Skocz do zawartości

Rząd przyjął uchwałę ws budowy kaskad na Wiśle ...

Woytec

Rekomendowane odpowiedzi

Posłuchajcie obertrolla.. Większość tych zastępczych tematów którymi się buzuje wędkarski świat - jakby większych albo bliższych problemów nie miał, to jest prosty transfer emocji z politycznych nawalanek. W tym beznadziejnym harmidrze nawet podstawowe funkcje państwa zdają się być śmiertelnym wrogiem, zagrażającym prawidłowemu funkcjonowaniu państwa. Co mnie stale haha.. :)  

• Like 1

Mój Ojciec (rocznik 47)  skończył Technikum Żeglugi Śródlądowej we Wrocławiu i całe życie pływał (i ja z nim za dzieciaka) barką śródlądową po Polsce i prawie całej Europie...
Jak mu to czytam i pokazuje to abstrahując od względów ekologicznch i "naszych" wędkarskich śmieje się gromkim HA-HA-HA...70latka..
cyt. "Oni (politycy)  nie wiedzą o czym mówią,  ILE TO WSZYSTKO KOSZTUJE pracy i PIENIĘDZY, a te "WIELKIE PLANY" w latach 60tych profesorowie na wykładach nam snuli...
wrzuć chłopakom jak wygląda 1 (słownie: JEDEN) budowany próg wodny w Malczycach przez ostatnie ponad 20lat na Odrze"  ,
co czynię z ochotą :

P.S. już nawet nic nie napiszę o kosztach i czasie na stworzenie i UTRZYMANIE  jakiejś tam klasy czyt. głębokości na Wiśle .. Edytowane przez Krzysiek P
  • Like 3

Nie mogę. Albowiem skutecznie daję odpór światopoglądowej tandecie skrywającej się na ogół pod zajebistym nickiem.. :) J.pl nie powinien skończyć tak jak RO - tzn od panoszącego się oszołomstwa. Kapujesz, fonix ? :)  

• Like 1

Nie kapuję, jestem jednym z tutejszych imbecyli. Ale mimo Twojego oświecenia, srasznie Ci współczuję. Niczym dziecku, z którymi rówieśnicy się nie chce bawić, a ono i tak biega zanimi i sieje inwektywami. Ale z braku alterntywy nie znajdzie innej grupy, bo za każdym razem kończy tak samo. Tyle jeśli chodzi o polemikę ze mną. Zabieram zabawki i uruchamiam tryb świadomej ignorancji.

• Like 3

Mam wprawdzie poczucie dojmującej straty, ale pocieszam się, że zaraz ktoś Cię zastąpi.. :rolleyes:

Marne, dreadknight  :)  Nec Hercules contra plures.. Cały czas jest dla mnie wyzwaniem haniebny stan wędkarstwa w Polsce. Wolałby je widzieć mniej och....łe i zoszołomiałe, a wędkarski świat skupiony na trosce o własne podwórko i własną, nędzną kondycję. Sanację zacząć od siebie, nie od innych - natychmiast !!     

Edytowane przez Sławek Oppeln Bronikowski
  • Like 1

Mój Ojciec (rocznik 47)  skończył Technikum Żeglugi Śródlądowej we Wrocławiu i całe życie pływał (i ja z nim za dzieciaka) barką śródlądową po Polsce i prawie całej Europie...

Jak mu to czytam i pokazuje to abstrahując od względów ekologicznch i "naszych" wędkarskich śmieje się gromkim HA-HA-HA...70latka..

cyt. "Oni (politycy)  nie wiedzą o czym mówią,  ILE TO WSZYSTKO KOSZTUJE pracy i PIENIĘDZY, a te "WIELKIE PLANY" w latach 60tych profesorowie na wykładach nam snuli...

wrzuć chłopakom jak wygląda 1 (słownie: JEDEN) budowany próg wodny w Malczycach przez ostatnie ponad 20lat na Odrze"  ,

co czynię z ochotą :

P.S. już nawet nic nie napiszę o kosztach i czasie na stworzenie i UTRZYMANIE  jakiejś tam klasy czyt. głębokości na Wiśle ..

Ale to wszystko nie przeszkadza przecież, żeby zacząć budowę (łącznie z uroczystym wbijaniem łopat przez paru oficjeli w gajerkach), rozgrzebać marnując przy tym górę pieniędzy i czyniąc poważne szkody w środowisku, a potem zostawić niedokończone, tak jak było np. z elektrownią atomową w Żarnowcu. Mieszkamy przecież w Polsce :)

Edytowane przez Krzysiek Rogalski
  • Like 2

Ale to wszystko nie przeszkadza przecież, żeby zacząć budowę (łącznie z uroczystym wbijaniem łopat przez paru oficjeli w gajerkach), rozgrzebać marnując przy tym górę pieniędzy i czyniąc poważne szkody w środowisku, a potem zostawić niedokończone, tak jak było np. z elektrownią atomową w Żarnowcu. Mieszkamy przecież w Polsce :)

i kasa się kręci 

• Like 1

Chodzi o to żeby ROBIĆ, a nie ZROBIĆ.

• Like 1

Bądźmy oryginalni i niepowtarzalni! Oprotestujmy szosy i autostrady, a już szczególnie mosty nad rzekami, te co je  lobby betoniarskie na złość i dla zysku nam stawia :) Wędkarski świat jest tego wart  :)