona 7-21g w długości własnie 2,70, bardzo wdzięczny kijaszek dużo wytrzyma kontakt z przynętą bardzo dobry i jakość wykonania niczego sobie. Ja osobiście miałem kiedyś pierwszy wypust i sobie chwaliłem. Pozdrawiam Jak kij o dł. 270 cm może być kijem uniwersalnym ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Jak kij o dł. 270 cm może być kijem uniwersalnym ? dla łowiącego z brzegu może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 dla łowiącego z brzegu może byćUniwersalny kij dla łowiącego z brzegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Jak kij o dł. 270 cm może być kijem uniwersalnym ?dla łowiącego z brzegu może byćUniwersalny kij dla łowiącego z brzegu Czy w ogóle można mówić o wędziskach uniwersalnych?Ani @artix o taki nie pytał (mimo nieco mylącego tytułu, chodziło Mu o okonie i szczupaki), ani @Łowca.b takiego nie wskazał.Uważam, że propozycje @Roberta i @Łowcy.b akurat dobrze "wpasowują" się w potrzeby @artixa, a dyskusja na temat "uniwersalności" prowadzi w ślepy zaułek. Edytowane 20 Września 2016 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Jak ktos nie ma kasy i jakichs specjalnych wymagan, to spokojnie znajdzie cos uniwersalnego, czemu nie. Cale liceum przelowilem Catana, jeden spinning do wszystkiego co plywalo w okolicy, dalo rade? dalo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) @Toro, zgoda, wszystko można. Też kiedyś miałem jeden kijek 240cm/5-20g i łowiłem, ale były to zamierzchłe czasy kiedy nawet z krótkiego, 2-godzinnego wypadu nie wracało się "o kiju". Teraz też nie wożę ze sobą całego arsenału, ale gdy jadę nad Grabię lub Ner biorę Catanę 2,10m/1-11g, nad Pilicę, lub Wartę zabieram Feroxa 2,70m/5-20g, a nad J. Sulejowskie, Jeziorsko lub Zat. Pucką Carbomaxxa 3,0m/10-30g.Gdyby nie propozycje @Roberta i @Łowcy.b osobiście zaproponowałbym Feroxa, ale to wędzisko właśnie niskobużetowe, choć bardzo dobre, @artix ma zdecydowanie większy budżet, więc nie wychylałem się. Edytowane 20 Września 2016 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 @Toro, zgoda, wszystko można. Też kiedyś miałem jeden kijek 240cm/5-20g i łowiłem, ale były to zamierzchłe czasy kiedy nawet z krótkiego, 2-godzinnego wypadu nie wracało się "o kiju". Teraz też nie wożę ze sobą całego arsenału, ale gdy jadę nad Grabię biorę Catanę 2,10m/1-11g, nad Pilicę, lub Wartę zabieram Feroxa 2,70m/5-20g, a nad J. Sulejowskie, Jeziorsko lub Zat. Pucką Carbomaxxa 3,0m/10-30g. Inne stare czasy Teraz troche wiecej mam tego chrustu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artix Opublikowano 9 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 A co sądzicie o kijach Kongera,bo do nich właśnie najbardziej się przymierzam.Konkretnie interesują mnie modele:-Team Konger medium spin 270/9-28g-Konger World Champion Turbo 270/7-21-Konger World Champion Kobalt 275/9-28oraz kije WRX Champion Kobalt i Turbo lecz nowe modele z dzieloną rękojeściąKtóry z nich jest najbardziej odpowiedni co do moich wymagań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Posiadam dwa kije kongera , world champion kobalt i classic/240 jestem zadowolony z tych spinów ,dobrze trzymają rybę, spadów nie mam , moim zdaniem mają zaniżone delikatnie cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 KONGER to dobra firma. Jakościowo są prawie na poziomie DRAGON-a, cenowo plasują się między JAXON-em a DRAGON-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 World Champion Kobalt 9-28g: miałem ten kijek jeszcze kilka lat temu i bardzo dobrze go wspominam. Czuły, dobrze się rzucało. Nie gubił ryb, nawet okoni. Odszedł tragicznie (nie podczas wędkowania), pewnie do dzisiaj bym go miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 KONGER to dobra firma. Jakościowo są prawie na poziomie DRAGON-a, cenowo plasują się między JAXON-em a DRAGON-em.aha 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Wszystkie twoje kije obsłużą twoję przynęty o maksymalnym ciężarze, ale jednak żeby operować komfortowo w zakresie przynęt w okolicach 3g musisz mieć coś delikatniejszego. Jeśli koniecznie chcesz mieć jednego kija to musisz zdecydować czy częściej będziesz łowił ciężej czy też lżej?Oawiam się, że WC Turo nie pociągnie Ci komfortowo tych 18g, ale lepiej będzie przy 3g, a WC Kobalt odwrotnie gorzej bedzie przy 3g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artix Opublikowano 14 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 A co powiecie o kijku Okuma Black Rock 2,75 c.w5-25g?Czy to dobry konkurent dla powyższych kijów Kongera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 A co byś chciał jeszcze wiedzieć? Napisano już o nich wszystko na tym forum w dziale spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Mam okumę black rock i wdzieczny to kijek, ale obecnie polecałbym cormorana black bull pcc 2,70m 7-28g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocket Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Cześć. Szukam nowego kija pod szczupaka i zainteresował mnie kij Okuma Altera 270 5-25. Ktoś korzysta może z tego sprzętu? Opinii użytkowników próżno szukać w internecie. Ewentualnie czy polecacie jakieś inne kije o podobnym cw w kwocie do 180 zł. Łowię z brzegu, głównie na gumy 8-12 cm na główkach +/-10 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/18215-kij-na-szczupaka/ I polecam korzystanie z wyszukiwarki ☺ Edytowane 3 Października 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Podziwiam Sławku Twoją cierpliiwość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Jeden raz każdemu drogę wskażę ???? ale niańczyć nie będę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi