Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Wykończeniówka też mi długo schodzi...

Do tego pogoda mnie nie zachęca na siedzenie przy lakierach,farbach ,tym bardziej ,że woblery robię w małym pokoju i w nim tez mieszkam-duchota tu taka ,że idzie się wykręcić :P Ale dokończę sobie wpier powoli bez pospiechu pstrągi i zajmę się tymi kiełbiami ,bo fakt faktem najszybciej się robi korpus-potem dopiero zaczynają się "czasochłonne schody" :)

Cierniki tez zaczałem i odłożyłem,więc to że uda mi sie kiełbika jakiegoś skończyć nie jest takie pewne :ph34r:

................

Jak już tu jestem to wrzucę sobie od razu moją dzisiejsza życiówkę w kategorii spinningowa Płoć...

Księżniczka skusiła się na starego wobka koło 4,5cm..branie prawie wyrwało mi kija z łapy.. :lol:

1jpg_enqqexq.jpg

2jpg_enqqeen.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 5

Witam

Pierwszy tęczak w życiu prawie skończony.Jeszcze 2x lakier + ster i finito..

Skromnie ze 6 sztuk mi wyszło .Nie mierzyłem ,ale chyba koło 6,5cm

Może kiedyś zrobię większą seryjkę,ale teraz muszę dokończyć potoczki.

333472_1.JPG

Edytowane przez bobesku
  • Like 6

Hej ho!  koledzy..zapraszam do licytacji,zbieram na zarybienia Wełny (po raz kolejny) :) ...

Dwa moje woblerki  Hand Made do wylicytowania (reszta w opisie aukcji którą wystawił mój kolega z TPRW @bori)

Licytujemy zestaw składający się z DWÓCH woblerków.

--->  http://allegro.pl/show_item.php?item=4287390974

Edytowane przez bobesku
  • Like 2

Hej ho!  koledzy..zapraszam do licytacji,zbieram na zarybienia Wełny (po raz kolejny) :) ...

Dwa moje woblerki  Hand Made do wylicytowania (reszta w opisie aukcji którą wystawił mój kolega z TPRW @bori)

Licytujemy zestaw składający się z DWÓCH woblerków.

--->  http://allegro.pl/show_item.php?item=4287390974

Dziś koniec licytacji (po godz.19)

Tak tylko przypominam ,może ktoś na finiszu jeszcze ma ochotę :lol: ..a pisze teraz bo potem znikam

hejjj

Mundialowe kiełbie w trakcie szlifowania. (wiecie trochę meczyk,trochę papier ścierny i jedziemy)

W sumie już korpusy wypieściłem (fotka archiwalna),sam jestem ciekaw jak mi one wyjdą,na razie idzie raczej pod górkę :)

post-49240-0-82297600-1402848604_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku

Mundialowe kiełbie w trakcie szlifowania. (wiecie trochę meczyk,trochę papier ścierny i jedziemy)

W sumie już korpusy wypieściłem (fotka archiwalna),sam jestem ciekaw jak mi one wyjdą,na razie idzie raczej pod górkę :)

attachicon.gif10300437_1457535761160010_8772936846395637102_n.jpg

Porzuć te kiełbie i Ghotiki zacznij popełniać... ;) :)

@Krystek jak się jakaś "Goticzka" pojawi to leci do Ciebie,teraz mam misje dla kolegi w prezencie popełniam kilkadziesiąt pstrągów. :blink:

Kiełbiki od 6 rano pieściłem,powoli zaczynają wyglądać jak kiełb,ale jeszcze kilkanaście dni roboty.Najgorsze jest to,że w godzinkę można wszystkie urwać-lekko niesprawiedliwe :lol:

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Masz swój styl - zarówno przy robieniu woblerów, jak i przy ich fotografowaniu. W tej pozycji jednak zdjęcia są wyjątkowo nieczytelne. Zwłaszcza na wyższej fotografii wobler jest "okradziony" ze swej urody... Zmień kąt, pod jakim robisz fotki.

Proszę :)

@Iras zwykła farbka,żadnych proszków  :P  (dostałem trochę w słoiku ) nazwy nie znam ,nabrała efektu jak się zepsuła. Z chemii byłem średnio-słaby, więc szczegółów nie znam co się z nią stało,pewnie jak się skończy to drugiej takiej nie zrobię, bo nie będę umiał jej pozytywnie zepsuć..

Edytowane przez bobesku
  • Like 3

• 2 tygodnie później...

Żabulce na warsztacie....

Kilka sztuk na próbę

Wielkość dość "uniwersalna " kole 5cm

Oczywiście to nie skończony korpus, ,jestem na etapie "myślenia..""..kombinuję.

Było ich więcej ,ale poniszczyłem...jeszcze pewnie nie jedno brzydkie słowo przy nich padnie ( :lol: :lol: )...

Jak wojna potrzebuję ofiar ,tak trening  poświęceń,więc działam i szukam tej  jedynej Żabci Moniki :P

post-49240-0-72358000-1405090080_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 5