Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

A to już różnie bywa czasami mala różnica a robi furorę ,co prawda rzadko to się zdarza ale jednak .Tak czy siak oko cieszy.

Masz racje ,źle to ująłem.wystarczy zobaczyć jak reaguje okoń na minimalne zmiany szczegółów.

Wszystko zależy jaka ryba,na co ,gdzie,jaką metoda,jak prowadzony wabik itd:)

Kielooo no masz na makro robiłem aparatem w manualu:) U mnie na lapku jak nadusisz na fotkę myszką to się powiększa zdjęcie i wobler aż wyłazi z monitora:D

Dobra miłego dzionka idę podłubać przy czymś na klonka-bo zaniedbałem trochę mniejsze  wobki

Mam jeszcze jedną uklejkę ( w sumie zrobiłem 3 szt) i pokombinowałem z fotka bo marudzicie za dużo :angry: :

Ta jest najmniejsza 5,5cm..z boczku bardzo jasny perłowy błękit...każdą robiłem w różnych odcieniach aby sprawdzic co mi się spodoba i jak mi to wyjdzie:)

089a691a2e7b1235.jpg

Innych fot NIE będzie bo nie robię tego na konkurs piękności tylko żeby łowic ryby...

Robię fotki coraz lepsze (według mnie) i to musi wystarczyc..

Edytowane przez WOBLER-W1
  • Like 2

Dzięki tofik .

Grzebię teraz w takich "perczykach"

5cm

Zobaczymy co z tego wyjdzie:) Jestem ciekawy aż za bardzo :o

a0903ecaa7685fde.jpg

Edycja --> no i zacząłem malować pstrążki potokowe takim "innym" sposobem..zobaczymy jak to będzie.

Edytowane przez bobesku

"Buuuu"

Pojechałem dziś poustawiac wobki kleniowo-jaziowo.

Po godzinie złamałem swój jedyny kij pod te ryby Kongera Lucky.

Dobrze,że chociaż z wobków jestem zadowolony .Tylko szkoda,że nie będę miał czym ich używac hehe

Edytowane przez bobesku

Kiedyś ten kij został "potrącony " przez jadący samochód.Normalnie do potrąciło jadące auto.

To musiało na nim pozostawić ślad i po prostu przyszedł czas ,że pękł...Ponad rok po tym "wypadku" nim łowiłem i było wszystko ok..

Aż do dziś-zakładam wobka patrzę a po żyłce do mnie jedzie jakieś 20cm szczytówki z dwoma przelotkami!

Jak Tyś to zrobił ??? w którym miejscu pękł??

Koło tej pochylonej brzozy, przy takiej małej sosence ;)

A tak na poważnie, możesz wykorzystać moment i jak słusznie zauważył @piotro82, zmontuj z niego wklejkę. Zyskasz nową specjalizację - rodbuilding`era. W CV - bezcenne :D

Siemandero

E tam ponad 3m wklejanki to ja nie chcę z tego robic :P ...Kij jest krótszy po wypadku ma jakieś plus minus 293cm..pojadę do Art-Rodu po przelotkę szczytową i śmigam dalej za jaziami.Wydaje mi się ,że teraz nawet może się lepiej nim łowic...zresztą nie mam wyboru ten sezon muszę tym przełowic.

Na poprawę humoru po złamaniu kija skończyłem robic takiego pstrągasa:)

Jakieś 5,5cm

1__344826.jpg

2__753867.jpg

3__567354.jpg

4__605275.jpg

• Like 2

Dzięki Tomek.

Robię właśnie następne i czekam na medal Justyny Kowalczyk-akurat mam obok złoty kolor ,więc taki krążek dziś założy:)

Trochę tez używałem brązu ale więcej złota --- jestem optymistą

Edycja--a jednak srebro :o

Edytowane przez bobesku

Robię właśnie następne i czekam na medal Justyny Kowalczyk-akurat mam obok złoty kolor ,więc taki krążek dziś założy:)

Trochę tez używałem brązu ale więcej złota --- jestem optymistą

Edycja--a jednak srebro :o

A jednak kawałek przepowiedni się sprawdził - brązik naszych skoczków heh

Teraz przed jakimiś Mistrzostwami Świata zacznę malować takiego wobka pod szczubelka (imitację karasia)....

Czyste złoto!!

57d221092e83ea77.jpg

Edytowane przez bobesku