popper Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Kuba, czy ja napisałem, że nie potrzebuję? Cały czas liczę, że zdążysz przeslać albo....Albo dasz Adamowi B. lub Mirkowi R. jak ukończysz a Oniprzywiązą je nad Bobr. Jeszcze nimi pstragi podrażnię Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) "Głowaczki".... Coś koło 5,5cm każdy,....,mam ich 4 sztuki.Każdy troszkę inny.Jeden pójdzie na licytację dla Towarzystwa Przyjaciół Rzeki Wełny. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez bobesku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Fajne płetewki. Kuba a te oczy, to mocno się trzymają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Ale śmieszne :-) dobre ,a w pracy nie przeszkadzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Ale śmieszne :-) dobre ,a w pracy nie przeszkadzają? no są takie trochę dziwaczne...Jak je robiłem weszła moja mam do pokoju i z tekstem do mnie "o widzę teraz żaby robisz" Nie ma szans by takie oko psuło pracę w woblerze 5,5cm..gdyby to miało 1,5cm to by można było podyskutować...najbardziej psuja pracę te wszystkie płetwy z poliwęglanu (przy małych wobkach) Pstrągas podpłynie do tego "głowaczka" i pomyśli "ooo kur..co to jest?? ??" i branie masz murowane Tak się często robi na zawodach na okoniach w przełowionych łowiskach-łowisz na to czego jeszcze we wodzie nie było,co jest dla okonia "obce" i zaraz można liczyć na lepsze brania(choć nie zawsze to działa) No ile może walić w perłowego paprocha...tak samo z pstrągami trzeba kombinować bo ryby się uczą.Ja nie znoszę rutyny..każdy wobek ma być inny -co najwyżej niektóre podobne:)Teraz kozy zastąpi "Lorbek" (tak mi się nazwa od lorbasa wzięła )..już je kończę . Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) No to gites majonez :-).Rzeczywiście trochę żabowate :-) Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) "Głowaczki".... Coś koło 5,5cm każdy,....,mam ich 4 sztuki.Każdy troszkę inny. Fajne płetewki. Kuba a te oczy, to mocno się trzymają? Zapomniałem @popkowi odpisać hehNa foto chyba słabo widać ale:W korpusie jest nawiercony otwór i oko wchodzi w ten otwór tak w 30% -dziurki zalane żywicą .To nie jest tak ,że wziąłem se to nakleiłem na korpus i cześć Do tego na to idzie parę warstw lakieru i jest spoko oko! Myślę,że śmiało powinno nawet starcia z pistoletami wytrzymać. Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Rzeczny perczu Zażarł ostatnio moją "ulubieną" przynęte na Warte-taka moja starą 4,5-5cm uklejka...Znalazłem dwie w szufladzie i mówię ( sprawdze se jak chodzą ) no i się zakochałem w pracy tej oldskulowej ukleji, a Konrad z forum już mi stery do nich wysyła heh.. Zrobię je od 3 do 5cm Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Ukleja, zawsze świetna, uniwersalna na rzekę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Zgadza się @popek Nowy "styl" malowania --->nowy wobler następca kozy--> "Lorbek" 7,5cm....Już robię ich całe stado bo mi przypasowały .Cel głównie pstrąg,ale taką kolorystykę będzie żarło wszystko. Jutro ustawki. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez bobesku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Widzę, że złoto lśni pod brzuszkiem.Jakbyś miał wolne ze 2 sztuki, to dołóż mi proszę do paczuszki, z pozostałymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Super kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Tak patrzę i patrzę i coraz bardziej mi się podoba.Ten z tym złotkiem wyszedł pięknie normalnie.Szkoda było by urwać takiego ślizgunka.A bym zapomniał ...... ten ze strony wcześniej- z tymi wyłupkami extra ,he he he he. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Super kolorki.dzięki Teraz tu trochę koloru dam bo dziś kończę okonki 5-6cmTak patrzę i patrzę i coraz bardziej mi się podoba.Ten z tym złotkiem wyszedł pięknie normalnie.Szkoda było by urwać takiego ślizgunka.A bym zapomniał ...... ten ze strony wcześniej- z tymi wyłupkami extra ,he he he he.Ja kiedyś po zerwaniu cennego dla mnie wobka "płakałem" tydzień..teraz jak zerwę to mnie motywuje by zrobić lepszego. To jest najlepsze lekarstwo na bolesne straty.Hehe Dziwoląg z wyłupkami jest taki "smiechowy" ale ma coś w sobie i zrobię ich jeszcze parę. No dobra to zabieram się za stery do pasiaków , zupełnie inaczej wyglądają niż ostatnio-jak mi nie "zabierom" aparatu to coś się wrzuci w temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Głowaczki i lorbki, podobnie jak kozy- na wypasie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Ten okoń na chwilę obecną niszczy wszystko inne co zrobiłem (moim zdaniem)-----------Cel osiągnięty------------.Mój "motywator" najlepszy soundtrack na świecie...nie ma nic piękniejszego niż ten kawałek.http://www.youtube.com/watch?v=vWS-mVpIL-8 5,7cm Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez bobesku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 jesteś po prostu artystą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 No kurde ,znowu konkretnie.W wodzie będzie wyglądał jak prawdziwa ślizga rybka.Super Ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Też tak myślę :-) przepiękny :-) :-):-)Artyzm w każdym calu :-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 No i dotarły. Zapowiada się interesująco. Ten akurat, wyszedł w wersji suspending.Tylko.... do soboty jeszcze .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) "Wyłupek-głowaczo-żaba" dziś rano okazał się bardzo selektywną przynętą na rzecznego pasiaka...w sensie,że nie było ryb niemiarowych.Co przy "ćwiczeniu" okoni na Warcie mało kiedy się zdarza:)Praca wyszła na szeroko + "skoki w boki"---ciekawy wobler ,taki jakiś inny-okonie szału dostały bo czegos takiego myślę na tym odcinku rzeki nie widziały Wobler raczej na płytką wodę.Jeden się kompletnie nie udał i pójdzie dla siostrzeńca do zabawy.Na bank jeszcze jakieś "wyłupki" zrobię ,ale ciemniejsze i mocniej dociążone. Fotek nie mam bo ani aparatu nie zabrałem ,ani żaden do 30 się nie zbliżył. Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Czyścimy,dłubiemy,malujemy,całujemy.... i za jakiś czas z tego będą małe kozy i lorbeczki Fotka o wdzięcznej nazwie "robi się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Fajnie by było jakby szybciej szło :-) co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Fajnie by było jakby szybciej szło :-) co nie?No nic mi nie mów ...Ja teraz łowie na moje stare "sprejowe" bo innych nie mam. Tu dam jednego tam drugiego ,tam się ze dwa sprzeda żeby na lakier było i nie mam nic (oprócz wielkiej frajdy,radochy itp) ,a cały miesiąc codziennie przy tym siedzę To co Kielas robimy pianę? Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja też łowię już tylko na stare obdrapane ,to że z forum ludzie chcą woblera to jedno ale naloty w domu to już hahahah przesada hahaha.Co to znaczy robimy pianę :-).Hahahah kurcze dziwnie brzmi hahahahah:-) Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi