Kuba Standera Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Dzięki za update Panowie.Ech Bigos, zacna relacja, fajnie oddaje klimat łowienia, łza się w oku kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakoo Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Wlasnie wrocilem z wakacji z kerry. Przy okazji odwiedzilem tpe1 - pozdrawiam. Jak bede mial chwilke to napisze krotka relacje, pare rybek padlo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 (...)Chodzimy jak na gwozdziach i patrzymy w niebo.Kiedy lunie dobry deszcz, zaczna sie igrzyska (...) No to się doczekałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Niezle sporty Tomku.Bass na dwa baty widze ze kolowrotek juz walczy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 (...)Chodzimy jak na gwozdziach i patrzymy w niebo.Kiedy lunie dobry deszcz, zaczna sie igrzyska (...) No to się doczekałeś... Super pogoda!!! Jutro w końcu jadę na łososie! I to wcale nie do Galway , namierzyłem dwie super rzeczki 100 km ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 No to teraz po obejrzeniu załącznika już wiem o czym mówią słowa fajna rybcia na dwa baty <_< Muchowy i spinningowy A swoją drogą na niezłą blaszke się połakomił. Jeszcze nie największa, Daiwa Saltiga Minnow 14,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 (...)Chodzimy jak na gwozdziach i patrzymy w niebo.Kiedy lunie dobry deszcz, zaczna sie igrzyska (...) No to się doczekałeś... Super pogoda!!! Jutro w końcu jadę na łososie! I to wcale nie do Galway , namierzyłem dwie super rzeczki 100 km ode mnie. Udało się!!!! Złowiłem swoje pierwsze łososie!!!! Pierwszy malutki, ale drugi chociaż jak na łososia nieduży - 65 cm, nieźle dał mi popalić. Wziął w rynnie pod drugim brzegiem i momentalnie poszedł z prądem w mocny uciąg na końcu płani, przy okazji wykonał kilka pięknych salt.Sprzęt: HM62 Pike (niezła wędka na irlandzkie łososie), Certate 3000, PP 10lb i złoty Long 1. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 I jeszcze kilka fotek z nad Inny River, CO.KERRY, Ireland. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Gratuluje Tomku Losia Wielka to frajda zrealizowac plan zamierzony przed sezonem! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Tomku, tak mówiłeś, ze niewielki, a to piękna rybka, grubasek.Gratuluję złowienia, podwójnie, bo to pierwszy jak piszesz.Co prawda na korbę ale nie można mieć wszystkiego na raz Takie pytanie, na promie ze Szwecji poznałem sympatycznego Polaka z Killkenny chyba, łowi tam łosie na muchę - kojarzysz może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Tomku, tak mówiłeś, ze niewielki, a to piękna rybka, grubasek.Gratuluję złowienia, podwójnie, bo to pierwszy jak piszesz.Co prawda na korbę ale nie można mieć wszystkiego na raz Takie pytanie, na promie ze Szwecji poznałem sympatycznego Polaka z Killkenny chyba, łowi tam łosie na muchę - kojarzysz może? Kuba, nie znam nikogo z Killkenny...O tych łososiach myślałem już od kilku lat, ale jakoś nigdy nie było czasu i ochoty...Dopiero w tym roku Maciek pokazał mi co i jak Wprawdzie w Galway łososia nie złowiłem, ale ziarenko zostało zasiane Pogrzebałem w necie i znalazłem Inny. Wprawdzie wędkowanie w niej nie należy do najtańszych, ale chyba daje największą szansę na złowienie salmona w mojej okolicy (raptem 130 km w jedną stronę, co ciekawe w lini prostej tylko trochę ponad 30 km). W przyszłym roku będę chciał złowić tam łososia na muchę. Byłem świadkiem holu pięknego 10 funtowca na lekkiej muchówce przez starszego pana. Nieźle go ta ryba sponiewierała, ale odmówił pomocy i sam go sobie podebrał, a potem uwolnił. Oczywiście potem trochę pogadaliśmy, okazało się, że bardzo często łowi w Polsce na Sanie i Dunajcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Witam,wybieram się na bassy do brighton i chciałbym uzyskac kilka informacji o połowie tego gatunku:-jakim sprzetem łowicie(cwt.kija i moc/średnica linki).-jakie przynety sie sprawdzają(rodzaj,wielkość,kolory)-czy łowił ktoś kiedyś bassy na piaszczystych/żwirowych plazach i gdzie ich ewe.szukać na tego typu łowiskach(koł brighton niema skał w wodzie)-bassy tam na 100% są ale angole łowia je tylko na przynety naturalne-będę tam w połowie pażdziernika,czy ten okres jest jeszcze dobry na waszych łowiskach do machania z brzegu-jak prowadzicie przynęty(płytko,głęboko,spokojnie,agresywnie)Sory za zaśmiecanie wątku,jak coś to na priva.z góry dzięki za info. i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Witam,wybieram się na bassy do brighton i chciałbym uzyskac kilka informacji o połowie tego gatunku:-jakim sprzetem łowicie(cwt.kija i moc/średnica linki).-jakie przynety sie sprawdzają(rodzaj,wielkość,kolory)-czy łowił ktoś kiedyś bassy na piaszczystych/żwirowych plazach i gdzie ich ewe.szukać na tego typu łowiskach(koł brighton niema skał w wodzie)-bassy tam na 100% są ale angole łowia je tylko na przynety naturalne-będę tam w połowie pażdziernika,czy ten okres jest jeszcze dobry na waszych łowiskach do machania z brzegu-jak prowadzicie przynęty(płytko,głęboko,spokojnie,agresywnie)Sory za zaśmiecanie wątku,jak coś to na priva.z góry dzięki za info. i Pozdrawiam 1. Sprzęt: kij 2,7-3,0 taki jak na polskie morskie trocie, dobry kołowrotek, plecionka 10-20 lb 2. Przynęty: woblery typu minnow np. Daiwa Saltiga 14,5 cm, Rapala MaxRap 13, 15 cm, Taps Ukleja. Sam najczęściej używam przynęt w naturalnych kolorach, ale ostatnio bardzo dobrze sprawdza się Saltiga w kolorze Rainbow. Przynęty prowadzę najczęściej szybko lub bardzo szybko i bardzo agresywnie pod samą powierzchnią wody. 3. Najwięcej ryb łowię właśnie na piachu, najlepszym wskaźnikiem obecności bassów będą stada sand eel'i, kraby, krewetki...Myślę, że dobre powinny być pogranicza piachu i żwiru. 4. Przy dobrej pogodzie październik jest bardzo dobry, a bassy grube i waleczne. W październiku potrafią żerować już cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Wczoraj zadzwonił Peresada z propozycją wspólnego wypadu. Przystałem nader chętnie, bo i wyposzczony byłem okrutnie. Wyruszyliśmy z samego rana. Pogoda prawie dobra. Prawie -bo leciutki wiaterek ledwo co marszczył wodę. Mimo to rybki z rana brały, nie wybrzydzając w rodzaju, rozmiarze i kolorach przynęt. W krótkim czasie mieliśmy pięć kontaktów bojowych. Ja wyciągnąłem dwie ryby (okołometrówkę na jerka i 80-tkę na obrotówkę) oraz straciłem jedną mamuśkę, która skubnęła leciutko, puściła, odprowadziła meppsa pod samą burtę i zniknęła jakoby sen jaki złoty... Peresada zaś wyholował 80+ na muchę, a w kolejnym rzucie coś dużo bardziejszego potarmosiło przynętę i niestety zeszło z haka. Potem nastała zupełna flauta, brania ustały, a my ruszyliśmy szukać szczupaków gdzie indziej (bez sukcesów). Na koniec odwiedziliśmy poranną miejscówkę, gdzie Peresada dołowił jeszcze jedną ściukę. A oto i moja okołometrówka. Nie mierzona, nie ważona. Przynęta: Salmo Sweeper 14 cm RPE. Łowisko: blat 3 - 3,5 m. Na dnie nieco zieleninki, sięgającej wpół wody. Sprzęt: siedmiostopowy BPS Bionic Blade BNC70MHT-2 o mocy 10-20 funtów i c.w. 3/8 - 1 1/2 uncji; młynek Abu Revo SX, na młynku trzydziestofuntowa Sufix832 z przyponem Dragon Titanium 40 cm, 14 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 No, piękny, spasiony szczupak! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Brawo Rochu! Piękny forfiter. A i miejscówka znajoma Ja dziś tez co nieco połowiłem, trzy bassiki i kilka rdzawców, jeden pollack dał mi nieźle popalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 No, piękny, spasiony szczupak! Gratulacje Rzeczywiście, w brzuchu miał jakąś dużą rybę. Mimo to zażarł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Brawo Rochu! Piękny forfiter. A i miejscówka znajoma Ja dziś tez co nieco połowiłem, trzy bassiki i kilka rdzawców, jeden pollack dał mi nieźle popalić. Peresada właśnie wspominał o łowieniu w oceanie. Szczególnie tęsknie wspominał Twoje okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Brawo Rochu! Piękny forfiter. A i miejscówka znajoma Ja dziś tez co nieco połowiłem, trzy bassiki i kilka rdzawców, jeden pollack dał mi nieźle popalić. Peresada właśnie wspominał o łowieniu w oceanie. Szczególnie tęsknie wspominał Twoje okolice. No bo jest co wspominać Dziś miałem jazdę z bassami. Ten nie był może najdłuższy, ale chyba najgrubszy jakiego kiedykolwiek złowiłem. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Piękny, Rochu. Ależ gruby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Tpe, widać ze Ci ciepło było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grendel Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Witam! Życiówka poprawiona o 2 cm, na 94 Jeden z 5 szczupłych wyholowanych wczorajszego dnia (kuzyn dorzucił kolejnych 5). Tradycyjnie wszystkie z brzegu, na gumy (brały w zasadzie na wszystko- żółty twister, okonie Storma, perłowe i okoniowe kopyta). Ten na zdjęciu wyholowany dość sprawnie, nie walczył jakoś szczególnie agresywnie, zaczął odjazdy dopiero przy brzegu i wtedy się zorientowałem, że jest sporawy. Był dość grubawy i ciężki, zdziwiłem się, że waga wskazała tylko 5,60 kg. Oczywiście wypuszczony w dobrej kondycji po krótkiej sesji.Info sprzętowe: kij Dragon 2,70 m 15-50 g, plecionka Spiderwire 0,16, przypon Dragon 40 cm, 18 kg, perłowo-czarne kopyto Relax 10 cm Pozdrawiam! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Dobry dzionek się trafił. Gratuluję życiówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Widzę, że Irlandia już rozpracowana Chyba czas na organizację jakiegoś zlotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi