bobesku Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Okoniasy-cukierasy Średnio 5cm ,ale 6 też się znajdzie.Troszkę głębiej schodzące i o drobniejszej pracy je zrobię. Ogólnie pudełko jest dobre.Każdy kto przychodzi do mnie to pierwsze co robi otwiera je licząć,że się załapie na cukierka-a tam niestety albo pusto albo korpusy leżą :lol: Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja tam bym się chętnie załapał i na korpusy ,byle już wykończone były.I problemów ze zdrowiem by nie było jak po cuksach ,same plusy . Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Siedzę sobie od rana i wybieram kilka nowych kolorków. Gdyby tak człowiek mógł sobie kupić wszystkie albo choć połowę z palety barw Ale bym wtedy mógł wariację akrylowe odwalać A ja tu muszę tylko 10 farbek wybrać..ale i tak krok do przodu , bo aktualnie mam z 15 sztuk i daję radę.Teraz będzie już koło 25 ajjjjjjj Nowe okoniasy już czekają na nowe farbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Wyczajam 40 kolorków, a kieszeń kroi temat o połowę. Skądś ja to znam Ale Ty akurat chyba nie musisz się przejmować, z pięciu też byś zrobił małe cudo. Kózka prezentuje się ponętnie, o wcześniejszych już nie wspominam, bo by wyszło za dużo głaskania co nie służy rozwojowi osobistemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) @Fin -oj 40 by mi przypasowało Na chwile obecną jedzie 11 nowych.Powoli uzbieram wszystko co potrzebuję. W oczekiwaniu na nowe barwy do ślizów stworzyłem takiego stworka "noł nejma". Ani to koza ani to "lorbi"...taka krzyżówka. Edytowane 4 Września 2013 przez bobesku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 świetna robota jak zwykle . co do kozy mialem na zakonczenie sezonu wyjscie kropasa takiego na oko 40cm wlasnie do kozy nie uwiesił sie niestety a szkoda bo mial bym swoj rekordzik a na okonka dwa trzydziestaczki sie zapięły ogólnie tego dnia słabo żerowały kropasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 No to fajnie ,że coś się działo dzięki za info i życzę powodzenia w tworzeniu swoich wobków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Tarło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Tarło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Tarło??? To nie tarło a trójkącik Bobi zamknij okno bo pójdą w tango Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Piękne to tarło, i w Twoim stylu. Kotwiczki i jazda w teren, bo jak na moje oko one już lipują co tam gdzieś widać i słychać za oknem. Niecierpliwe skurczybyki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) Heh Ale jakie są uśmiechnięte Ten ostatni od prawej trochę ma niepewna minę ,ale co Pan zrobisz każdemu nie dogodzisz Sterów nie wklejałem co by im nie zawadzało przy tarciu Mam ich 6-7sztuk ,ale wszystkich nie ustawiłem bo to by juz pod Hardcore podchodziło To są ostatnie wobki w tym kształcie,pracy itd..od teraz zdrabniam znacznie akcję i bardziej stabilizuję.Będzie zupełnie co innego.Bo te są\były ,ale na spokojniejsze partie wody.A teraz idę inną ścieżką. Edytowane 5 Września 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) @Fin -oj 40 by mi przypasowało Na chwile obecną jedzie 11 nowych.Powoli uzbieram wszystko co potrzebuję. W oczekiwaniu na nowe barwy do ślizów stworzyłem takiego stworka "noł nejma". Ani to koza ani to "lorbi"...taka krzyżówka. Ta krzyżówka jest właśnie najlepsza !! Zdecydowanie trafione malowanie. Jeszcze tylko by miały tak po 5,5 - 6cm, Jakieś 4-5g, Były pływające i stabilne o średnio-delikatnej akcji, i jest wzorcowy wobler pstrągowy ! No i jeszcze oczko do mocowania agrafki żeby miało trochę inny kształt. @bobesku, ten wobler to jest #1 ! Jeżeli dasz radę zmomtować coś takiego jak napisałem, to biorę 2szt. do testów ! Edytowane 5 Września 2013 przez Tomek O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Tomek O a jaki kształt powinno mieć oczko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) Tomek O a jaki kształt powinno mieć oczko? Na pewno nie okrągły. Edytowane 5 Września 2013 przez Tomek O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) Poważnie się pytam bo nie wiem ,ja też okrągłe robię ,to jaki kształt powinien być ,łezki?No i jeszcze jedno pytanko ,co ten kształt powoduje ,zmienia w porównaniu z okrągłym? Edytowane 5 Września 2013 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Poważnie się pytam bo nie wiem ,ja też okrągłe robię ,to jaki kształt powinien być ,łezki?No i jeszcze jedno pytanko ,co ten kształt powoduje ,zmienia w porównaniu z okrągłym?Jajowaty jest łatwiejszy do uzyskania, stąd często bywa "dorabiana filozofia do polityki" przez osoby, które nie potrafią porządnego, okrągłego oczka zrobić. Nie mam na myśli nikogo konkretnego, ale spotkałem się z "dziwnymi" stwierdzeniami o wyższości jajowatych nad okrągłymi oczkami. Moim zdaniem, jak ktoś nie umie pomalować woblera, to będzie kwieciście zachwalał zalety łowienia na "surówki". Per analogia, może kolega Tomek O został przez taką osobę przekonany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Heh Ale jakie są uśmiechnięte Ten ostatni od prawej trochę ma niepewna minę ,ale co Pan zrobisz każdemu nie dogodzisz Sterów nie wklejałem co by im nie zawadzało przy tarciu Mam ich 6-7sztuk ,ale wszystkich nie ustawiłem bo to by juz pod Hardcore podchodziło Ja bym ustawił. Większa szansa na dorodny wysyp 2-3 cm nołnejmków Tomek O a jaki kształt powinno mieć oczko? Jest zapowiedź pójścia inną ścieżką - może będą kwadratowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) A już myślałem Janusz że wszystkie swoje wobki zrypałem hahahahah a dobre będą tylko te gdzie hahahah mi oczko przednie się spłaszczyło hahhahahSorki bobesku za te wpisy ale naprawdę hahhaah mnie to zaciekawiło hahhaahWobki mistrzostwo :-)Nie dawaj bobi do testów Tomkowi O daj mi ja je przetestuję z okrągłym oczkiem :-0:-):-) Edytowane 5 Września 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) Wy to ,ale pierdoły jesteście Tomkowi chodziło o wzór jak mają Bobry.A co jak co ,ale to jest celowo robione Edytowane 5 Września 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Tak? a w jakim celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Tak? a w jakim celu?To Ty robisz woblery ! Może masz na to swoją teorię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) No mam ,myślę że nie ma znaczenia jakie to oczko będzie ,nie mniej jednak naprawdę myślałem że może coś to oczko zmienia.Moim zdaniem w przypadku woblera powyżej to tylko zabieg kosmetyczny ,tak lepiej wygląda :-) mogło by być okrągłe i nie wpłynęło by to na pracę woblera :-)Woblery robię ,krótko ale coś tam wiem o tym i owym :-) Edytowane 5 Września 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) Przednie oczko (jego kształt,wielkość) ma duże znaczenie .Zrób se kiedyś na próbę jakieś trochę za duże . Wobek leci do kosza.W bobrach jest cieńkie i długie=wychodzi bliżej środka steru=resztę można się domyśleć Zresztą pan Stanke robił już wobki jak mnie na świecie nie było to wie co jest grane. Edytowane 5 Września 2013 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) Masz rację ,oczywiście że jakby było duże to miało by znaczenie ale kto robi za duże oczko w woblerze ,wysunięcie też oczywiście ma znaczenie sam też czasem wysuwam bardziej ale wtedy ma większą podatność na odkształcenia ,lepiej zrobić oczko od dołu i wypuścić sobie w jakiej się chce odległości tak?Jedyne co mi przychodzi na myśl jeśli chodzi o wobler powyżej to to co napisałeś dalsze wysunięcie ale to tylko dlatego żeby zaoszczędzić sobie troszkę roboty i nie wpuszczać od dołu tak?A jak by było małe okrągłe to czy to by coś zmieniło?Tak bo wysunięcie było by mniejsze :-) ale podatność na odkształcenia przy tak spłaszczonym oczku i drucie 0,6mm jest większa coś za coś.W tym przypadku chyba jednak odległości sa zbyt małe żeby oczko coś zmieniło.Trzeba się bobesku spytać Pana Stanke :-) Edytowane 5 Września 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi