Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Dzień dobry B)

Tęskni się za nocnymi jaśkami,kleniami...aby ten czas szybciej zleciał to robię sobie wobki głównie pod te rybki (ale nie tylko)

Wyszło mi kilka nowych (koło 12 bodajże)-pokaże kilka.

wszystko "P"

Tutaj uklejas 42mm..ładnie mi się okleiła po boczkach ,ale na fotce kiepsko to widać..

Stery potem..na poliwęglanie 1mm

80188a5db7095d0f.jpg

Okonesku 33mm

17577d672312c573.jpg

35mm

3d0972cefd02d6f2.jpg

Edytowane przez bobesku

Dobra robota! Już by się chciało z nimi pójść na rybki co?? :)

No idzie wiosna ehehe

Stado nr 1 gotowe..teraz tylko czekam na stery od naszego forumowego kolegi i można moczyć kija z nowymi wobkami:)

a6f824f7f357cc28.jpg

Teraz siedzę\myślę i chyba z 5cm korpusów zrobię pstrążki.

757cc7b5faaa31a5.jpg

te nawiercanie pod oczy to wiertłem do drewna?

mam pytanie jeśli to nie tajemnica jak robisz to żeby wyszło symetrycznie i na taką samą głębokość?

Pod oczy robię zwykłym najtańszym wiertłem do drewna.

Żeby w miarę równo wyszło można odmierzać i zaznaczać cyrklem.

Kładę jedną końcówkę cyrkla na samiutki przód wobka i zaznaczam gdzie ma być środek oka...i z drugiej strony to samo:)

Kiedyś też robiłem linijka -odmierzałem idealną równość potem zaznaczałem kropeczka długopisem i wierciłem na zaznaczonym miejscu ....ale cyrkiel chyba lepszy:)

Głębokość nawiercenia to już robię na "oko"...zawsze mam jedno oczko 3d do przymiarki i sprawdzam czy jeszcze dowiercić czy starczy ..

Ogólnie to ja zrezygnowałem z oczu 3d..tylko mi trochę ich zostało i chce je wykorzystać-więcej nie kupię (jak kto lubi)...

Co do pstrążków to nie ciekawie bo nie mam farb...musiałbym jechać na drugi koniec PŃ...czyli jak teraz wyjadę to wrócę za dwa dni:)

Edytowane przez bobesku

Bobesku po prostu zaznacz z jednej strony i przewierć wobka na wylot pod kątem prostym cienkim wiertłem powiedzmy 1mm.Masz zaznaczone pod wiercenie oczek np.wiertłem 3mm,4mm itd.z obu stron za jednym strzałem.

No widzisz a ja tak kombinowałem..znowu wyszło,że najprostsze sposoby często bywaja najlepsze:)

Dzięki -przyda się :)

Edytowane przez bobesku