bertold12 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 No no ładne nie powiem ale pomyśl o 4cm tak jak ci pisałem na Pw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Około 8cm,pływające..stajnia Nowe Miasto Odskocznia od pstrągów Tu też wrzuciłem łuskę i opalizację,ale nie błękitną a zieloną przy "ryju" Myślę ,że jakiś szczubel się pomyli :D :D Edytowane 11 Listopada 2014 przez bobesku 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Wyglądają kapitalnie, żaden trzeźwo myślący szczupak nie powinien im odpuścić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Kuba,jak zwykle klasa,piękne malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Bobesku tak pieprzysz i pieprzysz.Wobki piękne,super malowanie.Bardzo mi się podobają.Pozazdrościć stylu. Edytowane 11 Listopada 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dzięki.Z okonkami można się kolorystycznie pobawić.Np można "bazować" na zieleni,zółci...lub zrobić na złotym kolorku...albo takie jasniejsze fajne, gdzie podstawą może być srebro...lub moje" ulubiene" blade style...Grzbiety mogą być jaśniejsze,mysie,czarne i jakie kto woli W rzekach znam miejsca gdzie łowie okonki czarne jak smoła by 100metrów dalej łowić te same ryby blade jak leszcze...mozna się pobawić z kolorkami w temacie "okoń"...Te robiłem na zielonym i lekko zółtym...no,ale jak zrobię na "bladego,bladimirka" to będzie bardziej naturalny.. (moim okiem ) Tylko brak czasu ,bo to była odskocznia od pstragów dla kumpli. Pomyślności ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Obstawiałem z Gruzją na wyjeździe remis..No i przegrałem woblera.Mój drugi siostrzeniec takiego "se" wybrał...Chyba mu się spodobał :lol: "ej wuja ,daj wobka na testy".... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 tęgi zawodnik i ma dobrego nosa!Mój na razie kręci kołowrotkiem hehehepozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Skórokopki dziś pięknie, ty też pojechał, zwłaszcza z okoniami - piękne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Obstawiałem z Gruzją na wyjeździe remis..No i przegrałem woblera.Mój drugi siostrzeniec takiego "se" wybrał...Chyba mu się spodobał :lol: "ej wuja ,daj wobka na testy".... Igorek.jpg Ja obstawiłem również remis tyle, że u buka no i...wtopa ale te 3 punkty z pewnością ważniejsze Widać, że siostrzeniec wie co dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Nie lubię marudzić,ale dziś też zrobiłem małe podliczenie .(wynik w przybliżeniu)40 pstrągów x 35 (kropek) = 1400...Od rana zrobiłem z precyzją pędzelkiami około półtora tysiąca kropek na pstrągach...Każda kropeczka musi być przemyślana ,każda z dużą precyzją i na pełnym skupieniu.Jakiś mały błąd i można sobie spieprzyć całą estetykę włożoną w woblera...(wiem ryby to mają w tyłku,ale nie ja)...kręgosłupa nie czuję a jak idę siku to się muszę ścian trzymać By nie było tak "łatwo" to nie koniec!! Czeka mnie teraz drugie półtora tysiaka kropek koloru czarnego... Trochę się czuję jak po grzybobraniu..Jak wrócisz z lasu to wszędzie widzisz "czarnołebki"...Ja dziś wszędzie widzę kropki. No,ale co się nie robi dla ukochanych "szaraczków"...efekt końcowy niebawem... Edytowane 21 Listopada 2014 przez bobesku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Hahaha, ja miałem podobnie po wyjeździe na truskawki, lata temu na szczęście.Wszędzie je widziałem, prześladowały mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Nie lubię marudzić,ale dziś też zrobiłem małe podliczenie .(...)Szczera prawda. Jeden błąd, i cała misterna praca w ... Do tego jeszcze jak zrobić, by każdy jeden miał indywidualne cechy. Był podobny, ale nie identyczny. By te wszystkie "kropki i ciapki" były w różnych miejscach. Wbrew pozorom, miejsca na woblerkach bardzo mało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Hehe Siemka moczykije....,właśnie skończyłem około 1600 czarnych kropek....Potem nie wytrzymałem i podliczyłem wszystko....Obliczenia są plus ,minus i dotyczą 39 pstrągów...(liczyłem jako 40sztuk) 1."Białych" ---> około 14002."czerwonych" --> około 11003."seledynowych" i "pomarańczowych" --> około 1504."czarnych" --> około 1600-1650 WYNIK---> plus ,minus 4300 ( liczmy między 4 tysiaki a 4,5 ) kropeczek położonych pędzelkami w dwa dni .... :lol: Ile razy "trza" machnąc pędzlami by zrobić same kropki na pstrążku?--> ja ponad 100 na jednego 6,5cm ..samych kropek a przeciez to tylko część ozdabiania woblerka... Edytowane 22 Listopada 2014 przez bobesku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Eeeeeeeeeee tam Kuba,wyliczanka nie ma sensu z prostego względu...lubisz to robić i żadna suma powtórzonych czynności Ciebie nie zniechęci. Proste porównanie:przejść 5km w upalny dzień lipca z powodu, powiedzmy awarii auta,a przejść 5km po rzecznych rewirach z wędką w ręku, w takich samych warunkach pogodowych........Rób swoje ,jak mawiają,i nie licz za dużo bo się zniechęcisz,a szkoda by było Edytowane 22 Listopada 2014 przez tofik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Przy tych kropkach to trzeba walnąć kielicha żeby ręka nie drżała . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Weekendowe piskorze.....6 i 7cm,ale 6,5 też się znajdzie Zdecydowana większość (czyli kilka sztuk ) to "siódemki"..Jak to sie mówi--> przyciemniiam pudełko.Planowany czas ukończenia--> wigilia. Miłego weeekndu,najlepiej na rybach lub przy drewnie Edytowane 29 Listopada 2014 przez bobesku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Gdzie "Gothiki" no gdzie...?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Wiem,zaniedbałem małe wobki... Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie hehehheh Przyznam się,że ostatnio o 11cm szczupakach myślałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Wiem,zaniedbałem małe wobki... nazwa woblera--> Śnieżynka. (czyli jaśniejszy "duszek Rte")długość 32 maks 35mmpływające, Nazwa pochodzi od kolorków którymi "mieni się " woblerek m.in (srebro,błękit,perła,szarość,biel itp) No tak jakoś kojarzą mi się ze śniegiem,zimą (choć wobki typowo wiosenno-letnie) -w górnej części zdjęcia we dwóch woblerach (tych na kupce u góry) widać błękit w opalizacji + lekki "ala" srebrny mieniący się brokacik...taki klimacik Nie jeden kleń ,jaż czy boleń dostanie w ryj ze śnieżki!!! :lol: @krystiano -wyślę ci sztukę w prezencie...(po weekendzie) -to ma bebechy jak Ghotika 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Taaak! Śnieżynki to dla nich odpowiednia nazwa Będą łowić! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 No na mrozie to już ich trzymać nie musiałeś!!! Bo to,że się tak mienią same z siebie to nie uwierzę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 One są tak gorące, że do zimnej wody same chcą wskoczyć ! hehehe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 No,no koledzy one są lotne,a ja cela miałem dobrego,więc śnieżka doleci do celu..-->uwaga na czoło .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Bobesku gdzieś Ci wszystkie fotki z początku wątku wywiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi