Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Hola ,holaaa bracie,siostro!

Jeden wilk z mojego nowego stada kiełbi...ten akurat płyciutko, długość koło 7cm,poliwęglan 1,5...Ostro "typa"  wytrenuję na Warcie :D

Może jutro pojadę zrobić fotki całej gromady.....zresztą takich np jak na tych fotkach mam "aż" dwa.

Kilka kształtów  nastrugałem...(potem pokażę ,bo gadanie nie zastąpi ludzkiego oka)

..jeszcze mu sterownik schnie :)

587218_3.JPG

587216_1.JPG

587219_2.JPG

587217_4.JPG

Edytowane przez bobesku
  • Like 9

Gdyby tego kiełbia zabrać i położyć na rękę np w pokoju to najbliżej mu do fotki nr.4...

Fotka nr 1 i 3 jest pod mocnymi promieniami słońca i wtedy pyszczek zaczyna trochę "świecić" plus ma leciutka opalizację w dolnej części  "niebieską,błękitna" (gdyby mnie teraz ryby czytały to bym sam po pysku dostał za te wymysły)...Pod takim słońcem jakby położyć woblera z folii alu to wyglądał by cały jak błystka o kolorze "srebro laser"... :lol:  Dlatego są cztery zdjęcia by sobie porównać w słońcu ostrym (1 i 3 ) ,słońce normalne w warunkach pokojowych w lipcu godz .koło 16  ( :lol: :lol: :lol: ) -fotka 2,4

.

to mój\moje pierwsze kiełbie malowane akrylasami .... :)

Edytowane przez bobesku

Witam

@bertold takie 5tki by się przydały,trzeba pomyslec,w razie czego jak coś takiego zrobię to masz zaklepanego, :)

Dziś pokażę "gobio-gobio",ale  zupełnie innego...7 fotek - Trzy różne woblerki

@ojciec Twoja ryczka mi się do czegoś przydała ,też jest 100% Hand Made  :lol: :lol: :lol:  za to jednego kiełbia dostaniesz ^_^

Kiełb jak to kiełb ,no  lubi między innymi kamienie.. stąd dalej w tle na fotce widac usypaną rafkę z kamyczków,mają u mnie dobrze .. :P

591511_1.JPG

591518_2.JPG

591515_3.JPG

591513_4.JPG

591519_5.JPG

591514_6.JPG

Ten niżej mi się podoba ,taka wersja "szaraczkowa"....ja takie "lubiem"

591517_7.JPG

Edytowane przez bobesku
  • Like 6

Z kumakami jest tak,że dorabiam więcej korpusów by wyciągnąć więcej wniosków..Dlaczego tak?:

Chcę zrobić różne na próbę... różne stery,różne umiejscowienia steru ,ołowiu i na końcu takie n a1 i na 2 kotwiczki...B y to ogarnąć potrzebuję sporo korpusów

No i ja bym chciał by one szczupaki łowiły (szersza praca),trochę zamieszania maja robić..takie żabki łobuziary

Teraz robię takie "piątki",ale potem można zrobić np 7cm jak i takie trójeczki...

Spokojnie jak zrobię żabę to ze dwie Ci rzucę do pudła.. :lol:

Jak bardzo chcesz to ci w stanie teraźniejszym mogę fotkę podrzucić na PW,ale nic się nie zmieniły od poprzedniej fotki tylko ich przybyło

Hej hooo!

Dziś  jest 16.07 2014....czekałem na ten dzień koło 20lat....

....Czekałem na dużego polskiego rzecznego szczupaka.....

Ruszając na tą dzisiejsza wyprawę byłem spakowany pod klenie-jazie a w ostatniej chwili coś mnie drgnęło i o ciemku szykowałem grubszą "lole"..

Szczupaczka wzięła na małym przelewiku a ja byłem przekonany,że mam do czynienia z ładnym boleniem... :)

Hol nie trwał długo bo plecionka PP i kijek TD do 28gr nie dawał rybie plusów,jedynie brak wolframu sprawiał,że ręce i nogi trzęsły się 2 x mocniej.Namęczyłem się przy podbieraniu bo za kark nie mogłem objąć..... teraz wasze sprawne oczy mogą zobaczyć gdzie w efekcie końcowym znalazła się przynęta..(moja lewa ręka,wasza prawa jak patrzycie na monitor-okolice łokcia,wbita w bluzę która założyłem 5min przed braniem -inaczej bym u chirurga na wyciąganiu kotwic znowu siedział)

30min później złowiłem suma (małego ),ale po emocjach ze szczupakiem nie byłem wstanie dalej łowić,pojechałem na bazę (do domu)...

Nie jeden z Was to pewnie zna..odcięło mi prąd ,nie mogłem dalej rzucać-jak się spełnia po tylu latach jedno z wędkarskich marzeń to człowiek stoi jak zamurowany...czego każdemu z Was życzę.....

Ryb nie mierze i tak zostanie :)

Po holu oczywiście rybka została uwolniona, bo takich pomników się nie niszczy.

Pomachała ogonkiem i obiecała ,że jak podrośnie znowu się spotkamy... :wub:

Sprzętowo:

Kijek TD 28gr

Daiwa Emblem Z3000C (ten młynek nawet nie czuł ,ze rybę ciągnę,podejrzewam,że bym mógł  barkę przyciągnąć do  siebie :P Taka moc w tym "białasku" drzemie.

Plecionka PP "0,15" Moss Green

Agrafka Spinwala a nie niej przynęta----> mój 7cm pstrążek

pozdrowasy Kuba......

post-49240-0-55015000-1405526579_thumb.jpg

1jpg_ewawnrn.jpg

2jpg_ewawnrs.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 13

• 4 tygodnie później...

oooo znalazłem mój temat  w czeluściach Mordoru!!!

Dziś rano skończyłem swoja największa ławicę pstrągów potokowych...Takie koło 6,5cm ,pływające.

Fotki mam zamiar w miarę porządne zrobić, więc potrzebuję ryczkę (pod koniec tygodnia pewnie pojadę )

Jak ktoś chce pstrąga to PW i mu odłożę,bo następne zrobię pewnie zimą :P