Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

zanęte przecieraj na zawody, a nie bawisz się woblerkami ;)

Już po zanęcie :lol:

Niedawno wróciłem...złowiłem 1 wzdręgę, 3 -4 płotki i 4,5kg ukelejek...zabrakło mi 50gr do 3 miejsca..zresztą to takie zawody o "pietruszkę"-rekreacyjnie pogadać z ludźmi ,popatrzeć na antenkę od spławika (lubię czasem połowić na spławiczek) ..ukleję dziś preferowały czerwona pinkę :D

Edytowane przez bobesku

hehe :D no to nieżle - byleby tylko te zawody były na żywej rybie

Na żywej. Spławik już chyba wszędzie jest na żywej . Nie wyobrażam sobie inaczej:) Jest strzał ze startera kończący zawody potem chodzą ważą  ryby i się je wypuszcza bezpośrednio po zważeniu:)

Zresztą mój okręg (Poznań) "nawet" spinning ma na żywej rybie.

pozdrówki

(...)

Takie "trójeczki" są już wyzwaniem w malowaniu- a nie tam 5cm plus...lubię malowac takie małe wobki- radocha jak wyjdzie o niebo większa niż przy większych woblerach.

(...)

Masz rację.

Jak dojdziesz do takich po 1,5 cm to najbezpieczniej mieć w pobliżu kobietę. Jeśli malowanie nie wyjdzie, to pocieszy. A jak wyjdzie, to tak się człowiek podnieci...

A jak wyjdzie, to tak się człowiek podnieci...

Nie podnieca cię to??Bo mnie bardzo.

A Tobie współczuję bo tracisz to co w tym najpiękniejsze..

Dla Twojej wiadomości robiłem już wobki mniejsze niż 1,5cm -jednak najbardziej lubię bazgrać na trójeczkach..

I w przeciwieństwie do 90% ludzi na forach internetowych nie biorę udziału w "cukier za cukier"..

Kto chce ogląda sobie moje wobki kto ma to w "tyłku"  ten nie wchodzi -proste.

Nie oczekuję żadnych wpisów "fajny wobek" a potem oczekiwania,że "on mi napisał,że fajnego zrobiłem to ja mu też nasłodzę"--to nie moja bajka...:)

Wszystkie "ale " zapraszam na PW

Edytowane przez bobesku

Oczyska znowu mi się podobają ,jakieś takie fajowe :-)

Kuba to kupione są ,czy sam zrobiłeś?

Choroba bo ja szukam przeźroczystych i nigdzie nie ma ,albo srebrne albo złote albo jeszcze jakieś a przeźroczystych brak:-)

Płetwy też naturka :-) bardzo fajowe:-)

Edytowane przez Kielo

Kielas wiesz jak zrobić oczy przeźroczyste?? Bo ja wiem..jak mnie zaprosisz na loda to ci powiem.

Tylko bez podniecenia  bo chodzi o loda z maszyny typu "włoskie" albo amerykańckie :rolleyes:

Bierzesz zwykłe oko 3d i odwróć do góry nogami.

Widzisz jest sreberko to na którym jest klej- nie? Zerwij je (te srebro) i masz oko 3d przeźroczyste...wisisz loda:)

Tylko musisz sam dobrać technikę zrywania tego "sreberka "-ja połowę oków popsułem...Może jakoś na "mokro" bedzie ładnie  schodzić...tu musisz sam pokombionować-idzie to tak robić bo mi raz wyszło . Miodzio oko przeźroczyste wtedy było.

Spróbuj też zerwać skalpelkiem.

Edytowane przez bobesku

He he he ,no jak tam kiedyś będę w twoich stronach może to za 3,50 zakupie Włoskiego hahaha z posypką hahaha

No na to to dawno wpadłem ale jak np. robię sobie 20 sztuk na raz to z tym zrywaniem psychicznie nie wytrzymam i potnę się śrubokrętem ,myślałem że może gdzieś zakupiłeś :-)

Aż musiałem spojrzeć, co takiego wziąłeś za atak.

Bardzo mi przykro, że źle mnie zrozumiałeś. Nigdy w życiu nie było moją intencją atakować Cię, jeśli tak to odebrałeś, wybacz mi słaby dobór słów. Ja naprawdę - tak jak Ty - malując malutkie woblerki odczuwam trudną do opisania satysfakcję z tego, gdy się uda tak jak chciałem. Satysfakcja, radość, wewnętrzne nakręcenie - wypisz wymaluj podniecenie. Tak, malowanie zwłaszcza małych woblerków podnieca mnie.  Miał być żarcik, że jak człowiek się podnieci, to warto by partner (ka) pod ręką była, a Ty odebrałeś to - sam nie wiem. Po co miałbym Cię atakować? Że pokazujesz pięknie malowane woblery? Sam wiem, ile to trzeba się napracować, jak frustrujące jest gdy ręka zadrży, albo człek nieopatrznie dotknie źle wyschniętej farby... Im mniejszy wobler, tym trudniej o dokładność, tym łatwiej coś popsuć. Ty nie psujesz, z całym należnym szacunkiem - doceniam walory i staranność malunku.

Nie było moją intencją atakowania kogokolwiek, a Ciebie w szczególności.

Pozdrawiam

Janusz

Aż musiałem spojrzeć, co takiego wziąłeś za atak.

Bardzo mi przykro, że źle mnie zrozumiałeś. Nigdy w życiu nie było moją intencją atakować Cię, jeśli tak to odebrałeś, wybacz mi słaby dobór słów. Ja naprawdę - tak jak Ty - malując malutkie woblerki odczuwam trudną do opisania satysfakcję z tego, gdy się uda tak jak chciałem. Satysfakcja, radość, wewnętrzne nakręcenie - wypisz wymaluj podniecenie. Tak, malowanie zwłaszcza małych woblerków podnieca mnie.  Miał być żarcik, że jak człowiek się podnieci, to warto by partner (ka) pod ręką była, a Ty odebrałeś to - sam nie wiem. Po co miałbym Cię atakować? Że pokazujesz pięknie malowane woblery? Sam wiem, ile to trzeba się napracować, jak frustrujące jest gdy ręka zadrży, albo człek nieopatrznie dotknie źle wyschniętej farby... Im mniejszy wobler, tym trudniej o dokładność, tym łatwiej coś popsuć. Ty nie psujesz, z całym należnym szacunkiem - doceniam walory i staranność malunku.

Nie było moją intencją atakowania kogokolwiek, a Ciebie w szczególności.

Pozdrawiam

Janusz

Witam

Ja to odebrałem w zupełnie inny sposób. :o

Zaszło najzwyczajniej w świecie małe nieporozumienie (to się zdarza).

Wszystko sobie wyjaśniliśmy tu i na PW..

4983.jpg

Edytowane przez bobesku

4cm

Nie wiem czemu ,ale ten okonek ma coś w sobie - spodobał mi się jakoś ..

Pewnie tez tak czasem macie przy struganiu ,że widzicie w jakimś  (swoim) woblerku to czego nie możecie dostrzec w innych swoich podobnych lub bardzo podobnych:)

Jutro idę pomoczyć i pewnie go urwę hehe

post-49240-0-63271700-1366905105_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 2

3,3cm--już mi jeden forumowicz je zabrał.

@bigrafi -->masz u mnie piwo bo pomogłeś w tym ustawieniu aparatu:) Może na zlocie "kleniowym" kiedyś będzie okazja.

Dzisiaj po okonia  z postu 410 właziłem prawię po szyje do Warty  :o  za dobry był zeby go tam zostawic...robi taką robotę we wodzie ,że musiałem  .....   oj  było blisko ...

dscf6093__552914.jpg

dscf6101__603796.jpg

Wielkość podobna jak wyżej czyli między 3 a 3,5cm

dscf6120__956778.jpg

Edytowane przez bobesku