Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki Kuba już deczko lepiej z zdrowiem ;)

Pracuj nad slizem i to ostro :)  a i jak by cierniczek się wykluł to bede mocno Kuba kibicował :D

Twoje woblerki mają niepowtarzalny urok i charakter ,ktory niewątpliwie trafia w mój gust ;)

Pozdrawiam Karol.

Waldek 7,5cm to maks jaki teraz mogę wyciągnąć -od poniedziałku powoli bym mógł zacząć ci dłubać takie ciemniejsze.

Jechać z koksem 75mm? Mniejsze też mogę,ale nie większe.

Gugcio rwijjjjjj -zrobi się nowe okonki ,a teraz siedzę nad nimi właśnie-potem ci pokażę. -_-

Edytowane przez bobesku

Waldek 7,5cm to maks jaki teraz mogę wyciągnąć -od poniedziałku powoli bym mógł zacząć ci dłubać takie ciemniejsze.

Gugcio rwijjjjjj -zrobi się nowe okonki ,a teraz siedzę nad nimi właśnie-potem ci pokażę. -_-

Kuba mam nadzieję że i o mnie pamiętasz,bo rzeka nam do koryta wróciła i mi się ciśnienie na ryby wyrównało ;)

Zebys widzial jaka akcje ratunkowa robilem a nie umiem plywac. Kumpel sie w czolo pukal ale ja bez oknonka wracac nie chciale, :D

He,ale ty Panie masz eleganckie pływadełko to zawsze możesz do mnie podpłynąć po wobka :lol: Kierunek--> Posen !

Kuba mam nadzieję że i o mnie pamiętasz,bo rzeka nam do koryta wróciła i mi się ciśnienie na ryby wyrównało ;)

Pamiętam ,pamiętam ;)

Na Wartę ruszam tak na fes od przyszłego tygodnia-jupi ,jupi :P Bo ostatnio byłem tm tylko gościem, do tego mi śpiochy dziurę złapały..

///////

Z innej beczki to mam apetyt na taką "torbę" na pędzle od Kozłowskiego.

Skóra to to nie jest ,ale zadanie spełni:) Ma ochronę na włosie widzę ..no fajna,fajna

Aktualnie pędzle mam w siatce :o

post-49240-0-95918900-1374139671_thumb.png

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

Jechać z koksem, na 7,5.

Wiesz o jaki odcień mi chodzi, bo pisaliśmy już wcześniej o tym a 7,5 cm nie robi wielkiej różnicy, przy tych "cienkich dupkach" :)

Edytowane przez popper

Jestem tego zdania co @popper, sam rzadko zakladam cos mniejszego jak 6cm a takie smukle 7,5cm to na bank bajkowe beda. Tzw. Must have tylko musze sianka uciulac bo ostatnio troche przecholowalem i druga polowka wykorzystuje teraz sytuacje ze po operacji nie moge sie bronic :ph34r:

No Waldek powoli wraca moc :D

Dobra recepta to iść sobie i na swoje wobki coś złowić-to zaraz humor wraca i chętka na kombinacje z drewnem:)

W nocy na okonka 3 jaźki,jedna spinka i jedna pusta lufaaaa (stawiam na klenia)

A nad ranem mi ładnie na duszka okonki skubały.

101_0700__362720.jpg

Edytowane przez bobesku

Czy dolne oczko nie za blisko steru?

To zależy od "budowy wewnętrznej" ;)

Tego, czy wobler zawiera obciążenie i jak jest ono ulokowane. W niektórych konstrukcjach jest to bardzo wskazane. Kiedyś eksperymentowałem z woblerami "seryjnymi" które dostawały kotwiczkę bliżej steru, bliżej niż wymyślił sobie to producent i w wielu przypadkach dawało to fajne efekty. A poza tym, przy tak niskim i długim korpusie można spodziewać się wielu ataków "od głowy" woblerka, czyli przesunięcie kotwiczki do przodu jest bardzo wskazane. A jeśli kotwiczka blokuje się na sterze, to zakłada się dwa kółeczka łącznikowe i jest OK. Oczywiście przy pojedynczych egzemplarzach, bo w produkcji seryjnej takie rzeczy powinno się eliminować :)

PS

Wykorzystanie kasztanów - bezcenne :D  ;)

Też lubię brać to, co jest pod ręką :)

• Like 1

PS

Wykorzystanie kasztanów - bezcenne :D  ;)

Też lubię brać to, co jest pod ręką :)

Kiedyś była muszelka i na niej się "opierałem", potem mnie gonili,że mam to zmienić bo ta muszla już nudna jest :lol:

To zacząłem używać kamieni.Zwykłych aż po małe farbowane na niebiesko heh

No a teraz mam kasztanki :P

Edytowane przez bobesku

Kuba- muszelki,kasztany czy niebieskie kamyki odstaw na bok, poczekaj chwilę zanim nam tu coś pokażesz ,i fotki rób już po ustawianiu na wodzie-nic nie zastąpi światła dziennego i naturalnego otoczenia :)A ja już przebieram nogami na myśl tego co wkrótce otrzymam do rąk własnych ;)

Edytowane przez tofik

Piękne strzeblasy ;) szpreje to już pewnie pod centymetrową warstwą kurzu leżą ;p

Witam- w sumie ci powiem,że jak pierwszy raz chwyciłem pędzle to akurat szpreje się kończyły:)

Gdzieś tak jakieś puchy lezą,ale praktycznie puste ^_^

)A ja już przebieram nogami na myśl tego co wkrótce otrzymam do rąk własnych ;)

Podzielę się okonkami :P ...Idę właśnie je lakierować.

Potem się zabiorę za @poppera kozy bo będzie zły,że się obijam :P

Edytowane przez bobesku