bobesku Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Raczej na tym kto jak widzi kolory,cienie,odcienie...Kiedyś czytałem ,że każdy człowiek widzi je troszkę inaczej,A kobiety i faceci to już na 100% Godzinkę ?? :lol: w godzinkę to ja rozkładam "klamoty" do malowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Aha no to wszystko jasne już wiem dlaczego moje wobki wyglądają jak wyglądają po 5 minutowym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyko Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Godzinkę ?? :lol: w godzinkę to ja rozkładam "klamoty" do malowania. I drugą pewnie składasz . Prawdziwe rękodzieło wymaga czasu a szczególnie takie malowanki pędzelkowe. Kiedyś rozmawiałem z wyśmienitym muszkarzem kręcącym cudowne muchy, który stwierdził, że woblera się tworzy dłużej od muchy ponieważ muchę on kręci 15 minut a z woblerem kiedyś mu się schodziło średnio 1,5 godziny.Myślałem że z ławki spadnę. :D .Bardzo mi się podobają te Twoje malowanki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ten na czwartym zdjęciu od góry to ma w rzeczywistości takie wiśniowe akcenty na grzbiecie, czy coś się odbija?sory,teraz zauważyłem pytanie Ano ma takie "wiśniowawe" akcenty ..Zrobiłem takie chyba 3 sztuki tak na próbę zobaczyć jak wyjdą i raczej będę robił je dalej,bo jakoś wierzę w taki kolor\odcień wiśienki Juz robię następnę małe stado kurdupli,teraz troszkę ciemniejsze pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Wisienka jest ok Fajnie to wyszło - od razu w oko mi wpadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala89 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 ustaweczka czwartek.jpg Pikne pidełeczko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) Pikne pidełeczko Jaxona -tylko naklejka odpadła. Oskubali mnie z kurdupli-i co Pan zrobisz,no nic Pan nie zrobisz...Własnie,że zrobisz ---->nastepne Taka ławica kurdupli koło 3,5cm plus "glapioki" 4cm W przygotowaniu też coś z "jajami" 23-25mm No i kończe pstrągi 6,5-7cm...fajnie wychodzą,ale nie chwal dnia przed zachodem , jeden błąd i dziesiątki godzin idą się (cenzura) Edytowane 16 Marca 2014 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Pogoda idealna do dłubanek... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Kuba,po ilości wobków na ostatnich fotkach można sądzić że,z tej hałdy pieńków to już mało co zostało ! Nawet toporka nie zdążyłem Ci podesłać...a,nie zapomnij już po make up-ie ich umieścić w wątku . Respect! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Weekend w klimacie "bobelków"...żaden poza 3cm nie wychodziOgólnie robię chyba z 10 rzeczy naraz ,więc zanim coś skończę to ćwierć wieku minie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 pianka by ci ulatwila zycie .... myslales nad tym czy tylko struganko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Powiem Ci Panie,że ciężko by mi było się rozstać z lipą .Od niej zaczynałem i tak do teraz zostało.....za bardzo też lubię samo siedzenie z nożykiem i dłubanie w drewnie Nigdy nie myślałem o pianie,nie myślę i raczej nie będę myślał--- Tak jak teraz mi dobrze :PAle myślałem kiedyś o obrotówkach by sobie (tak dla mnie tylko) poskładać jakieś blaszki.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 ja tez na poczatku gdy strugalem nie myslalem o piance zreszta wiekszosc ludzi tak ma malo kto od razu zlapal za pianke.... nie namawiam a tylko podsuwam pomysl co do obrotowek to tez myslalem ciekawy temat jeszcze do konca go nie odpuscilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 (edytowane) bielik, wara od Kuby i od namawiania go do piany Bobo, jak byś nie wyrabiał, to "jakiegoś chińczyka" zatrudnij, posadź na ryczce i niech struga Edytowane 23 Marca 2014 przez *Hektor* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Pozwolę sobie na taki mały wpisik w wątku Kuby dotyczący jego twórczości...Nigdy nie ukrywałem że, jestem admiratorem wyrobów z pod znaku Made in Bobescu,lubię i to bardzo, również samego artystę. Nie chciałbym być posądzony o kryptoreklamę,ale muszę podzielić się swoimi przemyśleniami o woblerach Jakuba. Przynentę oceniamy przede wszystkim pod kątem jej skuteczności na łowisku,miło jest gdy wykonana została estetycznie i z pomysłem. Najważniejsze aby poprzez swój wygląd oraz pracę działała wabiąco na ryby. To można powiedzieć jest standardowa formułka,lecz czasami trafiamy na rzeczy wyjątkowe,nie podlegające łatwej klasyfikacji...i takie są właśnie woblery Bobescu. Posiadacze w/w wyrobów wiedzą co mam na myśli . Tak na prawdę nie wiem,co mam z nimi zrobić? Z jednej strony,to normalny wobler przeznaczony do połowu ryb,zbudowany według standardowych reguł. Z drugiej strony jednak...to dzieło sztuki! Takiego malowania nie robi nikt ze znanych mi twórców przynęt. Jest ono wyjątkowo oryginalne,zawierające mnóstwo niuansów. Każdy wobler jest jak obraz,można go oglądać godzinami i podziwiać maestrię wykonania. To już Akademia Sztuk Pięknych! Nigdy bym nie pomyślał że,wyrób woblerów może być wyjątkową sztuką...myliłem się i to bardzo!Tym wpisem pragnę okazać szacunek dla talentu Jakuba,a wszystkim tym którzy nie mieli w rękach jego woblerów życzę wytrwałości w oczekiwaniu na zamówienie...bo na prawdę WARTO! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Hej ho!...To widzę wróciłeś z dalekiej podróży i odebrałeś nowy zestawik i się spodobał,trochę się zmieniło od poprzedniego fajnie po to robię by ludzie radochę mieli,nigdy parcia na kasę nie miałem i nie będę miał-kto mnie zna z "reala czyt.na żywo" ten wie...a 1\3 wobków za darmo rozdaję Potrzebuję jeszcze sporo czasu na sprawy techniczne itd...nauka trwa! Staram się rozwijać, tak jak kiedyś napisałem: "Nie jest najważniejsze byś był lepszy od innych,najważniejsze jest,byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego" Edytowane 24 Marca 2014 przez bobesku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Hej ho!Mam niesprawnego laptopa ,więc nie widzę dobrze tych zdjęć...-może być kiepska jakośćNie były mierzone,ale coś koło 7cm. W weekend się zajmę sterami. Żerują ...bo z doniczki im wychodzą małe glizdy a z liści spadają różne muchobąki :lol: Dzięki @Pasta Edytowane 28 Marca 2014 przez bobesku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) po kliknięciu tez nic nie widać Polecam http://photobucket.com/ już działa:) Edytowane 28 Marca 2014 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Weekend w klimacie "bobelków"...żaden poza 3cm nie wychodziOgólnie robię chyba z 10 rzeczy naraz ,więc zanim coś skończę to ćwierć wieku minie.... kurduple 1.jpg kurduple 2 Sporo materiału idzie do kosza, chyba że wykorzystujesz na inne woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 acia, acia... To co je najbardziej wyróżnia to malowanie głowy. Chyba nikt poza tobą nie poświęca głowie tyle uwagi. Super, jak zawsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Piękne :-) weź wstaw w końcu jakiś filmik z wody :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Nagram,ale jak popłyniesz za wobiem i będziesz filmował,ok??Możesz se nawet wężykiem płynąc i lusterkowac... "Seledynki"...spody mają w dobrym kolorku na sandała Edytowane 30 Marca 2014 przez bobesku 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Trochę się uśmiałem .A teraz poważnie. Spody malowałeś jakąś farbą luminescencyjną?Rewelacyjnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Zwykła farbka Panie,chciałem tez w kolorze różu zrobić-ale jakos mi nie pasowało...Domalux Połysk + słoneczko ładnie wyostrzyło kolorek..nie ma tam żadnej filozofii Edytowane 30 Marca 2014 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Ten kolorek jest świetny. Róż, to chyba nie bardzo by pasował do tych wobków, no chyba ,że na samiczki albo zniewieściałe samce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi