mkuczara Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 No?źyczki (ząbkowane) do plecionki Rapalli. Tną całkiem sprawnie.Kupiłem w komplecie ze szczypcami jak byłem przejazdem w Wawie w sklepie na Wybrze?źu Gdyńskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 a mieliscie juz przypadki, ze bardzo gladka polecionka przesliznela sie przez wezel, de facto rozplatala sie samoczynnie pod obciazeniem? ja mialem i dlatego przypalam krotszy koniec, w ten sposob tworzy sie zgrubienie ze stopionej specrty, ktore zabezpiecza przed tym czy owym ... dlatego zapalniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Łowię na plecionki od momentu kiedy się pokazały w PL i nie miałem takiego przypadku. Przynajmniej nic nie wskazywało, ?źe poprawnie zawiązany i zaciśnięty węzeł sam się rozwiązał. Urwania przy węźle jak najbardziej były ale rozwiązań chyba nie zaliczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 @Pitt, Po wyprawie do Norwegii i naukach starszego rybaka (łowiliśmy na kutrze) zawsze nadmiar plecionki zawiązuję, płaski węzeł, na gł?łwnej ?źyłce. Jeszcze nie miałem obsuwy, a i wpływu na branie nie zaobserwowałem - jak biorą, to biorą; a jak nie to ..... ilość wym?łwek jest nieskończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 a mieliscie juz przypadki, ze bardzo gladka polecionka przesliznela sie przez wezel, de facto rozplatala sie samoczynnie pod obciazeniem? ja mialem i dlatego przypalam krotszy koniec, w ten sposob tworzy sie zgrubienie ze stopionej specrty, ktore zabezpiecza przed tym czy owym ... dlatego zapalniczka Tak, ale to nie tyle ?źe gładka, co cienka.Zmiana węzła i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Podni?łsł mnie ten wątek na duchu Pamiętam, kiedy pierwszy raz poszedłem łowić ryby z nawinięta plecionką w zmian ?źyłki, byłem nieprzygotowany do cięcia mocnego splotu. Końc?łwka węzła się siepała ucięta no?źem i wku..rzało mnie to niemiłosiernie. Pomysł z przypaleniem przyszedł od razu, gdy?ź musiałem u?źyć ognia w innym celu wnerwiony na stan rzeczy i swoją niezapobiegliwość. Tylko trzeba chwycić cały węzeł i pętelkę w palce, by wystawał sam kikut i przypalam do palca. Jak widać po raz kolejny, potrzeba matką wynalazku. Ju?ź myślałem, ?źe przyzwyczaiłem się do takiego anty-pro rozwiązania, a Koledzy te?ź tak robią P.S. Wpadła mi w ręce (prezent) ta obcinaczka Rapali, zaiste pora?źka PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Ja te?ź ogniem i mieczem. Zapalniczka ?źarowa rządzi . Tylko fajki rzuciłem i nie wiem jak w tym sezonie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak12345 Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 U?źywam scyzoryka Macgajwera nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 @psulek, na pewno ryby ci będą teraz słabiej brały, wiem co m?łwię, sam tak miałem po tym jak rzuciłem fajki Sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Gratuluję panowie! koniec OT PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Odkopię... Potrzebuję dobre i sprawdzone narzędzie do cięcia plecionek, przez całe życie używam czegoś co nie do końca jest dobre i chciałbym w końcu zrobić z tym porządek... Macie jakieś sprawdzone rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Przerobiłem dużo różnych obcinaczy czy nożyczko-cążek i zawsze cięcie plecionki było nie do końca dokładne lub wygodne.Teraz od niedawna używam obcinacza do paznokci firmy OPTIM'HOM. Rewelacyjnie tnie plecionkę do ostatniego włókna. Przy cięciu w czasie dociskania słychać takie kliknięcie i to chyba powoduje dokładne docięcie. Przy kamizelce mam model mały a w domu do codziennego użytku model większy. Oba fajnie tną.Obcinacz nie ma dziurki do zawieszenia - musiałem nawiercić.https://allegro.pl/oferta/optim-hom-obcinacz-do-paznokci-maly-cazki-nozyczki-7075214396 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Zwykłe nożyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Nóż + zapalniczka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Dość duże, ale bardzo ostre. Jedna krawędż ząbkowana. Dobrze spasowane. https://pl.aliexpress.com/item/4000994233872.html?spm=a2g0o.cart.0.0.64e93c00yWTROr&mp=1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Używam z powodzeniem czegoś takiegohttps://allegro.pl/oferta/leatherman-style-cs-8461126959?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitiki Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Przegryzam trzonowcami Kolejny fascynujący temat "zmieniający życie człowieka" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Nie pomyślałbym że takie cięcie plecionki to może być problem, chyba że grubą to co innego ale z tego co sobie przypominam 0,15 traktowałem tak samo. Ja tnę zwykłymi nożyczkami i tnie się tak samo przyjemnie jak fluorocarbon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitiki Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Nie pomyślałbym że takie cięcie plecionki to może być problem,No bo nikt o zdrowych zmysłach by nie pomyślał Wiadomo, tnie się tym "co się ma", nóż, nożyczki, obcinacz do pazurów, kawałek szkła, papierosek i "cokolwiek" Tylko patrzeć jak powstanie temat "jak nosicie na łowisku pralkę wirnikową, w kieszeni kamizelki czy na plecach?", zima tuż, tuż 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Jakże ambitny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Spro titanum micro splitring polecam do niedużych kółek łącznikowych i cięcia plecionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Kiedyś czytałem fajny artykuł. Było o Jankesach co lecieli w kosmos i musieli zaprojektować super długopis, co działa bez grawitacji. Sowieci wzieli ołówek. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Ktoś powie trywialny problem. Ja powiem - nie bardziej jak rozprawy o stukających Twin Powerach i im podobnych. Można oczywiście ciąć i można przecinać - obie metody skuteczne, ale nie każda doskonała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Ja tne takim czyms jaxona ,bardzo precyjnie tnie.Bardzo poreczne i lekkie mało miejsca zajmuje i smiesznie tanie około 10zł.Tnie plecionke jak równiez fluorocarbon bez najmniejszych kłopotów.Kolega ma identyczna i tez sobie chwali 3sezon. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Tym co jest pod ręką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi