Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

nie no bobesku tego sie po tobie nie spodziewałem ze lakierami do paznokci wobki bedziesz malował ha ha a ze mnie sie smiales :P ile dałes ? ja w chinskim markecie po 3 zeta kupowałem :P

O nie, ty mnie wszędzie znajdziesz:D

Nie smiałem się z Ciebie mistrzu tylko myślałem ,że to ty sobie te paznokcie malujesz B)

Ja kupiłem perłowy  za 5.99zł w Rossmannie:)

Maluję akrylami .lakier stanowi może 2% całego malowania Panie.

Jutro kończę pierwszą strzebelkę- taką na próbę.

pozdro

Edytowane przez bobesku

Świetne są też lakiery do paznokci INGLOT - perła opalizująca (rózne warianty na niebiesko, zielono i różowo) tylko niestety drożyzna bo po 20 :D

Kupiłem też ostatnio spray opalizujący z gamy MOTIP-u ale mimo ciemnego podkładu nie mogę uzyskać na powierzchni wobka tego efektu :huh:

Ufff udało się zrobic pierwszą strzebelkę :)

Dane techniczne:

7cm

pływająca

ster dojdzie

waga jest w drodze ,więc podam "zaś"

materiał --->lipa + nożyk do tapet + papir ścierny:)

malowanie-95% akryle ...mieszanki brązu,złota,czarnego ,perełki,srebro...itd....troszkę drobniutkiego brokatu...pędzel

Obok (motywator) książka---> ":Alchemik"... B)

Całkowity czas malowania tej rybki to 4godz...bezcenne doświadczenie zdobyte..jakoś to zaczynam  powolutku rozumieć podstawy choć to dopiero pierwsze kroki i moje początki z taką metodą malowanek  ... :)

Myślę,że najlepszą drogą jest malować,malować ,malować jak najwięcej a efekt przyjdzie..tylko praktyka tu da efekt jaki sobie wymarzę. :)

To co może teraz jakiś pstrążek ?? :)

Oto moja strzebelka.

100_9883__665739.jpg

strzebla_1__329239.jpg

strzebla_2__983089.jpg

6e7a72a0396228b8.jpg

strzebla_4__910859.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

Mam problem z fotkami:

Fotki zrobione i otwierane na kompie przez zwykły Windosowski program do oglądania galerii są o wiele ładniejsze niż te same ale wrzucone tu na forum...

Jak temu zaradzic...fotka na kompie ładna a tu jakaś "lipna"...

Może ktoś pomoże ..nie rozumiem tego...wrzucam tu fotki przez "fotosik" z pełnym rozmiarze i co ...na kompie ładne a tu nie???

Edycja:

Zrobiłem "zmniejszaczem" -jest troszkę lepiej,ale i tak gorzej to wygląda niż jak otwiera Winwows..

Edytowane przez bobesku

Yo

Trwa wymiana sprzętu do malowania:)

Na dobry początek pędzelki z Repubblica Italiana..."Stamperia"...+ jeden okrągły "Renesans"...gąbeczka...i pędzelek do tzw lawowania.

Paletka do mieszania farbek no i systematycznie będę uzupełniać "klamoty ..:)

Te zielonkawe "gapiorki" malowałem jednym pędzelkiem..strzebelke dwoma...teraz mam juz kilka więc narzekać nie mogę-tylko praktykować:)

35b43097981faf23.jpg

• Like 1