wobler129 Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Chyba wezmę Penna Battle, a jeśli ten mnie zawiedzie to.... przestaję wędkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 A ja Koledze polecem OKUME SALINE FD 40 kt?łra mam juz 3 sezon to samo moi znajomi i jest wszystko wporzadkuMam r?łwniez model 30 ale to juz do gl?łwek max 10g i sprawuje sie rewelacyjnie ale wyb?łr nalezy do Ciebie - pozdrwaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 a moze poprostu zmienić taktyke i nauczyć się podbicia kijem a nie kołowrotem to wtedy i 2500 da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 a moze poprostu zmienić taktyke i nauczyć się podbicia kijem a nie kołowrotem to wtedy i 2500 da radę. Tak gł?łwnie łowię, ale wiadomo jak to z wrednymi małpami (sandaczami), trzeba kombinować, kombinować, kombinować i kombinować, ostatnio brały w le?źącą na dnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 to ja nie wiem o co kaman.mam takiego dragonika 920iz aluminiowa konstrukcja.na pierwszych rybach wpadł z wędką do wody.wyciągnałem po 5ciu minutach.nie rozkręcałem bo gwarancja kręciłem a?ź się skonczy.po 2 latach wymieniłem smar i ciepam dalej woby 13cm jerki 40g ostatnio gumy na odrze 35g trzeci rok i nie skrzypi.nie wiem co w nim mo?źe sie zepsuć.wziałbys taki 935iz i swięty anielski conajmniej 3 latka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 To podrzuć mi tego dragonika ja pojadę z nm na zapor?łwke na koguciki 30 gr podbijane rzecz jasna z reki a nie z kołowrotkaa gwarantuję Ci ?źe przyjedzie w cześciach <_< <_<Podbij taki dr?łb na 15 metrach a zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 na odrze jest trochę głębiej ale nie będę się spierał bo intensywnie na kuraki nie łowię.jak do tej pory to rozwaliłem a raczej rozwaliliśmy jeden kręciołek spiningowy kormorana kt?łry katowaliśmy na dorszach na zmiane.dodam ze nabyłem go ju?ź po przejściach no i jak na takowe łowienie to był za delikatny a i tak sporo ryb wyciągnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 @wobler129 , kupiłem Battle 4000 z tego linka co ci podawałem za 413,00 z wysyłką. Oczywiście gwarancja i paragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Ja kupiłem 3000 na dniach będzie u mnie Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 U mnie za wyborem większego modelu 4000 zawa?źyły mocniejszy hamulec ( 10 kontra 13lbs) i większy naw?łj (31 kontra 34 cale) A te 30 g więcej jakoś przełknę. Za to mniejszy powinien dłu?źej pochodzić właśnie przez tą mniejszą średnicę szpuli. Jeśli szpule mo?źna zamieniać, to mo?źe zastanowię się nad zamianą, bo korpusy podobno są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinBR Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 proponuję zakupić kołowrotek Tica Libra SA3500 lub więkrzy SA4000są na allegro-ja łowię na SA3000, a m?łj kolega łowi na SA4000 są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Mo?źe za te 500 zł kupować co 2 lata kołowrotek za 250 zł i z g?łry przyjmować jego kr?łtką u?źyteczność - po prostu unikniesz rozczarowania.Rozczarowanie mo?źe przyjść w najmniej oczekiwanym momencie i chyba dlatego warto płacić i płaci się za jakość, za ten komfort pewności i w drugim, i w trzecim roku kręcenia... Idąc Twoim tokiem rozumowania, dojdziemy do kupowania kołowrotka na bazarze za 30zł. raz na kwartał... Za to gotowi na wszystko. Nie ?źebym coś miał do p?łłki cenowej 250, nie mam, bo i sam do niej sięgam, ale rozumowanie uwa?źam za błędne, mimo ?źe kołowrotek za p?łł tysiąca złotych teraz, to nie to samo co kiedyś... Dziś cena niczego nie wyznacza, najwy?źej sugeruje, czasem zgodnie z rzeczywistością, czasem zwodniczo. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Lekki opad to dla nie gł?łwka 3 - 7g i najczęściej kopyto do 7,5 cm. Mo?źe to i lekka przynęta ale gdy podbijam wędką i jednocześnie kręcę kołowrotkiem to jest odczuwalny op?łr. Bardziej miałem tu na myśli lekki zestaw. Łowię premierem 2,13 do 18 g i do dziś nie trafiłem na kołowrotek kt?łry byłby i lekki i wytrzymały (a przynajmniej do 500zł). Tak jak napisałem wcześniej na ten sezon kupiłem Penna Sargusa. Kilka dni temu ju?ź po napisaniu poprzedniej notki zawiodłem się na nim zdrowo - przestał zaskakiwać kabłąk - w domu okazało się i?ź element popychający na końcu sprę?źynki jest wykonany z plastiku i wyrobił się. wystarczy teraz mały luz na śrubie przytrzymującej kabłąk aby wypadał. Łowiłem tym kołowrotkiem kilkanaście razy po 3 -5 godzin. Nie jest to co prawda kołowrotek za 500 zł (dałem za niego około 350 z dwoma szpulami zapasowymi) ale liczyłem na markę. Mam Penna slammera 360 - wytrzymuje i trocie i lekkie łowienie w morzu - ale nie nadaje się do takiego zestawu. Sam będę wdzięczny za polecenie kołowrotka i za 500 zł kt?łry wytrzyma kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 WitamJa łowie na Malezyjskiego Techniuma 2500 FA ju?ź 4 sezony na Odrze.Minimum raz w tygodniu wyprawa całodniowa łodzią , głownie z opadu.Gł?łwki jak to na Odrze do 35 gram.Podbijam kijem a nie z kołowrotka. W tym roku został przesmarowany i dodałem 1 ło?źysko i śmiga jak n?łwka.Pozdrawiam i połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Napiszcie to kolegi Mefistofishing. Za 500zł załatwi Wam kreciołek kt?łry wytrzyma ładnych kilka lat i będzieci zadowoleni. Napiszcie o co Wam chodzi jakie wedkowanie preferujecie i on doradzi i zalatwi. Myślę ?źe będzieci zadowoleni. I trzeba patrzeć na forum w dziale sprzedam. Czasem są za fajna kase perełki kt?łrych trudno zajechać. Zreszta nie wymądrzam się juz w doradzanie bo czasem dostawałem najpierw po uszach, a potem ludzie mi dziękowali jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 polecic moge Daiwy Tournament Z,X- iA ,iT z tańszych TD-S TD-X,czy emblemy. z shimaniaka stelka F i TP-F mam je ostatnio dobrze tetrane i śmiagaja super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 polecic moge Daiwy Tournament Z,X- iA ,iT z tańszych TD-S TD-X,czy emblemy. z shimaniaka stelka F i TP-F mam je ostatnio dobrze tetrane i śmiagaja super Odkrywczo zabrzmialo to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Mam tego penna i narazie złego słowa nie mogę powiedzieć a zapłaciłem 320zł za n?łwkę, wyciągnął 2 sumki, trochę sandaczy i szczupak?łw i jest ok Podoba mi się hamulec, pięknie gra i jest niesamowicie precyzyjny, nie jak w innych, kt?łre dotychczasowo miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofi Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 wobler129 mo?źesz napisać coś więcej o tym Pennie Battle?Jak nawija plecionkę/?źyłkę?Jak og?łlnie z jego praca i do jakich przynęt go u?źywasz?Nie jest zbytnio cię?źki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Ja mam battle 4000 i te?ź uwa?źam,?źe za te pieniadze nic lepszego miec nie mo?źna.Wiadomo,?źe masełko to to nie jest,ale pracuje ścisło,r?łwno, cicho i czuc moc,hamulec rewelacja.A plecionke nawija te?ź przyzwoicie choc, przy l?źejszej głowce podczas wyrzutu kilka razy mi sie splatała, ale pokombinowalem z podkladem i teraz jest oki.Moge tylko polecić.Wazy tyle co certate 4000, uzytkownosc podobna a w cenie przepasc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Łowiłem 5-7g gł?łwkami i nie miałem przyg?łd z brodami, złym nawijaniem. Ani razu pletka nie zawinęła się pod szpulę, lub gdzieś z boku. Tak jak kolega napisał, masełko to nie jest, ale praca bardzo kulturalna i ścisła, bez jakiś uchybień, bicia itp. Jestem bardzo zadowolony - jak narazie Wagi a?ź tak nie odczuwam, rozmiar 3000 wa?źy jeszcze rozsądnie 300-parę gram zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 maicke i woblerjakie macie plecionki ponawijane na szpulkę? U mnie PP 20lbs zaczynała się splątywać, ale podejrzewam, ?źe miałem jej zbyt du?źo, usunąłem kilka zwoj?łw i ju?ź jest ok. W por?łwnaniu do stradick?łw nawija g?łwniano, a przynajmniej tę plecionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 polecic moge Daiwy Tournament Z,X- iA ,iT z tańszych TD-S TD-X,czy emblemy. z shimaniaka stelka F i TP-F mam je ostatnio dobrze tetrane i śmiagaja super Odkrywczo zabrzmialo to odkrywcze no fakt macałem battle 4000 i przyznam ?źe baaaardzo fajny,widać ?źe ma powera ,godny następca slama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 maicke i woblerjakie macie plecionki ponawijane na szpulkę? U mnie PP 20lbs zaczynała się splątywać, ale podejrzewam, ?źe miałem jej zbyt du?źo, usunąłem kilka zwoj?łw i ju?ź jest ok. W por?łwnaniu do stradick?łw nawija g?łwniano, a przynajmniej tę plecionkę. Aktualnie kupiłem na Allegro za 40zł plecionkę 8lb firmy Fenwick, zdecydowałem się ze względu na niską cenę, jak narazie jest ok, trochę bardziej głośna od PP i PS, ale nie traci wytrzymałości jak narazie. Nawinąłem 137m + troszkę podkładu z ?źyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Ja mam nawinietą power pro 15lbs i napewno jest to jedyna wada tego penna bo do nawoju daiwy brakuje mu du?źo.A przewinąłem ją własnie z daiwy s ia na ktorej nigdy mi się splatanie nie przytrafiło ale mowie,?źe jest to do opanowania tylko nie mozna zwijać luznej plecionki jak to się nie raz po wyrwaniu z uwadu zdarza i uwa?źać przy rzutach l?źejszą gramaturą.Przez kilka ostatnich wyjazd?łw problem ju?ź nie wystąpił.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi