tpe Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Chłopaki ociągają się z pokazywaniem swoich feroxów, więc nie pozostaje mi nic innego jak rozpocząć wątek Pierwszy bassior A.D. 2011, ok. 60 cm, wziął na 13 cm powierzchniowca Bonnie. Kij CD BR 275 do 35g., TP SW 4000 PG i PP 10 lb. Miałem większego, ale fala wpakowała go w zielsko i spadł... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 tpe a miało się zacząć 10 kwietnia dopiero łów, łam kije, rozginaj kotwy i wyjmij 90cm basa ps. zazdroszczę ci tych ryb na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Tomek, próbowałeś już z muchówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Zaczęło się wcześniej niż co roku, bo mamy tu teraz +19 i zero wiaterku. Jednak ocean jest ciągle bardzo wzburzony, fale mają po 1-1,5m. Ciężko łowić na spinna, a co dopiero na muchę. Ale niedługo pójdę i z fly'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Bassy jak bassy, ja czekam na tego 70-taka w kropki Ale znając potencjał irlandzkich łowisk długo nie poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakoo Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Na siedemdziesiatki to trzeba poczekac na wiadomo kogo ... ja tylko z maluszkiem z dzisiejszego spaceru... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 70-tki to pikuś...Chłopaki z Galway połowili już 80-tki i nawet 90-tkę. Po głębokich przemyśleniach zabrałem dziś ze sobą Skinnera Salmo. Bass walnął w pierwszym rzucie Skinner skusił jeszcze jednego, dwa złowiłem na Saltigę Daiwy i jednego na Bonnie. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Brawo! Jestem ciekawy jak taki bassior walczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 mam nadzieje pojechać kiedyś te irlandzkie bassy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakoo Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 wczoraj było 39 i 42 cm. Wychodzone. Tydzień temu na zawodach padł 8 funtów kropkowaniec wiec większe są. trzeba chodzić ... pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 W niedzielę 18-go rozpoczęliśmy sezon szczupakowy. Pojechaliśmy na niewielkie, przepływowe jezioro (około 100 ha). Jeziorko to zoczyłem kilka lat temu przejeżdżając mimo -wpadło mi w oko, postanowiłem, że kiedyś je odwiedzę. Do inauguracji sezonu podeszliśmy raczej rekreacyjnie. Trzy przyczyny: byliśmy tam pierwszy raz, pogoda była plażowa (słonecznie, niemal bezwietrznie), a za napęd łodzi mieliśmy tylko wiosła. Rybki były raczej nieskłonne do współpracy. Mieliśmy trzy brania i trzy ryby. Pierwsza: 90 cm i 4,8 kg. Wzięła na małą obrotówkę (abu) Macałem stromy uskok rozległego blatu. Branie w opadzie -kiedy przynęta minęła skraj blatu, pozwoliłem jej opaść głębiej. Druga: 87 cm i 4,5 kg (nowa życiówka Artura). Na dużą obrotówkę (mepps musky killer), z tego samego uskoku. Trzecia była chuda osiemdziesiątka, na tę samą blaszkę co pierwsza, na podobnym stanowisku. P.S. Prawda, że Artur ma oryginalne podejście do fotografii portretowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Gratki Rochu, przede wszystkim dla Juniora. Najważniejsze, że szczupak jest cały na fotce! Wybieram się w Twoje strony w połowie maja na kilkudniową ekspedycję, muszę w końcu złowić coś konkretnego w Corrib... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Super zdjęcie juniora, widać że wie o co w tym chodzi. Będzie z niego kiler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Gratki Rochu, przede wszystkim dla Juniora. Najważniejsze, że szczupak jest cały na fotce! Wybieram się w Twoje strony w połowie maja na kilkudniową ekspedycję, muszę w końcu złowić coś konkretnego w Corrib... <_< Połowa maja to dobry czas. Może stukniemy się łodziami na wodzie, bo też będę kilka dni na jeziorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Pracowałem dzisiaj w pobliżu jeziora. Nie omieszkałem zajrzeć nad wodę. Jętka już wyłazi... Muszkarze do much! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosman Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 pierwszy w tym roku,niestety standard 61cm. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Ta niestety, te ryby są piękne. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosman Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 pisze niestety bo liczyle ze na poczatku sezonu trafie cos wiekszego ,a 60 cm to taki standard u mnie w lowisku,chyba czas zmienic miejscowke <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 pisze niestety bo liczyle ze na poczatku sezonu trafie cos wiekszego ,a 60 cm to taki standard u mnie w lowisku,chyba czas zmienic miejscowke <_< Nie no -jak na początku sezonu wyciągniesz potwora, to później już nie ma takiego przyjemnego napięcia. Masz sezon przed sobą i potwory też. Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosman Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 w sumie racja ,a potwora juz mialem na kiju tylko koleczko lacznikowe nie wytrzymalo oze nastepnym razem sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Te największe +-70 cm pojawiają się w zasięgu rzutu kilka razy w roku. Zawsze wtedy, gdy kraby zmieniają pancerze (jak nasze raki), dwa, trzy razy w roku, kiedy na płycizny wpływają duże sandeel'e (po polsku to chyba dobijaki) i wtedy, kiedy pojawiają (woda aż od nich kipi, a po odpływie skaczą po piasku) się miliony normalnych sandeel'i. Poza tymi przypadkami basiory żerują daleko od brzegu w głębokiej wodzie. Jutro w końcu mam wolne (pierwszy raz od trzech tygodni...) i mam nadzieję, że schwytam w końcu coś konkretnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosman Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 ja sprobuje dzis wieczorem moze cos sie uda trafic konkretnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosman Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 tpe1,i tu wlasnie jest problem czasu na wypady troszke malo i trudno trafic dobry dzien,o pogodzie juz nawet nie wspomne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 tpe1,i tu wlasnie jest problem czasu na wypady troszke malo i trudno trafic dobry dzien,o pogodzie juz nawet nie wspomne Dokładnie <_< No i nie zapominajmy jeszcze o okresie ochronnym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosman Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 do 15 maja jeszce pare dni zostalo przyszly tydzien bedzie u mnie ciekawy,przynajmniej jesli chodzi o pore przyplywow i wysokosc wody,oby tylko pogoda dopisala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi