vojtas Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Dragon CTX model MS-X Micro specjal 2.28m cw 2.5-16gWitam rozmyślam kupno takiej wędki do połowu okoni na malutkie gumki na główkach ok 3g i obrotówki do wielkości 2,prosze o jakiekolwiek spostrzeżenia na temat tego modelu,jak on się zachowuje nad wodą i przy holu ryby,i czy niejest spolegliwy przy jigowaniu małymi przynętami,łowie głównie na wodach stojących,Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Chłopaki nie przerzucajcie tematu do Poczekalni. (prośba forumowicza) Jeśli nie będzie zainteresowania za kilka dni go przeniosę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Też czekam z niecierpliwością na opinię o tym modeluTest dostępny w sieci czytałem-wygląda ,że to może być to czego szukam,tylko test jakby sponsorowany.Podbije to 5-10g z 2 calową gumą , czy to kolejny patyk z tipem jak włos i "mocą w dolniku"? A szukam czegoś dokładnie odwrotnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) @flymar podał byś mi namiar na ten test? Miałem ten model w ręce w sklepie i zrobił na mnie wrażenie,na sucho nim pomachałem i stwierdziłem że jest to coś dla mnie ale jestem ciekawy testów nad wodą Edytowane 28 Września 2016 przez VOJT@S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 ProszęNie potrafię wkleić, aleWpiszwedkuje.pl Dragon MS-XWyskoczy strona jako druga bezpośrednio na teście kijaJeśli miałeś ją w ręku czy pamiętasz jaką ma szczytówkę-da radę podbić 5-10 g czy to kolejna wklejkopodobną? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 29 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 ani niejest to wklejka ani wklejkopodobna,jest to cały blank i jak na cene przystało zajebiście wykonany,niewiem czy przy takiej gramaturze Ci się nie podda przy podbijaniu bo to akcja Med-Fast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Tak, wiem ,że to cały blank. Chodziło mi o to czy nie jest to cieniutki tip pracujący jak wklejanka.Szukam wśród nie wklejek i nie mogę znaleźć "okoniowego" kija ze sztywniejszą szczytówką.To miałoby być coś mocniejszego od UL wykałaczki,którą już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 niejest to cienki blank spolegliwy,mi też na tym zależy bonieważ łowie okonie agresywnie np.jaskółkami i szczytówka musi być ciut sztywniejsza abym mógł dobrze przynęte oderwać od dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Skoro piszesz, że nie jest to cienki spolegliwy blank to tym bardziej utwierdza mnie ,że to może być to czego szukam.Niestety nigdzie stacjonarnie nawet nie mieli tego kija-pytałem włącznie z łódzką giełdą.Gdybyś miał okazję pomachać/połowić daj znać czy ogarnie te 5-10g jak pisałem.Paradoksalnie wśród pewnie setki kijów okoniowych nie znajduję nic z progresywnym ugięciem i sztywnym ( jak na okoniowy oczywiście) tipem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 A może kolega spróbuje Sicario 2.23m 2-7g, mam tą wędkę i super się nią łowi,bardzo czuła, lekka,szybka ale nie sztywna pała.ogarnia tak do 10-12g łącznej masy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 5 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 A może kolega spróbuje Sicario 2.23m 2-7g, mam tą wędkę i super się nią łowi,bardzo czuła, lekka,szybka ale nie sztywna pała.ogarnia tak do 10-12g łącznej masy.czy jest to wklejka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Nie ,to jest jednolity blank bez wklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) A może kolega spróbuje Sicario 2.23m 2-7g, mam tą wędkę i super się nią łowi,bardzo czuła, lekka,szybka ale nie sztywna pała.ogarnia tak do 10-12g łącznej masy.jeżeli chodzi sicario, to widziałem ze sporo osób narzeka na to że kije pękają w okolicach części szczytowej. Zadzwoniłem na serwis mikado i otrzymałem informacje że tak faktycznie jest, bo blank jest bardzo czuły na "urazy mechaniczne" nawet podczas transportu delikatne puknięcia blanku o blank złożonej wędki mogą powodować mikro-urazy.Pan z serwisu polecił mi zakup kamisori perch zamiast wędki z serii sicario Edytowane 6 Października 2016 przez Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Co do mikado to miałem kiedyś kijek okoniowy i wklejona szczytówka mi się rozwarstwiła i dałem na serwis,czekałem ponad 4 miesiące aż mi to zrobią i puzniej się dowiedziałem że nietylko ja tak długo czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Coś za coś,sicario jest lżejsze i bardziej czułe od kamisori ale pewnie jest zbudowane z innego węgla i żywicy więc częściej pęka.myślę Z nie bez powodu ma taki mały C.w. mimo że wydaje się ze może duzo więcej pociągnąć.ja na moje sicario nie narzekam,nie przeciazam go i uważam przy transporcie i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 jeżeli chodzi sicario, to widziałem ze sporo osób narzeka na to że kije pękają w okolicach części szczytowej. Zadzwoniłem na serwis mikado i otrzymałem informacje że tak faktycznie jest, bo blank jest bardzo czuły na "urazy mechaniczne" nawet podczas transportu delikatne puknięcia blanku o blank złożonej wędki mogą powodować mikro-urazy.Pan z serwisu polecił mi zakup kamisori perch zamiast wędki z serii sicario Dlatego do sicario dołączony jest gruby pokrowiec oraz plastikowa tuba ochronna także po łowieniu wędkę można bezpiecznie przetransportować do domu bez obawy o jej urazy Sam osobiście raz na jakiś czas tylko używam tej tuby, wędkę raczej szanuję i szczytówka nie pęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Może w tych Sicario jest tak cieniusienieńka ścianka, że kije tak łatwo pękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 7 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Skoro piszesz, że nie jest to cienki spolegliwy blank to tym bardziej utwierdza mnie ,że to może być to czego szukam.Niestety nigdzie stacjonarnie nawet nie mieli tego kija-pytałem włącznie z łódzką giełdą.Gdybyś miał okazję pomachać/połowić daj znać czy ogarnie te 5-10g jak pisałem.Paradoksalnie wśród pewnie setki kijów okoniowych nie znajduję nic z progresywnym ugięciem i sztywnym ( jak na okoniowy oczywiście) tijużDzisiaj już po pierwszych testach kijka bo wczoraj mi juz przyszedł do domu,zakupu nieżałuje i jestem bardzo zadowolony z niego,jest to coś czego szukałem czyli do agresywnego podbicia gumki na główce 3-4g i przy okoniu 20cm ma ciepłe ugięcie,żadnej ryby niezgubiłem,bardzo czuły blank i idealnie mi się wyważył z młynkiem zauber 3000,tak jak pisałeś czy ogarnie 5-10 g,powiem tak najciężej założyłem główke 6g do gumki easy shiner 2'' i dawał rade podbijając na spokojnie ale z 10g wydaje mi się że bedzie miał problem,zabardzo się podda,opis na blanku do 16stu g jest ciut zawyżony,gdyby to był x-fast to można by go było delikatnie przeciążyć,wykonanie wedki bardzo ładne i staranne,cały blank matowy i delikatny opis nad rękojeścią który nierzuca się zbyt w oczy,Także jak najbardziej polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Bociek Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam, VOJT@S a jak widzisz ten kij pod klenia? Mała rzeka, spokojny uciąg wody i do tego wahadełka 2-4 cm, woblerki 2,5-5cm, przyłowem może byc oczywiście pstrąg, brzana, jaź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Seria CTX na 2016r jest dosyc szeroka ,czy ktos macal uzywal tych mocniejszych z przeznaczeniem pod sandacza-opad,kogut.W Wa-wie w sklepach chyba raczej brak,a troche kusza.W necie ceny zaczynaja sie juz od niecalych 3stowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisaq87 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Cześć,kijek dość ciekawy, ale nie jestem pewien, jak ogarnie przynęty na główkach 2,5g. To jednak jego dolna granica.Za to może to być ciekawa propozycja do łowienia za pomocą nieco cięższych przynęt.Jeżeli chcesz łowić głównie lekkimi przynętami to polecam nieco krótszy wariant, o c.w. do 12 bądź nawet 10g, ale jeżeli takie 2,5g nie dominują w Twoim arsenale i lubisz agresywną prezentację to mogę Ci podesłać fotki ugięcia przy dwóch różnych obciążeniach.Przepraszam za jakość. 16,5g 125g Pozdrawiam Edytowane 3 Grudnia 2016 przez pisaq87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Marcin,a mozesz cos powiedziec o xfastach z wiekszym wyrzutem tak 20g i wiecej,bo o takie pytalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Dziękuję pisaq87 za fotki ugięcia,szkoda że nie ma jeszcze jednej z trochę większym ciężarem....Tak czy inaczej wygląda ,że to może być akurat do moich zastosowań, o których pisałem wcześniej.Właściwie nie znalazłem dla tego kija ( z kijów pozapracownianych) alternatywy( w uproszczeniu 4-8g,sztywny tip do podbijania,paraboliczne ugięcie-ma być pod okonia tak ciut wyżej niż UL)Jestem zdecydowany zamówić go w ciemnoMógłbyś zmierzyć odległość: koniec kija od dołu -stopka kołowrotka( w katalogu 22cm ale coś mi nie pasuje) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisaq87 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Przepraszam, że dopiero teraz, obowiązki.. @Darek64, wiesz co, dotarły do nas stosunkowo późno, ale od razu spodobały się "chłopcom opadowcom", szczególnie model Sf-x do 25 i 35g. Co jak co, ale o delikatnej szczytówce mówić nie można. Kije niedoszacowane, w dolnych granicach opisanych c.w. może i się będą ładować, ale wątpię żeby grały i śpiewały tak jak lubię. Brałem pod uwagę SF-Xa do 16g, ale kupiłem St Croix Legend Xtreme LXS70MLF2 Panowie, jestem już w domu i nie mam dostępu do tego sprzętu. Mogę wykonać wszelkie pomiary czy jakieś dodatkowe fotki, ale dopiero w poniedziałek rano. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez pisaq87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Mam LXS70MLF2 i 70MHF2,ale nie uwazam zeby byly 5 razy lepsze od Dragonow tak jak ich cena.Potrzebuje cos miedzy tymi dwoma LX-mi i cos mocniejszego od MHF w 2-skladach. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi