Skocz do zawartości

woblery i gumy padbaits

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ten drugi najbardziej mi się podoba :)

Mi też ten drugi najbardziej się podoba.

A tu pstrągi pomarańczki i  coś tak jakby strzebla 6cm waga z kotwicami jakieś 3,5g. Pierwszy raz malowałem woblery w 100 % pędzlem. Później dodam filmik z pracą wobka.

post-55572-0-66627400-1417803633_thumb.jpg

Kolorystyka troszkę podobna do salmo. Lubię  takie troszkę bardziej jaskrawe  pstrążki:)  Jeden się zapodział taki bardziej zielonkawy nie wiem czy go dostrzegłeś  wśród tych  żarówek :). A co do strzebli to z nich jestem jakoś mniej zadowolony... chyba szybko nie wrócę do aero pędzelki są fajne  :D

Było ich więcej .... :D jakoś 3 warstwy  mnie nie przekonują. Gdy dałem 3 warstwy na testowy i przy którymś   wyrzucie uderzył  w kamień to woda dostała się po lakier i kolorki wyblakły :wacko:  wiec lepiej dać więcej moim zdaniem. troszkę  traci na estetyczności ale coś za coś  :rolleyes:

Na biały podkład  chrom w spreju ,później lekko od góry i na boczki miedziany.Następnie złotol gąbeczką na miedz tak z wyczuciem. Góra czarny przez szablon z nitek :D , na koniec spód białym. i gotowe  B) .

Fotki trochę ciemnawe B) ale zaciekawił mnie przebijający w mroku efekcik ;), fajnie wyszło.

Zainwestuj Adamie w jaką lampkę albo przesuń się nieco bliżej okienka, będzie więcej widać.  Z tym żeby było widać, to tak po prawdzie nie każdemu spieszno :lol:  - a to może wyjść jakaś niedokładność ręki, a to twórca zdradzi tajemnicze tajniki warsztatu ;) . Suma sumarum chyba po części o to chodzi, by w pokazywaniu pokazać ;) Tak ogólnie piszę, o wszystkich, o sobie i o nikim. Ty akurat nie masz czego ukrywać, robisz ładne woblery. Niemniej fajnie, gdyby było nieco więcej widać, jaśniej :)

Bardzo mi się podobają te żółto-zielone, odbiegają od norm, wesołe takie jakieś. Maluszek też dobry kierunek.