miramar69 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Blaszki robię tylko pod siebie i przykro , ale tylko dla siebie. Cholernie dużo czasu trzeba poświęcić na wykonanie takiej systemem ręcznym od A do Z.Wagowo coś od 2 do 5gr , długość 3-5cm ; bo takie wymagania mają moje łowiska. Nie lubię łowić na ciężkie blaszki, zresztą tak samo jak na gumy. Łowienie z lodu to druga moja - PASJA!!! Edytowane 27 Września 2016 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Mariusz, Napiszę krótko i zwięźle:Czapki z głów!!!kopara opada...i to w PL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Taki okoń i to w PL. No nie źle, nie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Blaszki robię tylko pod siebie i przykro , ale tylko dla siebie. Cholernie dużo czasu trzeba poświęcić na wykonanie takiej systemem ręcznym od A do Z.Wagowo coś od 2 do 5gr , długość 3-5cm ; bo takie wymagania mają moje łowiska. Nie lubię łowić na ciężkie blaszki, zresztą tak samo jak na gumy. Łowienie z lodu to druga moja - PASJA!!!U Was w okolicy jest mocny team lodowy. Pamiętam jak na Sieniawę przyjechali chłopcy z Tarnobrzegu, okonie miały ciężko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Miramar 69 gratuluję znakomitych połowów. Wstawiłem przykład wędki podlodowej wykonanej na blanku węglowym (pustym w środku). Szczytówka pochodzi ze zwykłego sklepu wędkarskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 witam,a wiec jest customowa podlodóweczka, jak węglowy blank się spisuje ,nie spadaja ryby, ja zakupiłem dwa blanki mhxa, jeden 30" light i ten pod błystkę może być oraz 26" light i ten pójdzie pod młotek bo wydaje mi się za bardzo fast, może na głębokie łowiska byłby ok ale u nas to raczej nie za głęboko z lodu, jak skończe wstawie fotki, bedzie w uchwycie fuji , przelotki Minimy, troszke korka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam, zrobiłem końcu dwie podlodóweczki, obie ubrane w uchwyty fuji, trochę, korka przelotki minimy, jedna na blanku Mhx CIB 30 30"Solid Carbon | 2-6 lb. | Fast Action | Light Power, i ta głównie do błystki, oraz druga pod mormyszkę , zrobiona ze szczytówki feederowej Browning D-Flex 2oz, to fajna szczytówka ponieważ dół zrobiony jest z wegla a reszta to włókno szklane, kolega misiek116p zrobił dzieloną tubę na te dwie wędeczki... lód nie za gruby ale sprzęt już po pierwszych testach... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Bardzo ładny i gustowny komplecik, pogratulować wykonania !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 ello, podłącze się do wątku.siedzisko kręcioła montuje się tak samo jak do zwykłej wedki?w sensie taśma papierowa + epoxy?kijów jeszcze nie robiłem a chcę zrobić podlodówkę, szczególnie, że mam dwa szczytyjeden z bara a drugi z muchówki #2/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 możesz uzyć, arbor grafitowy, lub taśmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Lepszy arbor, mniej roboty i waga dużo mniejsza , a efekt ten sam . Edytowane 11 Stycznia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 No dobra arbor jaki?Jestem zielony... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 to rurka grafitowa z otworem zewnętrzna srednica pasuje pod uchwyt np w rozmiarze 16 lub 17 wewnętrzną trzeba rozwiercic do grubości blanki ale w podlodówkach to i tak trzeba cos nawinąc bo są cienkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Jedin zlituj się Wiem co to arbor.Liczyłem na info kto ma i jaki. Tuleje z węgla se sam zrobię Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 to problem rozwiązany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 przede wszystkim to żeby było lekko to można użyć korka (lub pianki) po całości i dać pierścienie grafitowe do mocowania kołowrotka.... nie nawija się nic na "blank" i klei bezpośrednio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 przede wszystkim to żeby było lekko to można użyć korka (lub pianki) po całości i dać pierścienie grafitowe do mocowania kołowrotka.... nie nawija się nic na "blank" i klei bezpośrednio...Czyli korek na korek pierścienie i tyle? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 dokładnie tak, jeżeli ma być najprościej i najlżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Może głupie pytanie..Można same tulejki kupić?Jakiś namiar? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 http://fishingrod.pl/pl/Uchwyty/Spinningowe/American-Tackle/ATC-Pierscienie-grafitowe-mocowanie-kolowrotka-p208c20c116.htmlSą chyba 20 ; 22,5 i 25,5 mm średnicy - jak dobrze pamiętam.Nie wiem jakie średnice są tu dostępne -bo mi się nie rozwija wybór rozmiaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Brak na magazynie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) A to świeże pomysły wykonane na "połamańcach" : Edytowane 12 Stycznia 2017 przez miramar69 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Mariusz, a skoro już montujesz blank na aluminiowej rurce - nie myślałeś żeby ja trochę wyginać?W taki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Czy podgięcie coś daje? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi