Skocz do zawartości
  • 0

Dziwna sprawa

Extended

Pytanie

Cześć,od maja mam kołowrotek Ryobi Krieger. Gwarancje niestety......do śmietnika. Po 2 tygodniach rzucania zaczął lekko drżeć,coś jak auto łapie pobocze ze żwirem takie uczucie. Niby pod szpulą ale tam wszystko okej jest. Głębiej nie rozbierałem. Co obrót korbką lekkie drżenie. Ale łowiłem. W ciągu 3 miesięcy spinningu wyrzuciłem 2 plecionki bo strasznie się skręcały, plecionki Dragon Jiggin Braid i Dragon Gt SFS 8X....nawinąłem żyłkę 0,25 i po kilku rzutach zaczęła się skrecac i robiła węzły na sobie. W poprzednim roku cały sezon używałem plecionki GT SFS 8X na kolowrotku Dragona i wszystko było okej. Dodam że działo się to tylko przy Sliderze 6s......Czyżby to wina kołowrotka ?

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Oś główna najprawdopodobniej jest niedokręcona i pewnie z czasem zgubisz ją razem z szpulą, bez rozbierania nie powiem jednak dokładnie ani wirtualnie nie zrobię. Co do skręcania to może być wina kołowrotka i plecionki a i żyłki też choć w dużej mierze odgrywa rolę właśnie młynek i jego możliwości nawoju  ;)

• Like 1

• 0

Nie wiem nic tam nie widzę,odkręciłem śrube, zdjąłem rotor, i tam były potem 3 śrubki na takiej głównej konstrukcji odkręciłem je ale nic tam się nie da zdjąć wcale.....a ten taki wałeczek co rotor na nim jest,ten przez który tę główną śrubę ściągam to coś dziwnie chodzi, jakoś luzuje, coś pyk tam jak nim poruszam...