bigos Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Ja sie wychowalem i szkoly pokonczylem bez Wikipedii.I cale szczescie...W Wikipedii wiele rzeczy pasuje jak ulal, a zycie je brutalnie weryfikuje.Proponuje nie spamowac dalej tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Chodziło mi tylko o przyrównanie jak najprościej polskiego odpowiednika ryby. Ale nic ... nie znam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Tu nie chodzi o to czy sie znasz czy sie nie znasz. Nie mam zadnej satysfakcji w udowadnianiu komus tego czy owego i nie probuje Ci nic udowadniac, tylko zmienic Twoje spojrzenie na sprawe.Probujesz porownywac dwie rzeczy, ktore z mojego punktu widzenia sa trudne do porownania, wiec lepiej zostawic je w spokoju. Gdy ktos zaczyna temat troci takich czy owakich, kiedy rozmawiamy o irlandzkich pstragach, to zawsze konczy sie tak samo - wykladem , ktory mnie samego juz nudzi .W Irlandii nie ma zadnych troci , tak samo jak nie ma zadnych troci w Polsce- sa pstragi, ktore maja taka , albo inna biologie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 ,,Mutantow'' ciag dalszy Ten ma 92 cm , a 10 innych na moim blogu w Salmo Adventures. Tutaj: http://www.salmo-adventures.com/ Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Ja do Corrib mam pecha, więc dalej łowię sobie bassy 30 szt. przez ostatnie dwa wieczory. Trafiła się też niezła trotka (sea trout). Odważyłem się w końcu zamoczyć Pana FT2, niestety okazało się, że fotografia podwodna nie jest taka prosta... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Fajne ryby i zdjecia, to prawda podwodne pstrykanie nie nalezy do latwych ryby nie chca pozowac - probowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Nie jest źle jak na pierwszy raz. Pierwsza fotka z pędzącym bassem jest bardzo fajna. Trochę uciekła ostrość ale to kwestia pstryukania, pstrykania, pstrykania i w końcu kilka się uda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Nie jest źle jak na pierwszy raz. Pierwsza fotka z pędzącym bassem jest bardzo fajna. Trochę uciekła ostrość ale to kwestia pstryukania, pstrykania, pstrykania i w końcu kilka się uda.... Baloo, myślałem, że będzie łatwiej...Poza tym robiłem fotki w rwącej wodzie, bardzo ciężko było utrzymać rybę na przeciwko obiektywu. A te zdjecia, które złapały extra ostrość są żle wykadrowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 znam to bardzo dobrze... setki zdjęć i jedno, dwa które się do czegoś nadają. samym aparatem jest dość ciężko... są na szczęście atrybuty pomocnicze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Po ośmiu tygodniach postu wreszcie wyrwaliśmy się na ryby. Czas: sobota 30 lipca 2011; łowisko: jezioro Corrib. Pogoda dopisała. Z rana było może ciut za cicho i słonecznie, ale wkrótce się zachmurzyło, ruszył się wiaterek (umiarkowany, południowy, a później południowo-wschodni), trochę popadywało. Temperatura wody 17 st. C. Ogólnie to dużo pływaliśmy, mniej łowiliśmy. Brania niezbyt częste, ale były. Jak już coś siadało, to raczej grubo. W sumie mieliśmy sześć brań. Pierwsze. Około 9-tej, wyjście z potarmoszeniem. 50-tak, więc nawet nie zacinałem. Niegodzien był. Drugie. Następuje jakąś godzinę później. Brawurowy atak 70-taka,blisko łodzi; pozwalam mu zejść z haka. Też nie był godzien Trzecie. Już znacznie później, bo było dużo pływania (przemieszczanie się na odległą miejscówkę z elementami zwiedzania). Na miejscu byliśmy około 12-tej. Artur ma branie w pierwszym rzucie. Od razu widać, że szczupak jest spory. Nie pokazał się nad wodą, ale mocno targa wędziskiem; Arturem zresztą też. Młody przez dłuższy czas rozgrywa walkę na dystansie. Jak na pierwszy kontakt z taką rybą -skutecznie i spokojnie. Robi się goręcej, gdy ryba skraca dystans. Jest silna i waleczna. Nie skacze, ale co rusz uderza, zmieniając kierunki ataku. To już nie był taki sobie hol, ale prawdziwe zapasy. Wygrywa Artur -ryba ląduje na macie. Czwarte. U mnie. W pierwszym rzucie po wypuszczeniu zdobyczy Artura. Walnęła zdrowo. Sprawia wrażenie sporej. Chwila walki na dystansie, potem ryba przychodzi do burty. Ma koło metra. Kilka razy uderza, ale bez przekonania, więc łatwo ją kontroluję. Potem rusza nagle z podwójną siłą i wjeżdża w linę od kotwicy. Odgina jeden z haków, resztę wyszarpuje i odpływa. Ja zostaję z przyponem w spiralkę i głupią miną. Po tej akcji brania