rybkamirek Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Witam serdecznie wszystkich forumowicz?łw.Mam dylemat i proszę o radę. Przymierzam się do zakupu nowego kołowrotka i zaproponowano mi po przystępnej cenie shimano twin powera 3000FB. Og?łlnie młynek mi odpowiada chocia?ź nie jest to wyr?łb made in Japan (c?ł?ź kwestia ceny). Czy ktoś z Koleg?łw u?źytkował ten kołowrotek intensywnie przez dłu?źszy czas, jak wygląda na dłu?źszą metę jego trwałość. Jest to dla mnie spory wydatek i nie ukrywam , ?źe Wasze opinie w tej sprawie bardzo by mi pomogły.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 ale napisz kolego do czego miałby Ci słu?źyć ten kołowrotek, to jest chyba podstawowe kryterium. og?łlnie jest to dość dobra konstrukcja bli?źniacza do np. japońskiego biomastera czy trochę ubo?źszej ultegry(co prawda nie to co twinek na wew. rynek japoński, nie mylić z miejscem produkcji) a model japan czy malaysia tak na prawdę niczym się nie r?ł?źni, kołowrotek całkiem przyzwoity tylko pytanie za ile. przy odpowiedniej cenie wszystko się opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Poczej Mefisto powinien mieć świe?źą dostawę z japoni to mo?źe coś wybierzesz.Wolę u?źywkę z japonii jak nowy na europę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybkamirek Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Dzięki za zainteresowanie,Kręciołek ma być wykorzystany do spinningu - gł?łwnie naprzemienna orka za rzecznym szczupakiem (Nida)oraz sandaczem , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybkamirek Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Wszystko OK tylko skąd wiedzieć czy kołowrotek jest wyprodukowany na rynek europejski czy te?ź na japoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Wszystko OK tylko skąd wiedzieć czy kołowrotek jest wyprodukowany na rynek europejski czy te?ź na japoński Mefisto na 100% będzie wiedział,nie łowię na korby ale widzę jakie sprzęty oferuje.Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybkamirek Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 OK, poniewa?ź jestem w miarę świe?źy na tym forum,pozostaje tylko odpowiedzieć na jedno jak?źe proste pytanie (pewnie uznacie ,?źe głupie) jak złapać Mefisto???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybkamirek Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Dzięki za namiary, serfowanie po forum to dla mnie nowość i drobne problemy, pomimo ponad 30 letniego sta?źu w łowieniu pstrąg?łw, fajna atmosferka, chyba zostanę tu na dłu?źej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 OK, poniewa?ź jestem w miarę świe?źy na tym forum,pozostaje tylko odpowiedzieć na jedno jak?źe proste pytanie (pewnie uznacie ,?źe głupie) jak złapać Mefisto???? http://www.mefistofishing.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Witaj.Zdefiniuj jeszcze, co rozumiesz przez określenie orka.Bo jak znam ?źycie to zaraz dojdziemy do Penna Slammera , a TP będziesz miał do normalnego łowienia . No i ile to ta okazyjna cena? Mo?źe nie jest tak okazyjna jak Ci się wydaje i zaczniesz przeglądać forumowy bazarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Ja te?ź zaczynałem zakupy z lekka a teraz ju?ź przestałem liczyć bo:1.Nie ma sensu liczyć kasy 2.Po co się stresować Na hobby nie ?źałuje się kasy bo po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Jozi, zazdroszczę braku dylemat?łw finansowych Ja kasę musze rozdzielić między myślistwo, wędkarstwo i no?źe ... w totka jeszcze nie wygrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 A ostatnio kupowałem na allegro n?ł?ź myśiwski na urodziny dla kolegi Grawerka z okazji 50 urodzin dla J....., piesek itp.Te?ź mi chodziło po głowie myślistwo ale odpuściłem aby nie mieć dylemat?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybkamirek Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Witaj Jack, oczywiście słowo orka u?źyłem w przenośni a dla ka?źdego będzie oznaczać co innego. Ja łowię sobota, niedziela całe dnie i czsami doraźna popołudni?łwka w tygodniu. No i urlop praktycznie na okrągło. Przynęty gł?łwnie do 15g , bardzo sporadycznie cię?źej. W swoich rozwa?źaniach myślałem r?łwnie?ź o slammerze (nigdy nie miałem kotaktu z Pennem) ale podobno cała obecna produkcja pochodzi z chin i nie wiem czy obecne kołowrotki dor?łwnują niezawodnością tym sprzed lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Spoko ten chińczyk.U?źytkuję 260slammerka pod koguty-najczęściej 35g gumy 25g+kopyto 15cm i nie robią te rzeczy na nim ?źadnego wra?źenia Szału w finezji nie ma ale moc i trwałość okrutna.Na takie łowienie 15g to jakiś TP 3000 japan wystarczy.Mefisto miał ostatnio takie maszynki bo twinek to r?łwno będzie nawijał i cieńsze plecionki i na l?źejszej gł?łwce a ten okrutnie siermię?źny.Minimum to plećka 20lb i gł?łwka tak od 20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 W zasadzie Jozi napisał to co ja miałem napisać więc tak tylko sobie napisałem Jedyna r?ł?źnica to taka, ?źe ja mam Slammera 360 i walę jeszcze cię?źszymi gł?łwkami Pozdrawiam i ?źyczę bezawaryjnego u?źytkowania młynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybkamirek Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Piękne dzięki panowie, troszkę mi się rozjaśniło w głowie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi