bobesku Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Hola ,holaaa bracie,siostro!Jeden wilk z mojego nowego stada kiełbi...ten akurat płyciutko, długość koło 7cm,poliwęglan 1,5...Ostro "typa" wytrenuję na Warcie Może jutro pojadę zrobić fotki całej gromady.....zresztą takich np jak na tych fotkach mam "aż" dwa.Kilka kształtów nastrugałem...(potem pokażę ,bo gadanie nie zastąpi ludzkiego oka)..jeszcze mu sterownik schnie Edytowane 12 Lipca 2014 przez bobesku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 O w mordę, zarąbiasty, ale coś ty mu zrobił z ryjem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Gdyby tego kiełbia zabrać i położyć na rękę np w pokoju to najbliżej mu do fotki nr.4...Fotka nr 1 i 3 jest pod mocnymi promieniami słońca i wtedy pyszczek zaczyna trochę "świecić" plus ma leciutka opalizację w dolnej części "niebieską,błękitna" (gdyby mnie teraz ryby czytały to bym sam po pysku dostał za te wymysły)...Pod takim słońcem jakby położyć woblera z folii alu to wyglądał by cały jak błystka o kolorze "srebro laser"... Dlatego są cztery zdjęcia by sobie porównać w słońcu ostrym (1 i 3 ) ,słońce normalne w warunkach pokojowych w lipcu godz .koło 16 ( :lol: ) -fotka 2,4. to mój\moje pierwsze kiełbie malowane akrylasami .... Edytowane 12 Lipca 2014 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Piękne te pierwsze kiełbie malowane akrylasami. Potrafisz namieszać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 NO no jak zwykle wymiatasz tymi akrylami . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Takiego kielbika tylko 5cm to bym zmiłą chęcią kupił niepowiem że nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Witam@bertold takie 5tki by się przydały,trzeba pomyslec,w razie czego jak coś takiego zrobię to masz zaklepanego, Dziś pokażę "gobio-gobio",ale zupełnie innego...7 fotek - Trzy różne woblerki @ojciec Twoja ryczka mi się do czegoś przydała ,też jest 100% Hand Made :lol: za to jednego kiełbia dostaniesz Kiełb jak to kiełb ,no lubi między innymi kamienie.. stąd dalej w tle na fotce widac usypaną rafkę z kamyczków,mają u mnie dobrze .. Ten niżej mi się podoba ,taka wersja "szaraczkowa"....ja takie "lubiem" Edytowane 13 Lipca 2014 przez bobesku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Pierwsza klasa! Ciężko zdecydować który najładniejszy...wszystkie są w "pytę" . Już czekam na żabę,pewnie nie tylko ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Fajnie, że do zdjęć wyszedłeś na dwór - w słońcu dużo więcej widać. A jest na co popatrzeć. Jak zwykle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Pikne pikne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Super to wygląda jak żywe . Normalnie napatrzeć się nie mogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Dzięki Panowie,mało mnie tu ostatnio było,ale broni (czyt.nożyka do tapet za 2zł) nie składam Teraz idę walczyć z potokami pozdrowasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Przyszło mi do głowy, że te zacne kiełbie są takie jakieś "zaklęte w marmur", prawie cmentarne i formalnie groźnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Kuba a gdzie są testy Kumaków? Ty rzeźbisz coś w tym temacie? Czekam,czekam i mnie tu oczy jakimiś "kiełbasami"mydlisz! Zamówił bym coś...bo bidnie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Z kumakami jest tak,że dorabiam więcej korpusów by wyciągnąć więcej wniosków..Dlaczego tak?:Chcę zrobić różne na próbę... różne stery,różne umiejscowienia steru ,ołowiu i na końcu takie n a1 i na 2 kotwiczki...B y to ogarnąć potrzebuję sporo korpusówNo i ja bym chciał by one szczupaki łowiły (szersza praca),trochę zamieszania maja robić..takie żabki łobuziaryTeraz robię takie "piątki",ale potem można zrobić np 7cm jak i takie trójeczki... Spokojnie jak zrobię żabę to ze dwie Ci rzucę do pudła.. Jak bardzo chcesz to ci w stanie teraźniejszym mogę fotkę podrzucić na PW,ale nic się nie zmieniły od poprzedniej fotki tylko ich przybyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Hej hooo!Dziś jest 16.07 2014....czekałem na ten dzień koło 20lat.... ....Czekałem na dużego polskiego rzecznego szczupaka..... Ruszając na tą dzisiejsza wyprawę byłem spakowany pod klenie-jazie a w ostatniej chwili coś mnie drgnęło i o ciemku szykowałem grubszą "lole"..Szczupaczka wzięła na małym przelewiku a ja byłem przekonany,że mam do czynienia z ładnym boleniem... Hol nie trwał długo bo plecionka PP i kijek TD do 28gr nie dawał rybie plusów,jedynie brak wolframu sprawiał,że ręce i nogi trzęsły się 2 x mocniej.Namęczyłem się przy podbieraniu bo za kark nie mogłem objąć..... teraz wasze sprawne oczy mogą zobaczyć gdzie w efekcie końcowym znalazła się przynęta..(moja lewa ręka,wasza prawa jak patrzycie na monitor-okolice łokcia,wbita w bluzę która założyłem 5min przed braniem -inaczej bym u chirurga na wyciąganiu kotwic znowu siedział)30min później złowiłem suma (małego ),ale po emocjach ze szczupakiem nie byłem wstanie dalej łowić,pojechałem na bazę (do domu)...Nie jeden z Was to pewnie zna..odcięło mi prąd ,nie mogłem dalej rzucać-jak się spełnia po tylu latach jedno z wędkarskich marzeń to człowiek stoi jak zamurowany...czego każdemu z Was życzę.....Ryb nie mierze i tak zostanie Po holu oczywiście rybka została uwolniona, bo takich pomników się nie niszczy.Pomachała ogonkiem i obiecała ,że jak podrośnie znowu się spotkamy... Sprzętowo:Kijek TD 28grDaiwa Emblem Z3000C (ten młynek nawet nie czuł ,ze rybę ciągnę,podejrzewam,że bym mógł barkę przyciągnąć do siebie Taka moc w tym "białasku" drzemie.Plecionka PP "0,15" Moss GreenAgrafka Spinwala a nie niej przynęta----> mój 7cm pstrążek pozdrowasy Kuba...... Edytowane 16 Lipca 2014 przez bobesku 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Gratulacje @bobesku, piękna ryba złowiona na własnego woblera pewnie cieszy podwójnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Jak ma się "taaakie"przynęty..to i się łowi!!! Teraz jerki pewnie będą robione ! Super ryba! Nic tylko pozostaje pogratulować,BRAWO! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Gratulacje, pięna sztuka i to z Polski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 No to teraz będą już tylko większe szacun za zdrowe podejście do wędkarstwa bo aż miło się robi po przeczytaniu - graty fajna rybka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Dzięki,dzięki.. właśnie sobie robię pstrągi ,ale sporą ławicę.@Ricci -myślałem o takim 10-11cm szczupaczku ,ale ze sterem ...Nie mam drzewa na takie "giganty".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Gratulacje, tym bardziej cieszy ,że na swojaczka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 oooo znalazłem mój temat w czeluściach Mordoru!!! Dziś rano skończyłem swoja największa ławicę pstrągów potokowych...Takie koło 6,5cm ,pływające.Fotki mam zamiar w miarę porządne zrobić, więc potrzebuję ryczkę (pod koniec tygodnia pewnie pojadę ) Jak ktoś chce pstrąga to PW i mu odłożę,bo następne zrobię pewnie zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Nie chcę bo już kiedyś obiecałeś i nie dotrzymałeś słowa :-)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Grzebię "se" taki miksik kiełbikowato-krąpiowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi