karolkrause Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Dzieki Kuba już deczko lepiej z zdrowiem Pracuj nad slizem i to ostro a i jak by cierniczek się wykluł to bede mocno Kuba kibicował Twoje woblerki mają niepowtarzalny urok i charakter ,ktory niewątpliwie trafia w mój gust Pozdrawiam Karol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Nie tylko w twoj (Pana) dla mnie to tez perelki i az zal mi je wodowac. Musze lyknac ich wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Kuba, jeśli można, się przypominam.Moje zamówienie na 5 szt takich ale mogą być w jeszcze ciemniejszej tonacji, jest aktualne Złota chyba już wystarczy. Cienia jeszcze troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) Waldek 7,5cm to maks jaki teraz mogę wyciągnąć -od poniedziałku powoli bym mógł zacząć ci dłubać takie ciemniejsze.Jechać z koksem 75mm? Mniejsze też mogę,ale nie większe. Gugcio rwijjjjjj -zrobi się nowe okonki ,a teraz siedzę nad nimi właśnie-potem ci pokażę. Edytowane 17 Lipca 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Zebys widzial jaka akcje ratunkowa robilem a nie umiem plywac. Kumpel sie w czolo pukal ale ja bez oknonka wracac nie chciale, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Waldek 7,5cm to maks jaki teraz mogę wyciągnąć -od poniedziałku powoli bym mógł zacząć ci dłubać takie ciemniejsze.Jechać z koksem 75mm? Mniejsze też mogę,ale nie większe. Gugcio rwijjjjjj -zrobi się nowe okonki ,a teraz siedzę nad nimi właśnie-potem ci pokażę. Kuba mam nadzieję że i o mnie pamiętasz,bo rzeka nam do koryta wróciła i mi się ciśnienie na ryby wyrównało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) Zebys widzial jaka akcje ratunkowa robilem a nie umiem plywac. Kumpel sie w czolo pukal ale ja bez oknonka wracac nie chciale, He,ale ty Panie masz eleganckie pływadełko to zawsze możesz do mnie podpłynąć po wobka Kierunek--> Posen ! Kuba mam nadzieję że i o mnie pamiętasz,bo rzeka nam do koryta wróciła i mi się ciśnienie na ryby wyrównało Pamiętam ,pamiętam Na Wartę ruszam tak na fes od przyszłego tygodnia-jupi ,jupi Bo ostatnio byłem tm tylko gościem, do tego mi śpiochy dziurę złapały.. /////// Z innej beczki to mam apetyt na taką "torbę" na pędzle od Kozłowskiego.Skóra to to nie jest ,ale zadanie spełni:) Ma ochronę na włosie widzę ..no fajna,fajnaAktualnie pędzle mam w siatce Edytowane 18 Lipca 2013 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) Waldek 7,5cm to maks jaki teraz mogę wyciągnąć -od poniedziałku powoli bym mógł zacząć ci dłubać takie ciemniejsze.Jechać z koksem 75mm? Mniejsze też mogę,ale nie większe. Gugcio rwijjjjjj -zrobi się nowe okonki ,a teraz siedzę nad nimi właśnie-potem ci pokażę. Jechać z koksem, na 7,5.Wiesz o jaki odcień mi chodzi, bo pisaliśmy już wcześniej o tym a 7,5 cm nie robi wielkiej różnicy, przy tych "cienkich dupkach" Edytowane 18 Lipca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Jestem tego zdania co @popper, sam rzadko zakladam cos mniejszego jak 6cm a takie smukle 7,5cm to na bank bajkowe beda. Tzw. Must have tylko musze sianka uciulac bo ostatnio troche przecholowalem i druga polowka wykorzystuje teraz sytuacje ze po operacji nie moge sie bronic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) Jedziem dalejJuż mi go jeden forumowicz zgarnął -niestety.. Kozica w wersji "real-natura 2000" .... Edytowane 18 Lipca 2013 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Bobesku - co to za pędzle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Bobi nie dramatyzuj - pomalujesz sobie nowe koziczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 (edytowane) Kolejny talerzyk zrobiony Najwięcej jest takich 3,5cm...najmniejsze 3cm a największe 4cmKole 140 sztuk Teraz czas tchnąć w nie życie Edytowane 21 Lipca 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Napisano 08 lipiec 2013 - 22:49Nie jesteś sam w takim stadium twórczości . Ja też lubię podłubać , ale z wykończeniem to już inna bajka i często bez zakończenia . To fakt, ale zazwyczaj bajki kończą się dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Chyba już się skończyła. Dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) No Waldek powoli wraca moc Dobra recepta to iść sobie i na swoje wobki coś złowić-to zaraz humor wraca i chętka na kombinacje z drewnem:) W nocy na okonka 3 jaźki,jedna spinka i jedna pusta lufaaaa (stawiam na klenia)A nad ranem mi ładnie na duszka okonki skubały. Edytowane 23 Lipca 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Hmmmm Ja w takim razie też już mam humora Gratuluję rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Hola,holaaa bracie,siostro~!Dziś pokażę Wam strzeblaska 7,5-8cm.. Edytowane 24 Lipca 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Czy dolne oczko nie za blisko steru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Czy dolne oczko nie za blisko steru?W sumie można by troszeczkę je dać bliżej środka.Ale np w tej sytuacji odpowiedniej wielkości(do tego wobka) kotwiczka nie ma szans by się zablokowała na sterze Edytowane 24 Lipca 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Czy dolne oczko nie za blisko steru?To zależy od "budowy wewnętrznej" Tego, czy wobler zawiera obciążenie i jak jest ono ulokowane. W niektórych konstrukcjach jest to bardzo wskazane. Kiedyś eksperymentowałem z woblerami "seryjnymi" które dostawały kotwiczkę bliżej steru, bliżej niż wymyślił sobie to producent i w wielu przypadkach dawało to fajne efekty. A poza tym, przy tak niskim i długim korpusie można spodziewać się wielu ataków "od głowy" woblerka, czyli przesunięcie kotwiczki do przodu jest bardzo wskazane. A jeśli kotwiczka blokuje się na sterze, to zakłada się dwa kółeczka łącznikowe i jest OK. Oczywiście przy pojedynczych egzemplarzach, bo w produkcji seryjnej takie rzeczy powinno się eliminować PSWykorzystanie kasztanów - bezcenne Też lubię brać to, co jest pod ręką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) PSWykorzystanie kasztanów - bezcenne Też lubię brać to, co jest pod ręką Kiedyś była muszelka i na niej się "opierałem", potem mnie gonili,że mam to zmienić bo ta muszla już nudna jest To zacząłem używać kamieni.Zwykłych aż po małe farbowane na niebiesko hehNo a teraz mam kasztanki Edytowane 24 Lipca 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Piękne strzeblasy szpreje to już pewnie pod centymetrową warstwą kurzu leżą ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Kuba- muszelki,kasztany czy niebieskie kamyki odstaw na bok, poczekaj chwilę zanim nam tu coś pokażesz ,i fotki rób już po ustawianiu na wodzie-nic nie zastąpi światła dziennego i naturalnego otoczenia :)A ja już przebieram nogami na myśl tego co wkrótce otrzymam do rąk własnych Edytowane 24 Lipca 2013 przez tofik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Piękne strzeblasy szpreje to już pewnie pod centymetrową warstwą kurzu leżą ;pWitam- w sumie ci powiem,że jak pierwszy raz chwyciłem pędzle to akurat szpreje się kończyły:)Gdzieś tak jakieś puchy lezą,ale praktycznie puste )A ja już przebieram nogami na myśl tego co wkrótce otrzymam do rąk własnych Podzielę się okonkami ...Idę właśnie je lakierować.Potem się zabiorę za @poppera kozy bo będzie zły,że się obijam Edytowane 25 Lipca 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi