Squidward Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Jeżeli chodzi o zdjęcie z nożyczkami i poszarpaną plecionką, złap dwa końce tak żeby naprężyć na ostrzu nożyczek i wtedy tnij. Zamiast kupować gadżety i wtedy chodzić obwieszonym jak choinka wystarczy troszkę pomyśleć, ludzie sami sobie pod górkę robią :-) i nie mówię złośliwie, luzik :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) Jeżeli chodzi o zdjęcie z nożyczkami i poszarpaną plecionką, złap dwa końce tak żeby naprężyć na ostrzu nożyczek i wtedy tnij. Zamiast kupować gadżety i wtedy chodzić obwieszonym jak choinka wystarczy troszkę pomyśleć, ludzie sami sobie pod górkę robią :-) i nie mówię złośliwie, luzik :-)Spróbuj tak napiąć plecionkę przy próbie ucięcia końcówki linki przy węźle (np. 1cm) Edytowane 12 Listopada 2020 przez Wojtek B. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Osobiście stosuję takie rozwiązanie:https://www.klium.nl/knipex-7861125-electronic-super-knips-gebruineerd-met-meer-componentengrepen-78-61-125-239289?gclid=CjwKCAiA17P9BRB2EiwAMvwNyIObcMgWRS3gSgPQcJaIdFTsyqmOUZsdFO98h3EJxN0quzsF27H72hoC664QAvD_BwE&__cf_chl_captcha_tk__=f5ebe843dc5b03aa526fd460d4c790c73f27c106-1605171945-0-AWbkjOAR-jRpvwfzFxciHDkdRiSbSkSKDFa9zSAiVovq9rPBLaCvcEKtqbZjWoc7qA_ixJrt_T2QCSv0SN1mRqFxGJRLbYqGFd7T6qMSC4HUIcCoBZiMr1k91oJmuj3Tlsiwn4H4xzUqwlVIgWFAV9jyjuEecK_aVUiWyftbOEo0Bi46ubMb3OeuOfDF2-k3xXBgsmxfz1FUNuLnm9EEFcEUS-GvylTM1HJHZv5KlBLq_JB_GxoJzZ4_MUhn3sdThAmpC7GuOe3ULOgAMbzVOhPIUESUBH9uo9_dvi1vIC8Vib2nlf8CNYnIo00PvfurOqsUNDRlGyT3xbqO9y8R1X_AhicEluBC_GevjLLmvduCMHh8RjMHrbmYQRkO4V3Ag9c7T1nS8SwfxyfXucMAv7tapTgR0lcZcRALYtsVG1O9Dz2pN0PH_qNEnwbtfVZi-6dEiQF5aoCBrYI1H0_j3CA4d1f2mEJyr4X8kllvxGTy1drkaeco9pQb81KgkSU0yuK7v0yVmLx36rQEWlZN2bAu8v9bcM9hYmSWsKpS4KP0D5GNtmVFZgv50Ia9AuDtvPsyOYASvlnYa3vljmCoLK1cnH2KmInDY43uN23NJh8z-0xLSJbpd31T0yE-B32oxTPtXZ462SCCaZI60SSgTgIz2VTGelnmfETfzqU29EcPvJg2fULq4TMhvDERzujMjQXdfyNLwAu63ANP1JHy6TRKb47LjI9ZDMC6h73AfTIu19rxHS58oFouuLvAadbKzNuVbLc3t_Hv0iP_qwmiiN1URB3DIqLcA8b3lMFtDctONie ma znaczenia czy plecionka mokra, sucha, cienka, gruba, naprężona czy nie - tnie za każdym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) Tym co jest pod ręką. Osobiście zawsze mam na rybach pod ręką takie szczypce:https://www.motonet.fi/fi/tuote/5500025/Patriot-G-Grip-alumiinipihdit Wcześniej miałem podobne, brandowane przez P-Line (zgubiłem), i sądzę, że na umiłowanej przez rzesze wędkarzy chińskiej platformie zakupowej znajdzie się podobnych na pęczki (warto zwrócić uwagę, żeby były "spring loaded", czyli samoczynnie rozwierały się dzięki sprężynie). Dla mnie to podstawowy element ekwipunku, jak wędka, kołowrotek, pudełka z przynętami i zasobnik na agrafki. Można też mieć oczywiście ze sobą na rybach siekierkę, lutownicę, kombinerki i co tam jeszcze kto chce, ja wolę mieć w jednym poręcznym narzędziu wolframowe ostrze tnące precyzyjnie żyłki, plecionki i stalki oraz lekkie aluminiowe szczypce do wyczepiania ryb, ustawiania woblerów i otwierania kółek łącznikowych. Co kto lubi. Edytowane 12 Listopada 2020 przez Marvin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Nowe niemieckie nożyczki Solingen 2szt... Podobnie działają obcinaczki do paznokci, sprawdziłem 3szt jakie miałem w domu. Nowe nożyczki chirurgiczne którymi obcinam nici Amifil... Jak widać, cięcie plecionki nawet nie byle czym ale nieodpowiednim narzędziem to jak noszenie brudnych gaci, można ale... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitiki Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 No oczom nie wierzę. Ze 30 lat tnę "byle czym" i się tną. Wy te swoje linki, to ze strun fortepianowych macie posplatane czy co ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Mam jeszcze nożyczki fryzjerskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Przegryzam trzonowcami Kolejny fascynujący temat "zmieniający życie człowieka" Do większych średnic preferuję kły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Ktoś powie trywialny problem. Ja powiem - nie bardziej jak rozprawy o stukających Twin Powerach i im podobnych. Można oczywiście ciąć i można przecinać - obie metody skuteczne, ale nie każda doskonała Mam te nożyczki z Ownera i złego słowa nie powiem,tną plecionkę jak kartkę papieru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Ja tnę nożem. Wychodzi dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Napiętą tnie się czymkowiek. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Odkopię... Potrzebuję dobre i sprawdzone narzędzie do cięcia plecionek, przez całe życie używam czegoś co nie do końca jest dobre i chciałbym w końcu zrobić z tym porządek... Macie jakieś sprawdzone rozwiązania?Nożyczki Owner. Drogie to ale tnie jak miecz samuraja. Nie trzeba nic naciągać. Najcieńsze plecionki można po pół mm ciachać. Bardzo ostre i przydatne nożyczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Zawsze jestem bardzo dokładny podczas wiązania zestawu a szczególnie zimą kiedy używam linki 0.2PE, ucinam linkę blisko węzła łączącego linkę z żyłką, ważne jest to o tyle, że moje wędki do 3g, uzbrojone są w małe przelotki i zależy mi na jak najmniejszym węźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 A ja używam ostrego scyzoryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Nożyczki „do paznokci”, bo są małe. Poprzednie zgubiłem w nocy, obecnych używam od 4 czy 5 lat i nie zauważyłem, aby coś im doskwieralo, mimo ze znając moje podejście do „dupereli”, są to nożyczki „za 5zl”. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Kupione tu na Forum za niewielkie pieniądze nożyczki Keitech do plecionki sprawdzają się bez zarzutu, tnąc wszystko bezwysiłkowo . Przypięte na retraktorze do torby na łódce są zawsze pod ręką . Tną to co napięte i co wiotkie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Ja używam nożyczek savage gear czwarty rok i sobie chwale . Tnie plecionkę bez napinania jak i fc . Nie podlinkuje bo pisze z telefonu i nie ogarniam jak to zrobić ale nożyczki kosztują lekko ponad 30 zeta maja czarny pokrowiec z logo firmy i taka pomarańczowa spirale jak dawniej kabel w telefonach stacjonarnych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Ja używam nożyczek savage gear czwarty rok i sobie chwale . Tnie plecionkę bez napinania jak i fc . Nie podlinkuje bo pisze z telefonu i nie ogarniam jak to zrobić ale nożyczki kosztują lekko ponad 30 zeta maja czarny pokrowiec z logo firmy i taka pomarańczowa spirale jak dawniej kabel w telefonach stacjonarnych Też mam takie podobny czas. Do tego mają ząbek do kółek łącznikowych. Tną, ale już się czarna warstwa pościerała. No i mogły by być lekko sztywniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Warstwa tez się u mnie pościerała ale dalej tną świetnie . Ps . Niektórzy napisali tutaj że temat nieistotny i do bani . Myśle że ktoś kto to napisał nie spędził kilkunastu godzin na łódce przy powiedzmy minus pięciu i silnym wietrze i nie zdaje sobie sprawy jak w takich warunkach ciężko zawiązać przypon ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Kilka do kilkunastu przyponów dziennie i tęsknisz za dobrym narzędziem, bardziej niż za braniem ryby...Tymczasem zamówiłem nożyczki ESP, mają jedno ostrze piłkowane i podobno tną rewelacyjnie, powinny dojść w przyszłym tygodniu, sprawdzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Używam kajtecha nożyczek, czy napięta czy wiotka linka jest cięta jak masełko przy 30stopniach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Warstwa tez się u mnie pościerała ale dalej tną świetnie . Ps . Niektórzy napisali tutaj że temat nieistotny i do bani .Myśle że ktoś kto to napisał nie spędził kilkunastu godzin na łódce przy powiedzmy minus pięciu i silnym wietrze i nie zdaje sobie sprawy jak w takich warunkach ciężko zawiązać przypon ... Ponieważ mam zawsze przy sobie nóż on wystarcza mi do plecionki również.. Warunek: musi być ostry. Tak jak moje Spyderco Millitary!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 U mnie podobnie mały Opinel lub Victorinox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Ja używam tych od 10 lat i są genialne. Tanie nie są ale warto moim zdanie https://www.mefistofishing.pl/owner-ft-01-nozyczki-do-plecionki-p-1882.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 U mnie robotę robi Mora Clipper. Zawsze pod ręką i nic więcej nie potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi