Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Piskorki  dla ziąków :D Z jasnym spodem,następne będą z innym odcieniem ... moje oko proponuję pomarańcz lub odcień brązu (na spód) :P ...

Moje pierwsze całkowicie akrylowe piskorki.. :) Kiedyś je zrobiłem,ale  z puchy "szprejem"

1519712_1.JPG

Piskorz duży

1519716_2.JPG

1519717_3.JPG

1519718_4.JPG

Piskorz mały

1519703_5.JPG

1519702_6.JPG

Dwie sztuki dam na WOŚP-będzie można komuś pomóc a ode mnie dostać fajne woblerki:)

Dobro wraca brat!!

Edytowane przez bobesku
  • Like 16

Taka ciekawostka ..dziś jak jechałem z piskorzami nad wodę na liczniku pokazywało -9 st....fotka niżej była robiona tydzień temu ,gdzie było 8..ale na plus :lol: Skok temepratury ogromny.

Zima??? (fotka z ustawiania duzych okoni),ale już ich nie mam nawet fotek nie zdażyłem zrobić

Wszyscy na zdjeciu normalni,oprócz mnie :blink: :P :D

201412201_wrrxqpa.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

No cóż.Artyście wolno  :D

Do artysty to jeszcze kilka ,kilkanaście lat pracy nad wobkami ,ale powyugłupiać się lubię.... :lol: :lol:

Gdzie łowiłeś od zatoczki na moście w górę? Musze w realu te twoje wobki zobaczyć, może jakiś interesik ubijemy, nie mam daleko. ;)

Ja tam podjeżdzam od czasu do czasu tylko ustawiać wobki bo mam w miarę blisko i fajny dojazd.

(to też zależy gdzie akurat jestem)

Na ryby tam nie chodzę :) ....Takze ani nie szedłem w górę rzeki ani w dół,stałem przy  moscie :lol: :lol:

Edytowane przez bobesku

Witam

Jako ,że dostałem prezent od jednego forumowicza w postaci żyłeczki Smarta 0,16 Dual Band :o

Skoro mam ją "przetestować" na wiosnę to muszę mieć czym :lol:

Pierwszy raz w życiu robię woblerki "pod żyłkę",a co :P :D Takie ooo koło 3,5 -3,8cm

Mam w planach też okonki koło 4cm....strzebelki 5,5cm...."zwykłe piąteczki"..piskorzaki....pomysły są,są.

Wzięło mnie trochę na mniejsze wabiki,jakbym wiosnę czuł?? Chociaż wczoraj walczyłem nad woda w -8st...

post-49240-0-79230800-1419853685_thumb.jpg

Wszystkiego dobrego!

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

No to wreszcie się doczekam tych 4 cm  ;) Po cało rocznym oczekiwaniu :(

No bo Ty chciałes 4cm kiełbie ,nie? A takich nie robiłem w tym roku..najmniejszy miał chyba 5,5 :D

4centymetrowe zrobię ,ale "percze".Jak chcesz takiego małego okoneczka  to Ci "załatwię" jak skończę :D

.........

Z innej beczki to dzis wióry lecą aż się kurzy!! Dobry dzień mam do drewienka.

Przygotowania na nocki 2015,,,takie "5cm"...kolor nieważny ,ale będą w jakiś naturalnych barwach....przełaziłem setki kilometrów po nocach na rzekach i jakieś wnioski wyciągnięte mam..(uczymy się całe życie ,wiadomo)...jestem pełen optymizmu,,już "se" nawet  porządny termos zamówiłem :lol:

post-49240-0-54402100-1419868480_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

Witam

Latem zacząłem robić stado kiełbi,,,od 7,5cm do nawet 10.5cm..Jesienią miałem na nie wielkie szczuble łowić...jesień minęła a kiełbie niedokończone leżą i się kurzą....

Dziś stwierdziłem,że je dokończę  (siędzę i robię....taki klimat jak na foto--identiko )

..Zmienił bym skrzela na bardziej stonowane,ale już za późno..choć w realu one się tak nie święcą ..

Zostało mi nałożenie kilku warstw lakieru ochronnego + zrobienie sterów.

Tarło na żwirku :lol:

Klik na fotkę (lepiej wtedy widać)

kielbaski_1.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 12

Wyglądają obiecująco, wziąłbym jednego takiego z sterem w dół tak bardziej pionowo. Będe jutro przejeżdżał przez Twoją miejscowośc bo na działkę jadę. ;)

Stery wszystkie w "poziom"...

Jak skończę to wrzuce  fotki i komu "przypasi" to sie podziele na jerku (powiem,opisze co i jak). Ja całego stada w plecaku nie zmieszczę :lol:

Ale kiedy ja je skończę? Kiedy ustawię?? Pewnie koło lutego,priorytet teraz to opłacić jak najszybciej karte wędkarską.

Edytowane przez bobesku

Stery wszystkie w "poziom"...
Ale kiedy ja je skończę? Kiedy ustawię?? Pewnie koło lutego,priorytet teraz to opłacić jak najszybciej karte wędkarską.

Na górze leży taki na wszystkich od góry na fotce, ma ster jakby bardziej w pion niż w poziom. Jeśli to nie tajemnica do jakiego koła należysz?

Edytowane przez Luccio

Coraz lepsze robisz................................................................................................................................ zdjęcia B)

Wreszcie i ja, ślepy, nie muszę dziesięć razy wszystkiego powiększać, by szczegóły zobaczyć. A, jak zwykle, jest na co popatrzeć :)

• Like 1

Na górze leży taki na wszystkich od góry na fotce, ma ster jakby bardziej w pion niż w poziom. Jeśli to nie tajemnica do jakiego koła należysz?

Tego kiełbia już dawno nie ma i raczej nie będzie (chyba,że w czerwcu  pod sandałka się zrobi w takich barwach jakieś płytko chodzące "lustereczko" ) ..Tamten i tak miał inną pracę, bo typowo agresywną "dupeczkową" do wkurzania szczubli na płytkiej wodzie ...teraz kończę ,ale głębiej schodzące ,czyli zupełnie inne stery i umiejscowienie steru i bla bla bla:)

Przynależność wedkarska:

1.Koło - "Centra" Poznań

2.Wędkarski Klub Sportowy "Szczupak Rogalinek"

3.TPRW

(tyle z wędkarskich)

status - kawaler :P :D :D :D

bezdzietny :lol:

Ale nienawidzę jednej rzeczy w wędkarstwie--> łowić z kimś...a jak ktoś stoi koło mnie na rybach to mnie uj strzela...

Nikt mnie nie lubi (wędkarsko),bo z nikim się na ryby nie umawiam...jak mam łowić z kimś lub obok kogoś, to wolę woblery robić :D

Taki już jestem ,nie gadam na rybach,ani o rybach ...Nawet jak z ojcem jeżdzę to wysiadamy z  auta jest "start" i znikam gdzieś na kilka godzin :P

Wyjątkiem są zawody,ale tam nie mam wyboru bo zdarza się obok 70 osób :ph34r:

Nie lubię też wód stojących ...łowię na nich jak muszę, lub dla "odskoczni" od rzek,rzeczek,rzeczułek...strumyczków,strumieni B) ...Rzeka z dnia na dzień jest inna,zmienna,wciąż zaskakuje ona po prostu żyje :wub: .. szczerze dla mnie wody bez "prundu" mogłyby nie istnieć :lol: :lol:

Ale każdy woli co innego :)

Coraz lepsze robisz................................................................................................................................ zdjęcia B)

Wreszcie i ja, ślepy, nie muszę dziesięć razy wszystkiego powiększać, by szczegóły zobaczyć. A, jak zwykle, jest na co popatrzeć :)

To się cieszę  :P  Marzy mi się jakiś aparacik (lustrzanka)

Wysiada mi komputer ,więc mam na co odkładać "dukaty" :angry:

Pięknie się prezentują te kiełbiki...proszę o mnie pamiętać jak już będą po tarle ;)

Pozdrawiam.

Jasna sprawa :) W lutym będą wytarte "bankowy termin"

Dobra bo się rozgadałem a trzeba korpusiki strugać...

hejjj

Edytowane przez bobesku
  • Like 2