joker Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Za to siedzę nad głowaczami i taki przykład jednego ---fota na szybko po ciemku z lampą.. Stary głowacz, glony ma na sobie hi, hi, hi Masz rację, do głowacza zawsze płetwa sama się prosi o zaistnienie. Edytowane 25 Listopada 2013 przez joker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 coś w deseń kawosza fajnie wyszedł Kuba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Ciekaw jestem co wykombinujesz na te płetwy Oskubie jakiegoś osiedlowego ptaka ,potem nakleję ,stuninguję ,pomaluje pyndzlem i już.Nic nowego nie wymyślę,wszystko już było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 To faktycznie bryndza chcesz odwalić chałę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) Kuba, fajnie wyglądają te kontury, ale ja robię to trochę bardziej "ekonomicznie".Odrysowuję na listwie tak żeby wyszło jak najciaśniej, wąskie końce korpusu koło siebie, jeden pod drugim, odwrotną stroną, ~3cm lipy mniej; szerszym końcem też sprasowuję żeby wyszły jak najbliżej siebie ... na tej samej listwie wyjdzie prawie jeszcze połowa korpusików więcej.Cięcie robisz po skosie, tak żeby oddzielić 2 stykające się ze sobą korpusy.A co najfajniejsze w tym dużo mniej zbędnego materiału do zebrania Ci zostanie Takie stare foto znalazłem: Edytowane 26 Listopada 2013 przez *Hektor* 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) Jak zastosuję pióro to tylko jako tło a na to i tak będę pędzlował...Nie wyobrażam se przykleić kawałek piórka i cześć...Jak mi się nie spodoba to pomyślę dalej.(Dobrze,że tego ryby nie czytają bo by powiedziały "co za idiota ,co nas interesuje jakieś tło do płetwy eheh) Dobra trzeba narybek okonka dokończyć bo już nabierają koloru.Ostatnie takie chyba latem robiłem albo nawet wiosną.Jedne z moich najulubieńszych wobków p.s Piotresku Ty odpisz w temacie "Skoki Narciarskie 2013" dział Cafe... nick "Hektor" zrobiłeś i ludzi mylę Hektor to chyba był Gloog A Święty Jerzy Zwycięzca --->rosyjska łódź podwodna Edytowane 26 Listopada 2013 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Powiem ci że naprawdę dobrze wygląda pióro kuropatwy sam planuje pobawić się z tym niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) Powiem ci że naprawdę dobrze wygląda pióro kuropatwy sam planuje pobawić się z tym niebawem Sprawdziłem i faktycznie może to być dobry strzał do głowaczy. Ja tylko do tej ryby kombinuję bo inne to tylko pędzlem robię i już, bez żadnych piór..Teraz jak pójdę biegać to się rozejrzę za kuropatwą (heh)-dziś widziałem tylko bażanta Edytowane 26 Listopada 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 A okónie to jakie dużachne będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 A okónie to jakie dużachne będą? No takie nawet ci nawet "średniaki"...kole 4cm....Z jajami też zrobię,ale 20-25mm .Tylko nie wiem czy okonie bo gdzie ja w 20mm paski okoniowe zmieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 A pasków musi być 7 tak jak na prawdziwym dogodnym garbusie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) No racja Melanżyk, co to za okoń z jednym paskiem Postrzelamy trochę i porobimy jajca?? Te po lewej za małe ,ale z tych jaderek po prawej można śmiało jakieś mini mini zrobić RICCI -dziękóweczka za prezent!!! Są jeszcze ludzie dobrej woli co potrafią zaskoczyć i zrobić coś bez interesu..kiedyś się odegram Dobry człowiek z tego Ryszarda hehe ................... Skończę okonki i zrobię trochę jajców do "dłubania w dopływach" Edytowane 28 Listopada 2013 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Powiem Ci, że piskorz to nie takie hop siup mam już pomalowanego wobka. Ostatnie warstwy lakieru,leżakowanie i ster no i próba pracy.Nie jestem do końca zadowolony z efektu ale jak na pierwszego (i ostatniego) "pijawka" całkiem to wyszło. Za niedługo foty w moim temacie. Jak tam głowacze? Znalazłeś pióra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Powiem Ci, że piskorz to nie takie hop siup Jak tam głowacze? Znalazłeś pióra? Co do głowaczy -Mają już piórko + trochę farby na to i średnio to wygląda..Tzn dwa na żywo wyglądają naturalnie ,we dwóch innych chyba przekombinowałem,dwa wywaliłem pod wpływem nerwów za okno...Czegoś się nauczyłem.Teraz następne spróbuję z innymi piórami.Na tą chwilę powiem tak (nie o to mi chodziło),myślałem że to łatwiej pójdzie... "żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Wiem czego mi przy niedzieli było trza....."Bobików" Tworze takie wobki koło 3cm."chcem" je zrobić na jedną tylną kotwiczkę + jajeczko..Do desingu się nie przykładam (jasny bok+ czarny grzbiet i dziękuję -biorą) Skupiam się mocno na sprawach technicznych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Głowy jeszcze 2x lakier,potem wkleję stery i już. Tym razem dekoracja z białą kartką (heheh słabo) Edytowane 2 Grudnia 2013 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 trendowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 trendowaty Ale pływa między szlachetnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Dla mnie wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Fajowy (myślę że fajowy) bo jak zwykle nic nie widzę na tych twoich fotkach :-).Piórko to słabe rozwiązanie na kawę :-) Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) "Fajowy (myślę że fajowy) bo jak zwykle nic nie widzę na tych twoich fotkach :-)." Ale to celowo on tak robi, bo gdy jakimś cudem uda Ci się zdobyć bobeskanina to wtedy na własne oczy widzisz i szczęka opada Taki chwyt marketingowy Edytowane 2 Grudnia 2013 przez obcy91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Hmmmm.....:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) To jest moje drugie podejście do głowaczy.Sama kawa i piórko czy fusy tu nie wystarczy..Trzeba się dobrze naje..-przy tym by ładnie wyszło (mi z 6 głowaczy zostały dwa bo resztę zepsułem)Pióro to też nie jest tak,że się je bierę i nakleja..Trzeba stuningować ,pomalować ,nakleić itd (to akurat robiłem pierwszy raz w życiu) Ja bym mógł go tak odpicować,że by na półkę "każdy" chciał,ale we wodzie by dobrze nie robił a nie do tego zmierzam .Ja łowię rybki ziomki Dlatego też nie biorę udziału w LF 2014 "naklenie" choć będę kibicował chłopakom:)I jest mega dobrze bo zawodników mamy dużo i będzie fajna zabawa! Edytowane 2 Grudnia 2013 przez bobesku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 O kurde a ja na dniach chciałem poziom podnieść :-) ale jak tak to nie wstawiam :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 (edytowane) O kurde a ja na dniach chciałem poziom podnieść :-) ale jak tak to nie wstawiam :-).Dawaj Pan...Tylko od czasu jak oglądam przynęty tego Hiszpana (Sergio Rene Cordoba) to mnie nic na tym świecie nie zadziwi...To co on wyprawia to się w głowię nie mieści...U Tomka (Tomy) ktoś tam wrzucił link do jego przynęt,ja go podglądam na fejsie eheh Edytowane 2 Grudnia 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi