Skocz do zawartości

kołowrotki shimano - shimano Twinpower FB ?

rybkamirek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowicz?łw.

Mam dylemat i proszę o radę. Przymierzam się do zakupu nowego kołowrotka i zaproponowano mi po przystępnej cenie shimano twin powera 3000FB. Og?łlnie młynek mi odpowiada chocia?ź nie jest to wyr?łb made in Japan (c?ł?ź kwestia ceny). Czy ktoś z Koleg?łw u?źytkował ten kołowrotek intensywnie przez dłu?źszy czas, jak wygląda na dłu?źszą metę jego trwałość. Jest to dla mnie spory wydatek i nie ukrywam , ?źe Wasze opinie w tej sprawie bardzo by mi pomogły.

Pozdrawiam

ale napisz kolego do czego miałby Ci słu?źyć ten kołowrotek, to jest chyba podstawowe kryterium.

og?łlnie jest to dość dobra konstrukcja bli?źniacza do np. japońskiego biomastera czy trochę ubo?źszej ultegry(co prawda nie to co twinek na wew. rynek japoński, nie mylić z miejscem produkcji) a model japan czy malaysia tak na prawdę niczym się nie r?ł?źni, kołowrotek całkiem przyzwoity tylko pytanie za ile. przy odpowiedniej cenie wszystko się opłaca :lol:

Witaj.

Zdefiniuj jeszcze, co rozumiesz przez określenie orka.

Bo jak znam ?źycie to zaraz dojdziemy do Penna Slammera :D, a TP będziesz miał do normalnego łowienia :D. No i ile to ta okazyjna cena? Mo?źe nie jest tak okazyjna jak Ci się wydaje :D i zaczniesz przeglądać forumowy bazarek :D

Witaj Jack, oczywiście słowo orka u?źyłem w przenośni a dla ka?źdego będzie oznaczać co innego. Ja łowię sobota, niedziela całe dnie i czsami doraźna popołudni?łwka w tygodniu. No i urlop praktycznie na okrągło. Przynęty gł?łwnie do 15g , bardzo sporadycznie cię?źej. W swoich rozwa?źaniach myślałem r?łwnie?ź o slammerze (nigdy nie miałem kotaktu z Pennem) ale podobno cała obecna produkcja pochodzi z chin i nie wiem czy obecne kołowrotki dor?łwnują niezawodnością tym sprzed lat.

Spoko ten chińczyk.U?źytkuję 260slammerka pod koguty-najczęściej 35g gumy 25g+kopyto 15cm i nie robią te rzeczy na nim ?źadnego wra?źenia :D Szału w finezji nie ma ale moc i trwałość okrutna.

Na takie łowienie 15g to jakiś TP 3000 japan wystarczy.Mefisto miał ostatnio takie maszynki bo twinek to r?łwno będzie nawijał i cieńsze plecionki i na l?źejszej gł?łwce a ten okrutnie siermię?źny.Minimum to plećka 20lb i gł?łwka tak od 20g.