ustają. Obławiamy miejscówkę jeszcze przez godzinę i wycofujemy się na z góry upatrzoną pozycję. Po drodze znów trochę zwiedzamy -bez trafień. Piąte. Ostatnia miejscówka. Przez dłuższy nic się nie dzieje. Artur się nudzi i marudzi. Sprzeczamy się, bo on chce wracać, a mi -ani się śni. Wśród tych przekomarzań -CHAPS! Branie następuje na naszych oczach, dwa metry od łodzi. Potężna paszcza zagarnia slidera, skręt mocarnego cielska, wir na powierzchni. Totalne zaskoczenie. Zacięcie jest prawie żadne. Ryba od razu wyskakuje -robi trzy świece raz za razem. Trzecia jest skuteczna. Wrrr... Szóste. W ostatnim, pożegnalnym dryfie. Mocne branie na dystansie. Tym razem zacinam w tempo. Holuję wyjątkowo rozważnie, trzymając rybę z dala od łodzi. Pozwalam jej się zmęczyć odjazdami na hamulcu. Wtedy doprowadzam ją do burty i podbieram. A oto i nasze rybki: Nowa życiówka Artura i zarazem pierwsza ponad metrowa. Miała 102 cm i niespełna 8 kg. Wzięła na slidera F10. Kolorowanie własne (luźna fantazja na temat pstrąg potokowy). Łowisko: rozległy blat 2,5 - 3 m, wokół trzciny, nieliczne podwodne ziółka. Sprzęt: Cabelas Mag Touch MGTC66WJ 6' 6'', 12-25 funtów mocy, c.w. 3/8 - 2 uncji; młynek Abu Revo STX, a na nim trzydziestofuntowa Sufix832 zakończona przyponem Dragon Titanium 40 cm, 14 kg. Moja miała 98 cm. Nie ważona. Wzięła na slidera 10F RPH (czyli okoń naturalny). Łowisko: bardzo rozległy blat 1 - 1,5 m, dość obficie porośnięty roślinnością zanurzoną plus nieliczne kapelonki. Sprzęt: siedmiostopowy BPS Bionic Blade BNC70MHT-2 o mocy 10-20 funtów i c.w. 3/8 - 1 1/2 uncji; młynek Abu Revo SX, na młynku trzydziestofuntowa Sufix832 z przyponem Dragon Titanium 40 cm, 14 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Gratki dla Ciebie i Juniora. Piękne ryby i super opis okoliczności połowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Grubaśna metrówka Kawał ryby, jak na takiego młodego łowcę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Dzięki W sobotę uderzamy ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Szczęśliwcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zobaczcie tego goscia Wiecej fotek innych ryb na moim blogu www.salmo-adventures.com Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Rochu gratulacje dla Ciebie i Artura! Śliczne rybki, a miejscówki jakby znane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Rochu gratulacje dla Ciebie i Artura! Śliczne rybki, a miejscówki jakby znane Znane, znane Dzisiaj natomiast ruszyliśmy w nieznane. Na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Dla odmiany Salmo salary - wiecej na blogu w salmo-adventures.com Chodzimy jak na gwozdziach i patrzymy w niebo.Kiedy lunie dobry deszcz, zaczna sie igrzyska Poki co rozgrzewka zaliczona. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Pstragi jak lososie, lososie jak, hmm... pstragi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakoo Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Piekna rybko Biogos, u mnie taka susz ze nie ma co kija moczyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jak tam Panowie, coś łowicie?Odświeżcie co nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Cos tam lowicie, ale nie ja - nie mam teraz czasu na fiszing.Dwa tygodnie maratonu przede mna, wiec bedzie okazja sie zmeczyc lowieniem ryb... Mariusz dzis jakiegos feroksa przytulil, ale nie wiem ile kilo tym razem...Jak zlowi metrowego to sie zainteresuje:) Troche zdjec niepublikowanych wstawilem na strone - ladne pajki. Relacja z wyprawy: http://www.salmo-adventures.com/salmo-adventures-club/wypraw y%202011/wyprawy%202011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Od niedzieli po kilka bassików dziennie. Na muchę miałem jakieś nieśmiałe stuknięcia, chyba trotek i jedno wyjście konkretnej ryby, niestety w ostatniej chwili się rozmyśliła. Dziś trochę popływaliśmy łódką z silnikiem 75 HP, normalnie raaakieta!!! Złowiliśmy kilka rybek, ale nic naprawdę konkretnego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 No to teraz po obejrzeniu załącznika już wiem o czym mówią słowa fajna rybcia na dwa baty <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 No to teraz po obejrzeniu załącznika już wiem o czym mówią słowa fajna rybcia na dwa baty <_< Muchowy i spinningowy A swoją drogą na niezłą blaszke się połakomił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi