bobesku Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) "bobesku z Poznania łowi" Było zero na ostatnio wyjeździe ,ale udało się rzutem na taśmę wyrównać wynik na 1-1 ,gol liczony podwójnie bo na swoją boleniówe.. Jako ,że nie wiadomo do końca kto wygrał ,to muszę zrobić trzeci dodatkowy mecz-lub zwał jak zwał --> dogrywkę... Była fotka,ale usunąłem:Rybka (boleń) o kilka cm za mały na forum,do 65cm mu brakowało-dorwę go jak podrośnie. Wiem gdzie mieszka .. Fotki u mnie na fejsie,zapraszam --> https://www.facebook.com/pages/Woblery-bobesku/1431971323716454 Edytowane 5 Maja 2014 przez bobesku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Przyjemny klenio. Jakoś ostatnio sobie z fotkami nie radzę...Przynęta okonek 4,5cmPrzerwa z kluseczkami ...muszę trochę bobików narobić ........A ku ku....... Edytowane 6 Maja 2014 przez bobesku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Gratulacje. Nic tak nie cieszy jak potwierdzenie łowności naszych maluchów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) @BARENZ-dla mnie ryba na inną przynętę niż własnoręcznie wykonaną się nie liczy i jest bezsensu...Jak mam łowic na "nie swojaki" to wolę w domu siedziec .............. Fotki robione kalkulatorem..Dla kolegi (wszystkie)..od dawna mu robię,,,jeszcze tylko pozostało każdego z osobna ustawic 3 rodzaje spodu,,,"seledynek","jasny naturalny", "coś ala pomarańcz-łososiowy"...Ulżyło mi -udało się je skończyc Diabły!! Edytowane 7 Maja 2014 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Panowie mam trochę wolnych korpusów "pstrągasowych"-jakie zrobić pstrążki?? Potoki czy tęczaki?Tylko mi nie pisać (zrób strzeble,kozy czy piskorze..)-Korpy są pod pstrągi ,tylko powoli muszę wybrać jak je ozdobić...Pół na pół odpada-albo jedne albo drugie...To jak ,co robimy??? Edytowane 8 Maja 2014 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 potoka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Najlepiej 50/50 i z bańki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Pół na pół odpada-albo jedne albo drugie...To jak ,co robimy??? Najlepiej 50/50 i z bańki .......... Nie było pytania :D Co by nie pisać kolejnego posta wrzucę sobie od razu dzisiejszego klonasa...Na takiego dużego "bączka " się skusił ,zresztą kilka rybek się trafiło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikswonarab Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Woblerki dotarły wczoraj "Ghotam" Kleniowa miejscówka - miała być klucha czuję się lekko oszukany bobesku czy na magazynie zostało coś z kropkowych przysmaków? Edytowane 12 Maja 2014 przez milupa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Ja bym robił potoki, bo są ładniejsze ... Z drugiej strony tęczaków jeszcze u Ciebie nie widziałem, więc albo je przegapiłem albo ich nie robiłeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) bobesku czy na magazynie zostało coś z kropkowych przysmaków? Będą za 2 tygodnie (czyli pewnie za 3) albo tęczaki albo potoki pływające koło 6,5cm,jak chcesz to mów ile to Ci odłożę W końcu ktoś nad Wartą ładne fotki robi-gratuluje Ja bym robił potoki, bo są ładniejsze ... Z drugiej strony tęczaków jeszcze u Ciebie nie widziałem, więc albo je przegapiłem albo ich nie robiłeś.Czyli co 50\50? Dobra robię z 15 potoków i 5 teczaków na próbę bo faktycznie nigdy ich nie robiłem ,zobaczymy co z tego wyjdzie a rutyna mi osobiście zabija pasje i rozwój -w moim przypadku wciąż coś nowego,innego musi być robione,.... Wpierw potoczki dzieki hej!! Edytowane 9 Maja 2014 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 To zdjęcie bardzo mi się podoba. A jak się ma wymiar tej ryby do do regulaminu wstawiania zdjęć ? ? ? Chyba , że ten wobler jest aż taki duży . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikswonarab Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Dzięki - targanie lustrzanki trochę uciążliwe ,ale idzie się przyzwyczaić.W takim razie proszę odłożyć 2 potoczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) BobeskuTe pstragi malowane,kilka stron wyżej-WYMIATASZ! Edytowane 11 Maja 2014 przez wildriver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikswonarab Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 To zdjęcie bardzo mi się podoba. A jak się ma wymiar tej ryby do do regulaminu wstawiania zdjęć ? ? ? Chyba , że ten wobler jest aż taki duży . 47cm dla tego też nie wstawiłem foty w temacie ''Wieści znad wody''Pozwoliłem sobie na to w temacie bobesku by podzielić się informacją ,że woblerki robią robotę. Nie wiedziałem ,że to forum jest aż tak restrykcyjne, ale ok teraz już wiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Regulamin obowiązuje na CALYM FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Jak macie mniejsze rybki to mi na PW dawajta chłopy... Ostatnio trenuję "Janiny", przynęty jak już w "wieściach z nad wody" napisałem różne-od 2,5 do 5cm. p.s-robię te tęczaki i ciężka sprawa..trudne są ..potoki łatwiej wymalować..ale nie ma szans bym się im poddał,zrobię je .Wersja mega limit edycjon z 6-7 sztuk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 W 5tki Ci tłuką? Ja mam ostatnio w nocy wyniki tylko na 2cm SDR agresory. Balsiane Zagryzają je jazie, bolki, tylko nie te wstrętne klenie ps. Na jugglera łowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Powiem tak.-Im jestem starszy tym łowię na większe przynęty..a na klenia czy jazia nie ma za dużego woblera Kiedyś moje najmniejsze przynęty miały 1,5cm,,potem 2..teraz mniejszych niż 2,5 nie robię.Za 3 lata mój wobler kleniowy (najmniejszy) będzie miał pewnie koło 5cm (tu mówię o rekreacyjnym łowieniu tak dla siebie bez presji czy coś złowię czy nie) To nie juggler to stary Kogner WCH Lucjy (złamany),ale nie mam innego a takim sobie spokojnie radzę hej! Edytowane 14 Maja 2014 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Powiem Ci Bobesku, że jak łowiłem na większe wabiki to jazie mi je często tylko oprowadzały. 2cm łykają od razu, stąd taki rozmiar. Ale planuję je przypakować do 3ech i zrbić z lipy. Jakoś bardziej mi to drewno pasuje. I też łowię złamanym kijkiem. Z tym że mikado. Okoniowa wklejka, szczególnie przydatna wczesną wiosną gdy nie wiesz czy już ciąć czy może jeszcze zaczekać mega czuła, ale do wobków się nie nadaje także niedługo wróci do swojego pierwotnego przeznaczenia czyli paproch a zastąpi ją coś bardziej odpowiedniego. Swoją drogą jaź na 5tkę to dla mnie trochę taki hardcor jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Dostawa od "kolegi "Połowa jest przeznaczona na klimacik kleniowo-jaśkowy (3-5cm). a druga połowa? Do wyboru do koloru.Co mi najdzie do "bański" to zrobię ..przedział --> wobki 5-8cm (pi razy drzwi) Z jednej strony się ciesze a z drugiej nie bardzo....Plus taki,że będą nowe wobasy a minus taki,że będę mniej na rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Czołem moczykijeNowa dostawa Armii PoznańKoło 3,5cm,,pływające,Kilka chodzi płycej,kilka głębiej ,ale i tak wszystkie płytkochodzace\schodzące Fota w cieniu: Edytowane 21 Maja 2014 przez bobesku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shelac Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Kuba poproszę dla mnie 2 szt. Dołącz je do mojego wcześniejszego zamówienia. Poziom wykonania jak zwykle wysoki, oby tak dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Kuba poproszę dla mnie 2 szt. Dołącz je do mojego wcześniejszego zamówienia. Poziom wykonania jak zwykle wysoki, oby tak dalej.Nie ma problemu kolego,dołożę Ci p.s-pstrągasy już na wykończeniu,za dwa dni koniec malowania -potem jeszcze tylko trochę lakieru,ustawionko i finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Taka baza na kilka kiełbików ,Pewnie je skończę za miesiąc.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi