Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Ja czasem mam płotkę na brzegu...ale znacznie więcej krąpi:)

Z tym,że płotki takie od 20-25 cm siadały a ta już była większa:)

Koło 2 wzięła.

Teraz Panie jakiś Energy Tiger po nocce wjedzie i muszę poszlifować trochę korpusiki:)

Miałem 3 duchy a urwałem dziś dwa i pudełko prawie puste...

Kleniki ostatnio mi fajnie skubią -nie są to wielkie ryby ,ale co by to było gdybyśmy tylko 50+ łowili:)

Niestety wczoraj urwałem swoje dwa najlepsze duszki...mała żałoba w moim drewnianym świecie trwa..kto wyłapywał swoje perełki wie jaka to strata...były w honorowym miejscu a teraz to miejsce w pudełku jest puste (Tej zaraz będę ryczał) ..z płaczem żartuję ,ale jakaś pustka zostaje--odechciało mi się nawet robić a miałem od rana szlifować papierami......

Mam też wobka który od 3 lat mi dupe ratuje na zawodach - "BOże " jak ja tego urwę to kończę z wędkarstwem hehe

Nie chcę nawet o tym myśleć...

kluska__517434.jpg

Edytowane przez bobesku

Witam

Woblerki dotarły, i jestem pozytywnie zaskoczony malowaniem. W realu wyglądają dużo lepiej niż na zdjęciach.

Dzięki za info:) Fajnie,że się podobają:)

bobesku

Łącze się w bólu :P wiem co to znaczy,też ostatnio jednego z najlepszych boleniowych straciłem :mellow: ...zrobi sie nowego ;)

Ale jest Panie na to jedna recepta--->trzeba zrobić jeszcze lepszego ,wtedy się o poprzednim killerze zapomina:)

Sprawdzona metoda bo nie raz się traciło te "najcenniejsze" wobki i humor tylko wtedy wracał jak się ustrugało coś lepszego:)

Miały być materiały w piątek i dupcia blada-ni ma...muszę siedzieć i krajową kopaninę na polsat sport oglądać...

Nooo w końcu mam to co potrzebowałem:)

"2 kilo" papiru ściernego...(nie no tak z 50 arkuszy)

Wiertarka Skil 710. (następna już będzie Makita- póki co ta na wiercenie w drewnie w domu spokojnie wystarczy)

Do tego nakupiłem "towaru" do malowania za około 2 stówki...

Zaraz zamówię kleje...

Od jutra ruszam na pełnej kur...z robotą:)

skil__396011.jpg

• 2 tygodnie później...

Panie Karolku,Panie Karolku -to chyba coś dla Ciebie??

Opaliłem ją na brzuszku i lekko po boczkach (na dole-wszystko pięknie widać na żywo przy naturalnych promieniach słońca)-niedługo inny przedstawiciel górskich strumyków zawita w moim temacie:)

Mam zajawkę na tego typu wobki..

Koza złotawa.

koza_zlotawa__652633.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 2

Efekt końcowy widze że maxymalnie zbliżony do zamierzonego. :)

O to właśnie nam chodziło- prawda ;)  :D

Piękne :D

No przyłożyłem się do niej mocno... wzorowałem się na zdjęciu kozy złotawej -nie tej zwykłej co pisaliśmy na PW.

Zwykłe kozy też zrobię.

Idę grzebać przy okonkach.

pozdrówki

No wiecie chyba,że se jaja robię z tymi Panami:d

To ci Radek odłożę dobrego okonka koło 3-3,5cm. Jak pasi to napisz,..Pw

Wróciłem właśnie z "ustawek" kóz i jestem pełny zadowolenia..drobna praca,z małymi nieregularnymi "odskoczkami"-śmiało idą w mocny  nurcik ,z prądem ,pod prąd w poprzek ajjj:)

Karol jutro wysyłam.

Dają radę kozy aż miło:)

Edytowane przez bobesku

Jakub a dałbyś radę wyskrobać kozę , strzebelkę ale trochę przerośnietą 7.5 cm :ph34r:

Damy radę...te na fotkach mają 5,5cm.

Ale 7,5cm mogę ci zrobić-->ale to już  maksymalna długość bo nie mam lipki na większe wobki:)

Dla mnie 6cm wobek to już mutant B)

Napisz ile sztuk to jutro zacznę dłubać.Bo tu naprawdę trzeba czasu poświecić  (kilkanaście dni).

Puść Privka

Edytowane przez bobesku

Pamietam jeszcze na innym forum jak zaczynales zabawe z wobkami i tam gadka byla ze akryle to za wysoka poprzeczka a tu prosze jak wskoczyles na ten mega trudny poziom i siedzisz a  efekty super teraz pewno na szpreje nie chcesz patrzec hehe pracochlonne napewno bardziej no i urwac szkoda ale czego sie nie robi zeby rybom dogodzic gorzej z nimi jak z babami.... woby eleganckie trzepiesz 

Edytowane przez bielik

@Radek to powodzenia na Wartusi (dawno nie byłem ,ale info dostaję co jakiś czas,że jakieś efekty są,...szału nie ma no ale coś tam kija wygnie od czasu do czasu). p.s  dawno to dla mnie tydzień B)

Ja w weekend spławikowo:-jeziorkowo:)-

@bielik dzisiaj pierwszy raz od chyba roku chwyciłem spray..(tylko po to żeby zobaczyć ile tam jeszcze farby zostało-z ciekawości) heh -

Edytowane przez bobesku