Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Wobler warciany "błysk"  ...stery na wcisk. Tak jak na dupie to błyszczy się na całej długości korpusu tylko światło nie objęło wszystkiego :angry: Mieni się tez złoty pod spodem...

To nie jest uklejka to jest moja własna kombinacja która wyszła z przypadku :lol:

Woblera będę ćwiczył głównie na "leciutkim łapaniu" boleni,dużym kleniu i starym dużym jaziu.. :)

blysk__17503.jpg

Okoń jasny

jasny_percz_1__399016.jpg

jasny_percz_2__915332.jpg

Okoń ciemniejszy

ciemniejszy__362808.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 2

Fajne wobki. Widzę że kosztują Cię sporo pracy.

No tak,trochę czasu to "zjada". Mam mało wobków ,ale czuje ,ze robię to co chciałem zawsze robić.

"Błysk" ma ca 6,5 cm?

"leciutkie łapanie" - czyli ile waży?

I o wszystkich - bardzo fajnie operujesz kreską :) Delikatnie i ze smakiem. By wyobraźnia zadziałała :rolleyes:

Mam trzy sztuki tak od 6 do 7cm ...Będą jeszcze 5cm

Leciutkie łapanie rapek to mi chodzi w sumie o delikatny sprzęt,cieńka żyła by poleciał +ciche łowienie (nie walenie po głowie bolka 17gramowym woblerkiem a podanie cicho ,uklejkowatego woblerka pływającego,nawet spuszczanie (po cichutku,bez hałasu bez nerwów -na zawody go robię głównie na Wartę)-wolne prowadzenie bo mają przyłowy siadać ..wszystko co da punkty :lol: :lol:  3 centymetrowe też zrobię.Zaczynam od największych bo jest mi tak łatwiej.

Ten wyżej waży z kotwicami 4,5gr,z lipki,pływający

Edytowane przez bobesku

Od 6 rano siedzę nad strzebelkami..Jeszcze z 3 dni i kończę malować :D Łamańce by się przydały to fakt Panie Obcy nie zapomnij o jakimś "skoczku" dla mnie na wiosnę B) Bo w owadach ci nie dorównam...

Tytuł fotki "Się robi"..no i sama prawda.. :P ..--->arbajten machen bobesken!!!idę robić holaaa holaaaaa

strzeblasy_robi_sie__863761.jpg

• Like 1

Ponad 4cm........45mm chyba nie ma-bardzo szczuplutka (w sumie mała ,ale nie taka znowu malutka bo 2,5cm też mogę sobię zrobić :P 

.Nie wiem dokładnie bo wisi w lakierze ,a ja właśnie z "rybów" wróciłem...1 sandacz na śliza się skusił i z 5 szczupaczków na okonia. :lol: dupsko mi trochę zmarzło i jest fajnie.

Jedną mam taka małą bo robiłem,ale trochę większe.

Chyba mi się znudziły strzeble i pstrągi potokowe....

Zrobię może 6cm pstrągi tęczowe :D

Albo odpocznę od tego klimatu i zrobię sobie bezsterowe "Błyski" :P

Edytowane przez bobesku

Głowacza? :)

"No właśnie nie wiem właśnie.." :lol:

Ogólnie klimat "pstrągowy" mi się nudzi powoli..( w sensie ,że muszę sobie przerwę zrobić)

Śliza bym pyknął-raz w życiu zrobiłem i słabo mi to śliza przypominało (jak się dobrze przyjrzałem)

Śliz 1-0 bobesku...czas chyba wyrównać porachunki..<boks>...

Z drugiej strony ten ślizu który mi słabo śliza przypomina to jeden z moich najłowniejszych wobków :o ..

Edytowane przez bobesku

Może teraz zajmiesz się kleniowymi przysmakami? ;> powiedzmy takimi 3-3,5cm? ;) myślę, że koledzy z innego forum bardzo by się ucieszyli, z tego zresztą też ;)

A wiesz,że mam koło150 korpusów takich zrobionych (tylko trochę trzeba je poprawić ) , Jest to jakieś rozwiązanie ,bo te małe "pierdołki" zawsze lubię robić :)  Jutro jadę ustawić trochę wobków to pomyślę  co dalej..

A wiesz,że mam koło150 korpusów takich zrobionych (tylko trochę trzeba je poprawić ) , Jest to jakieś rozwiązanie ,bo te małe "pierdołki" zawsze lubię robić :)  Jutro jadę ustawić trochę wobków to pomyślę  co dalej..

Chyba, że tak ;) w takim razie czekamy co tam ciekawego przyjdzie Ci do głowy, wątek obserwuje na bierząco więc na pewno zauważe ;D