Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Hej hooo!

Dziś  jest 16.07 2014....czekałem na ten dzień koło 20lat....

....Czekałem na dużego polskiego rzecznego szczupaka.....

Ruszając na tą dzisiejsza wyprawę byłem spakowany pod klenie-jazie a w ostatniej chwili coś mnie drgnęło i o ciemku szykowałem grubszą "lole"..

Szczupaczka wzięła na małym przelewiku a ja byłem przekonany,że mam do czynienia z ładnym boleniem... :)

Hol nie trwał długo bo plecionka PP i kijek TD do 28gr nie dawał rybie plusów,jedynie brak wolframu sprawiał,że ręce i nogi trzęsły się 2 x mocniej.Namęczyłem się przy podbieraniu bo za kark nie mogłem objąć..... teraz wasze sprawne oczy mogą zobaczyć gdzie w efekcie końcowym znalazła się przynęta..(moja lewa ręka,wasza prawa jak patrzycie na monitor-okolice łokcia,wbita w bluzę która założyłem 5min przed braniem -inaczej bym u chirurga na wyciąganiu kotwic znowu siedział)

30min później złowiłem suma (małego ),ale po emocjach ze szczupakiem nie byłem wstanie dalej łowić,pojechałem na bazę (do domu)...

Nie jeden z Was to pewnie zna..odcięło mi prąd ,nie mogłem dalej rzucać-jak się spełnia po tylu latach jedno z wędkarskich marzeń to człowiek stoi jak zamurowany...czego każdemu z Was życzę.....

Ryb nie mierze i tak zostanie :)

Po holu oczywiście rybka została uwolniona, bo takich pomników się nie niszczy.

Pomachała ogonkiem i obiecała ,że jak podrośnie znowu się spotkamy... :wub:

Sprzętowo:

Kijek TD 28gr

Daiwa Emblem Z3000C (ten młynek nawet nie czuł ,ze rybę ciągnę,podejrzewam,że bym mógł  barkę przyciągnąć do  siebie :P Taka moc w tym "białasku" drzemie.

Plecionka PP "0,15" Moss Green

Agrafka Spinwala a nie niej przynęta----> mój 7cm pstrążek

pozdrowasy Kuba......

attachicon.gifDawno temu Rogalinek.jpg

1jpg_ewawnrn.jpg

2jpg_ewawnrs.jpg

Seria Emblem Z to prawdziwy koń pociągowy :) , miałem kiedyś Z 3500 dobra maszynka do cięższego łowienia.

• Like 1

Odkąd go mam to mój ulubiony kołowrót...No,ale fakt,że to typowa maszyna do orki,na lżejsze łowienie średnio się nadaje by nie powiedzieć wcale... :)

...........................

A idę sobie zrobić kilkanaście kiełbików, troszkę większych,troszkę mniejszych...a co

no i może jakieś ciemniejsze strzebelki...

Zostało mi ostanie 5 pstrągów do "wydania"..jak co PW

Edytowane przez bobesku

Mam nadzieję że 5cm kiełbik jakiś dla mnie będzie :)

A widzisz dobrze,że przypomniałeś :lol:

Dorabiam właśnie piąteczki o długości 55 :P :P  Będzie ok

Skoczę teraz kondycyjnie pobiegać i jak wrócę to je dopieszczę .

post-49240-0-13436400-1408443030_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

To po lewej (wzorek) to rozmyta ostroga (przelana główka)-widziana z lotu ptaka ...dalej idzie strona "zapływowa" i  mamy "warkocz"... nooo ...tak można sobie tłumaczyć ,choć w tym przypadku dla mnie liczy się przekaz :)

muszę dorobić napływ :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez bobesku

Spoko ,spoko :)  Potem poczytam relację jak połowiliście :) Drapieżnik Warty musi być .

Rybki w tym roku słabiej dopisały, mogło ich być z 5 razy więcej ;) tylko to już od nas nie zależy. Organizacyjnie też fajnie wyszło, ale tak jest co poprawiać i ulepszać w następnych latach.

Edytowane przez *Hektor*

• 2 tygodnie później...