Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie wobki jak wobki... do łowienia :) ..Typowe "blade" stwory:) Ja lubię takie "bladimirki" ...

Nie miałem lipy to dokończyłem "kurduple" które kiedyś zacząłem :P  Będzie co rwać ...

Kiedy ja to ustawię...buuu

Wszystko pływające ,..3-4cm...najwięcej takich 3,5cm...kolorystyka bardzo różna,dwa spody jedne w "seledynku" drugie jasne :)

1022278_1.JPG

1022277_DSCF4419.JPG

Edytowane przez bobesku
  • Like 8

Nie będzie jakiegoś konkursu typu kto policzy ile jest na zdjęciu wygrywa wobka? :P

Do mnie dziś chyba lipa przyjedzie...w środę miał mi wysłać :)

Konkurs chciałem właśnie taki zrobić na fejsie,ale może zrobię tam i tu na forum :)

Musze pomyśleć..

Fotka z zawodów nad Warta w okolicach Wronek

Podoba mi się to wrzucę a robiona aparatem z najniższej półki :P

w tym miejscu 3 "dobre" okonki zgarnąłem :D

Chojnojpg_eqnpenr.jpg

• Like 4

Pany, a dajcie na PW namiar skąd teraz  najlepiej zamawiać lipkę, przed rokiem nie zamawiałem, a zima blisko i też już czas się przygotować do strugania.

Kuba, ostatnio mało tematy wertuje, ale te "kiełbie w śnieżnym moro" ubrane BAJECZNE :)

Bobo, fajne foto. Na drugim brzegu po wale jakiś "biegacz" leci? :P

A tak przy okazji, Darek w niedzielę strzelił mi podobną fotkę, też słabym aparatem, tylko inne zawody i inna rzeka ;)

2wf71ck.jpg

fot. DW

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 1

2 kiełbiki i jedną 3 w szarości poproszę i dane na pw 

Odezwę się po łikendzie..teraz jak wchodzę na forum to na minute i spadam,poustawiam itd i napisze PW... :)

Do mnie wysłał wczoraj i dziś doszła :) Czym Ci wysłał?

Nie wiem,nie doszło jeszcze drewno do mnie

Zreszta ja czekam jeszcze na maila od niego z "dokładnym dogadaniem się".. :)

Piotresku ,ładna foteczka:) pozdrowasy

Edytowane przez bobesku

Hej ho!

Dziś od rana sobie ustawiłem trochę nowych pstrągów i te małe kiełbiki...kropki średnio 6,5cm,pływające + "drobna" praca ,ale nie drobniutka :D Jestem bardzooo zadowolony z pracy tej ławicy...

Z wglądu to tym razem trochę ciemniejsze.

Teraz ustawię te "kurduple" i pomyślę o konkursie B)

1045051_DSCF4537.JPG

Edytowane przez bobesku
  • Like 6

oki

Kiełbiki czekają już na adres ,ale zaraz "obalę" 2 bułki mleczne i jadę kurduple ustawiać--> dziś napiszę w końcu PW :D

Super wyglądają te pstrągasy ;) na wiosnę zamawiam jednego, ruszam z nimi na mój ciurek i zaspamuję Ci wątek zdjęcia kropasów :P :P :P :D

dzięki :) ,ale jak mi porobisz trochę zajefajnych fotek to dostaniesz za darmo ze 2 pstrągi :) (wiem ilość dupy nie urywa) ale to pracochłonne stwory.Foty pstrągów mi się przydadzą...ale mamy czas

Dobra jedziem ustawiać....pozdrowasy z opaski: :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez bobesku

To jakbyś mi machnął kiedyś ze dwie piąteczki w kolorze tych 6,5cm :rolleyes: ilość wystarczająca na to łowisko bo znam je lepiej niż własną kieszeń, a w razie czego do wody zawsze mogę wleźć bo zazwyczaj pasa nie przekracza ;) jeśli chodzi o zdjęcia to nie będzie najmniejszego problemu, bliżej wiosny podziałamy ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Zaczynam weekend....

Jakieś 40 klocków na korpusy w granicach 6cm...(Potoczki,kozy)..może dorobię strzebelki w jakieś ciemniejszej szacie...kumplowi miałem z kilo głowaczy narobić ,ale nie mam jakoś "napędu" na nie..

Dłubię jeszcze sobie na boku 6szt okonków takich pod 8cm (może 7,5cm..nie wiem niemierzone) i cztery krąpie koło 7cm :lol:

post-49240-0-86028500-1413630531_thumb.jpg    post-49240-0-29393200-1413630537_thumb.jpg

Niżej moja żona

post-49240-0-08970300-1413630544_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 4

• 2 tygodnie później...

Ustawiam sobie od rana takie (plus,minus 3,5cm )..kiedyś na to duszki mówiłem ..Taka odskocznia bo robię coś zupełnie innego...Nie jest to wobler na pokaz i "lajki od kolegów" bo nie jest  śliczny,ale nadrabia tym,że nigdy mnie nie zwiódł i jest mega skuteczny wszędzie gdzie łowię -a to najważniejsze

Druga fotka z "ustawianka" w centrum syfu PŃ

1186497_DSCF4670.JPG

heheh sam byłem ustawiać,wesoło musi być!!!  :P :D :D :D :D :D :D

1186532_112_2498.JPG

Edytowane przez bobesku
  • Like 5

Smakowite te szaraczki. Fajny styl malowania. Jakim lakierem wykańczasz ?

Pewnie jak większość "jadę " na Domaluxie :) (połysk)-choć kombinuję tak, by nic się nie świeciło.Nienawidzę przynęt co się błyszczą ,świecą itd (ale to jak każdy wędkarz ma tam swoje teorie i przekonania,. Ja świecidełek nie znoszę )

Ani jeden mi nie został----dwa ostatnie dla ojca poszły....

A miałem sobie połowę zostawić juz na wiosnę... :wacko:

Szaro-bure "smutne" kolorki,ale za to nad wodą często sprawiają uśmiech :lol:

Dziś wieczorem posiedzę i zrobię jeszcze jedną gromadkę,ale te będą minimalnie mniejsze bo koło 30mm..

Klocki już naciąłem... :)

post-49240-0-55963800-1415020079_thumb.jpg

Wiem,wiem kolego,ja po prostu jak każdy  na forum czasem udaję "gupka"... :lol:  Mamy maty,półmaty,połyski i znajda się super-połyski .Można na rynku przebierać i wybierać ,tworzyć i niszczyć .

...pamiętaj że twój sukces zrodzi nie jednego wroga,
weź się nie poddawaj i nie krzyżuj planów boga... (De2s & Kubiszew-200% )

W takim klimacie mi dziś na głośnikach grają.

"Żywczyki"  koło 8cm..zbudowałem je z myślą o szczupaczku,ale podejrzewam ,że będą jedzone nie tylko przez zębate .... 8cm krapik nie ma w rzece łatwo :blink: ..

Mam tylko 4 sztuki ,które czekają na sterowniki,bo te stery ze zdjęcia to tylko "wcisk"

Jaśniejszy,jeden ciemniejszy i dwa  średnie :lol: ...

Opalizacja błękitna delikatnie tylko na grzbieciku po bokach z obu stron ..nie może być jej za dużo bo wobek wygląda nienaturalnie (według mnie)..

Łuseczka też delikatna   ,oczy wymysł własny ,,,choć z pomocą "sklepowych" materiałów" to akurat jasna sprawa.. ..no dobra jestem zadowolony,wiem co poprawić a to najważniejsze...

@Ricci -jak Ci się "kleniowy masterze" podobają?? Jednego przytulisz bo mi dobra książkę wysłałeś :lol: :lol: :lol: :lol: Co prawda doszła po 2 miesiącach,ale jest :P :P :P

Rzeczne krapiki :P

1230326_1.JPG

1230387_4.JPG

1230385_3.JPG

1230386_5.JPG

Jutro lub pojutrze wrzucę tej wielkości "oksy" czyt.okonki...kilka ich mam .

Edytowane przez bobesku
  • Like 7