Skocz do zawartości

nc+

chlodnica

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Z końcem bieżącego miesiąca kończy mi się umowa.Abonentem jestem od samego początku (jeszcze za czasów canal+).Oczywiście od 2 m-cy wydzwaniają,proponują...A ja nauczony poprzednimi doświadczeniami złożyłem wypowiedzenie...

Dalej non-stop telefony.Jak pytam się o ofertę to proponują dokładnie to samo co "świeżakowi"...

Abonament płacę wysoki,do tego 2xmultiroom...A oni nie mają nic " w rękawie " co by mnie przekonało o pozostaniu w ich szeregach?

Może jest tutaj ich przedstawiciel i coś naskrobie w tym temacie? ;)

Może nie w kontekście TV ale telefonu w Plus... nie chcieli dać dobrej oferty, złożyłem wypowiedzenie umowy. Następnego dnia tel. z propozycja pozostania na duuuzo lepszych warunkach. Od słowa do słowa z konsultantem i okazuje się, że jak zrywasz umowę to twoja sprawa trafia do innego departamentu, który ma sporo większe możliwości ofertowania... może to jest jakaś droga :)

Mnie zawsze zastanawiało na jakiej mocy, umowy czasowe z końcem trwania same nie wygasają tylko trzeba jakieś durne wypowiedzenia pisać ? Skoro podpisuję umowę na 2 lata to tyle ma trwać a nie jeszcze trzeba pamiętać o wypowiedzeniu, to nie OC. Zlikwidowałem prywatny telefon bo używam służbowego i nie mogli się do mnie dodzwonić, jak mi przyszedł rachunkek dwa razy większy to sam się zorientowałem, że coś jest nie tak ale nie stety było za późno, umowa wygasła i straciłem rabaty, takie to proklienckie prawo mamy.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Mnie zawsze zastanawiało na jakiej mocy, umowy czasowe z końcem trwania same nie wygasają tylko trzeba jakieś durne wypowiedzenia pisać ?

Zapewne na mocy klauzuli która jest w prawie chyba wszystkich takich umowach, żepo okresie na który podpisałeś przedłużana jest automatycznie albo na kolejny okres, albo na czas nieokreślony...

Jeżeli nie złożyłeś wypowiedzenia umowa nie wygasa! Przechodzi w umowę na czas nieokreślony.

W pierwszym poście o tym napisałem... ;)

A dzisiaj rano już po nc+...Wyłączyli dziady.Jeszcze wczoraj coś chciałem " ugrać " ale Pan z sekcji utrzymania klienta nie miał nic do zaoferowania.

Wiem z całą pewnością,że zawierając z nimi nową umowę otrzymasz lepsze warunki...Toż to szok.

Ale niestety,z nimi już nie zagram. :P

• Like 2

Zagrasz, zagrasz. Też tak mówiłem.

Zakończyłem umowę, szukałem czegoś innego z ligą mistrzów i tak zawarłem nową umowę z NC+. Fakt na dużo korzystniejszych warunkach niż mi oferowali za przedłużenie. Ale to tylko operatywny niezależny przedstawiciel był mi w stanie wykopać jakieś stare promocje o których nikt już nie pamiętał.

I ja wypowiedział em ponad 2 miesiące temu ... dzwonili dzwonili i nic fajnego nie zaoferowali... teraz się ciesze ze 100 zł miesięcznie zostanie w kieszeni... doszedłem do wniosku ze telewizja to syf ... wole iść na ryby a jak nie ma pogody to buszuje w internecie .

• Like 5

A mi umowa kończy się dopiero z 2018 r. Ale już dzisiaj wiem, że nie przedłużę z nimi umowy. Dzieci mi już trochę podrosły więc tłuką youtuba, żona tylko TVN style czy coś tam, a ja zostanę na Netflixie, Youtube i naziemnej. A i kaski na "gumki" zostanie więcej.

Edytowane przez bayrt

Po wyłączeniu sygnału podłączyłem sobie tv naziemną :( .Po upływie 4 dni znowu telefon.No i gość mówi że mnie nie wymeldowali tylko zawiesili :D.

Zadaje mi pytanie,czy możemy jeszcze ponegocjować.Ja mu że nie,ponieważ już mam inną tv.Ale gość cierpliwie nawija dalej...W końcu pytam co ma mi do zaoferowania.A on mi wyjeżdża z "głębokiej wody" i proponuje przedłużenie umowy za połowę ceny...

Jeszcze kilka minut pertraktacji i w końcu doszliśmy do porozumienia (szczególnie że po 4 dniach miałem DOSYĆ naziemnej-tragedia jak dla mnie.

Może tragedia ponieważ naście lat nie korzystałem... ;)).

Suma,sumarum otrzymałem warunki mega jak dla mnie,czyli to co miałem,ale za połowę ceny (jedyny warunek od nich to umowa na 24 m-ce). :) :) :)

Także warto wypowiedzieć i czekać,czekać (podobnie jak na branie życia). :D :D :D

Wędkarstwo uczy cierpliwości... ;)

• Like 1