Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze przydałyby się pokrywy skrzelowe, chyba że są ale ja tego nie widzę :)

Za pokrywy robi ten srebrno ,złoty "kolorek"-to dla mnie taka ala imitacja skrzeli.bo ja nie lubię robić tych standardowych pokryw (wydłubanych w drewnie),...ale jak coś fajnego wymyslę to zastosuję ,na razie tak mi się najbardziej widzi ,choć zmiany będą na bank....

ale trafiłeś w sedno bo ostatnio myślałem nad tym :lol: :lol:

eeee jakoś tak mało kropek ;)

hehe jednemu nawaliłem więcej kropek to stwierdziłem,że jednak im mniej tym więcej mi się podoba,potem było łe ta kropka za duża ta za mała (na głowę dostaję chyba) :P :P .W jednym wcale nie położyłem bo myślę,że bez akcentów też się przyda :lol: Kropek bez kropek B)

Dzięki za rady i przemyślenia bo ja jestem nauczony:

Lepiej włazić komuś w drogę niż w dupe!!

następne się już robią

Muszę Karolowi jakiegoś dać :P :P

Za pokrywy robi ten srebrno ,złoty "kolorek"-to dla mnie taka ala imitacja skrzeli.bo ja nie lubię robić tych standardowych pokryw (wydłubanych w drewnie),...ale jak coś fajnego wymyslę to zastosuję ,na razie tak mi się najbardziej widzi ,choć zmiany będą na bank....

ale trafiłeś w sedno bo ostatnio myślałem nad tym :lol: :lol:

Ciężko mi jest dostrzec to na zdjęciu, albo na zdjęciu nie widać albo mało wyraźne :) nie chodziło mi o dłubane pokryw tylko właśnie malowane :)

Jest cacy :)

Pikne malowanko :-)

Najważniejsze,że lepszy od poprzedniego pstrąga, czyli do przodu :P ,ambicje są większe :lol:  Takie szkolne 4 na 6 bym se dał (czyli dobrze no ,ale nie bardzo dobrze hehe)

Zawsze te "ale' zostaje ..sam wiesz jak to jest.to by można było polepszyć to tez ,tam zmienić tak mniej farby,tam więcej...

Jeszcze nie zrobiłem nigdy woblera z którego bym był w 100% zadowolony....

joł

• Like 1

Najważniejsze,że lepszy od poprzedniego (...)

Jeszcze nie zrobiłem nigdy woblera z którego bym był w 100% zadowolony....

Jak bym sam to napisał :)

Tylko dążąc do ideału można stworzyć coś wartościowego. A że ideału nie ma, ogrom pracy przed nami ;)

• Like 1

Tak ,taak TAK!! ..3-4 lata z drewnianymi okoniami nie idzie na marne..trochę je opaliłem do góry (nie mogę uchwycic ,ale coś widac) ,oczy na żywo są ciemniejsze.

okoas_1__298463.jpg

Za woba odwdzięczam się... :)

f0iu.jpg

y9iu.jpg

Edytowane przez Dawido
  • Like 3

Tak jest Piotruś :)

Limitowana edycja..4 sztuki zrobiłem :P

Teraz widać "moją wizję" skrzeli pod odpowiednim kątem... :huh: Dość spore te wobki ..potem  pozstałe może sfocę a może niet,każdy i tak jest inny.

pstragas_2__127988.jpg

pstragas_1__258414.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

Łuska fajnie wyszła (według mnie oczywiście) bo się nie wyróżnia za bardzo i naturalnie wygląda ,ale do poprawek,zresztą wobek też bo cos mi grzbiet nie pasi-jest zielono czarny a ja bym tam brąz  jakiś chyba dał ..Z drugiej strony gdybym w każdym wobku miał to robić łuskę to bym na głowę dostał...(za dużo czasu na to idzie)-od czasu do czasu se walnę wobka z łuskami :P

Dobra idę robić bo nigdy tych pstrągów nie skończę ,a już mnie gonią ...

@Riczi tu na bank zagląda, a już miał mieć tydzień temu wobki w domu a ja zamiast robić to pier...o łusce hehe :o B) :D :D

No i pstrążki dziś ustawione :)  Pokręciłem se nową katryną i nawet 3 miarowe ryby wyjechały z Wartuchy:

1.szczupak 51

2.sandacz 52

3. okoń 20 :P :P :P

Ładny boleń pogonił okonia,ale zrezygnował w ostatniej chwili i zostawił tylko wirek ,falkę i moją dziwną minę ...

wobki-ustawka__93639.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

Widze że Kataryna prezentuje się zacnie. :P

Zadowolony z zakupu ???

No to ładnie ochrzciłeś korbe  ;)

Miodzio Panie..można powiedzieć ,że samo się kręciło,a moc czuję taką że delfina bym wyjął bez problemu :P :D

@hasior mi mówił (jak dobrze pamiętam,że to Daiwa z rok 95-96) więc swoje lata ma a kręci jak ta lala.

Właśnie rozdaje pstrągi,dawaj adres na PW bo gdzieś przesiałem . Mniejszego bez łuski czy większego kabana z łuską -możesz se wybrać.

Edytowane przez bobesku

Słucham sobie ostanio starego dobrego Offspringa i przy tym powstały:

"Szaraczki"..kto mnie lubi to mu ze 3 sztuki mogę sprzedac, bo nie mam już lipy...więcej kropków "ni mom" i szybko nie będzie bo nowa wena na okonie mnie naszła-dwa dla mnie potoki ,trzy dla jerkbaitowców :P ...jak co PW..potem leca na giełdę (w pon,wtorek)

szarak__339145.jpg

Edytowane przez bobesku

Widzę Kuba (czy złudzenie?), że przesunąłeś nieco ku środkowi dolne oczko. Super ;)

No,rajca poszło bardziej do środka,a w nowych okoniach zobaczysz jest jeszcze dalej ku dupce coś jak w Rapali Orginal.

Zaś pokażę :ph34r:

Edytowane przez bobesku

Mistrzu Bobesku pozwoliłem sobie wysłać Priv'a do Ciebie...  :)

No już spakowałem i jak ogarnę jutro to wysyłam..maks we wtorek ślę polecony ( z wąglikiem),,,uważaj przy otwieraniu :lol: :lol:

O a czemuż to te oczko bardziej w stronę dupki się przesuwa hahahah jakieś doświadczenie się prowadziło hahahah

Kielonek po by były lepsze wyniki to znaczy ja ucze moje woblery robić ..(pamiętasz z W-F w szkole podstawowej lub gimnazjum) WYMYK I ODMYK :ph34r: :lol: :lol:

Potem mój drugi cel to nauczyć je mówić :P :D

Edytowane przez bobesku