Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Kuba, czy ja napisałem, że nie potrzebuję? Cały czas liczę, że zdążysz przeslać albo....

Albo dasz Adamowi B. lub Mirkowi R. jak ukończysz a Oniprzywiązą je nad Bobr. Jeszcze nimi pstragi podrażnię ;)

Edytowane przez popper

Ale śmieszne :-) dobre ,a w pracy nie przeszkadzają?

:D  no są takie trochę dziwaczne...Jak je robiłem weszła moja mam do pokoju i z tekstem do mnie "o widzę teraz żaby robisz" :lol:

Nie ma szans  by takie oko psuło pracę w woblerze 5,5cm..gdyby to miało 1,5cm to by można było podyskutować...najbardziej psuja pracę te wszystkie płetwy z poliwęglanu (przy małych wobkach)

Pstrągas podpłynie do tego "głowaczka" i pomyśli "ooo kur..co to jest?? ??" i branie masz murowane :o

Tak się często robi na zawodach na okoniach w przełowionych łowiskach-łowisz na to czego  jeszcze we wodzie nie było,co jest dla okonia "obce" i zaraz można liczyć na lepsze brania(choć nie zawsze to działa) :ph34r:

No ile może walić w perłowego paprocha...tak samo z pstrągami trzeba kombinować bo ryby się uczą.

Ja nie znoszę rutyny..każdy wobek ma być inny -co najwyżej niektóre podobne:)

Teraz kozy zastąpi "Lorbek" (tak mi się nazwa od lorbasa wzięła :P )..już je kończę .

Edytowane przez bobesku

"Głowaczki".... :)  Coś koło 5,5cm każdy,....,mam ich 4 sztuki.

Każdy troszkę inny.

glowaczyk_1__666144.jpg

Fajne płetewki. Kuba a te oczy, to mocno się trzymają?

Zapomniałem @popkowi odpisać :huh: heh

Na foto chyba słabo widać ale:

W korpusie jest nawiercony otwór i oko wchodzi w ten otwór tak w 30% -dziurki zalane żywicą :) .

To nie jest tak ,że wziąłem se to nakleiłem na korpus i cześć ^_^ Do tego na to idzie parę warstw lakieru i jest spoko oko! :lol:

Myślę,że śmiało powinno nawet starcia z pistoletami wytrzymać.

Edytowane przez bobesku

Rzeczny perczu :)

Zażarł ostatnio moją "ulubieną" przynęte na Warte-taka moja starą 4,5-5cm uklejka...Znalazłem dwie w szufladzie i mówię ( sprawdze se jak chodzą ) no i  się zakochałem w pracy tej oldskulowej ukleji, a Konrad z forum już mi stery do nich wysyła heh.. Zrobię je od 3 do 5cm

garbik__388329.jpg

Edytowane przez bobesku

Zgadza się @popek :P

Nowy "styl" malowania ;) --->nowy wobler następca kozy--> "Lorbek" 7,5cm....

Już robię ich całe stado bo mi przypasowały .

Cel głównie pstrąg,ale taką kolorystykę będzie żarło wszystko. B)

Jutro ustawki.

lorbek_1__635051.jpg

lorbek_2__255144.jpg

lorbek_3__486103.jpg

lorbek_6__725196.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 3

Tak patrzę i patrzę i coraz bardziej mi się podoba.

Ten z tym złotkiem wyszedł pięknie normalnie.

Szkoda było by urwać takiego ślizgunka.

A bym zapomniał ...... ten ze strony wcześniej- z tymi wyłupkami extra ,he he he he.

Edytowane przez Krystekwolf

Super kolorki.

dzięki :P Teraz tu trochę koloru dam bo dziś kończę okonki 5-6cm

Tak patrzę i patrzę i coraz bardziej mi się podoba.

Ten z tym złotkiem wyszedł pięknie normalnie.

Szkoda było by urwać takiego ślizgunka.

A bym zapomniał ...... ten ze strony wcześniej- z tymi wyłupkami extra ,he he he he.

Ja kiedyś po zerwaniu cennego dla mnie wobka "płakałem" tydzień..teraz jak zerwę to mnie motywuje by zrobić lepszego. To jest najlepsze lekarstwo na bolesne straty.

Hehe Dziwoląg z wyłupkami jest taki "smiechowy" :lol:  ale ma coś w sobie i zrobię ich jeszcze parę.

No dobra to zabieram się za stery do pasiaków , zupełnie inaczej wyglądają niż ostatnio-jak mi nie "zabierom" aparatu to coś się wrzuci w temat .

Ten okoń na chwilę obecną niszczy wszystko inne co zrobiłem (moim zdaniem)-----------Cel osiągnięty------------.

Mój "motywator" najlepszy soundtrack na świecie...nie ma nic piękniejszego niż ten kawałek.

http://www.youtube.com/watch?v=vWS-mVpIL-8

5,7cm

okonias_1__256556.jpg

okonias_2__330043.jpg

okonias_3__225452.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 4

"Wyłupek-głowaczo-żaba" dziś rano okazał się bardzo selektywną przynętą na rzecznego pasiaka...w sensie,że nie  było ryb niemiarowych.

Co przy "ćwiczeniu" okoni na Warcie mało kiedy się zdarza:)

Praca wyszła na szeroko + "skoki w boki"---ciekawy wobler ,taki jakiś inny-okonie szału dostały bo czegos takiego myślę na tym odcinku rzeki nie widziały :o

Wobler raczej na płytką wodę.

Jeden się kompletnie nie udał i pójdzie dla siostrzeńca do zabawy.

Na bank jeszcze jakieś "wyłupki" zrobię ,ale ciemniejsze i mocniej dociążone.

Fotek nie mam bo ani aparatu nie zabrałem ,ani żaden do 30 się nie zbliżył.

Edytowane przez bobesku

Fajnie by było jakby szybciej szło :-) co nie?

No nic mi nie mów ...Ja teraz łowie na moje stare "sprejowe" bo innych nie mam. Tu dam jednego tam drugiego ,tam się ze dwa sprzeda żeby na lakier było i nie mam nic (oprócz wielkiej frajdy,radochy itp) ,a cały miesiąc codziennie przy tym siedzę :o

To co Kielas robimy pianę?

:lol:

Edytowane przez bobesku