bobesku Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Piskorki dla ziąków Z jasnym spodem,następne będą z innym odcieniem ... moje oko proponuję pomarańcz lub odcień brązu (na spód) ...Moje pierwsze całkowicie akrylowe piskorki.. Kiedyś je zrobiłem,ale z puchy "szprejem" Piskorz duży Piskorz mały Dwie sztuki dam na WOŚP-będzie można komuś pomóc a ode mnie dostać fajne woblerki:)Dobro wraca brat!! Edytowane 26 Grudnia 2014 przez bobesku 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Jak zwykle rewelka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Hejo,bioro! Kto rychło wstaje ten pięknego rzecznego okonia na piskroza dostaje... Rybka jak rybka,ale z pracy woblerów jestem bardzo ,bardzo,bardzo zadwolony ..setki godzin nie idą na marne, Edytowane 28 Grudnia 2014 przez bobesku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Taka ciekawostka ..dziś jak jechałem z piskorzami nad wodę na liczniku pokazywało -9 st....fotka niżej była robiona tydzień temu ,gdzie było 8..ale na plus Skok temepratury ogromny.Zima??? (fotka z ustawiania duzych okoni),ale już ich nie mam nawet fotek nie zdażyłem zrobićWszyscy na zdjeciu normalni,oprócz mnie Edytowane 28 Grudnia 2014 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 No cóż.Artyście wolno 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Gdzie łowiłeś od zatoczki na moście w górę? Musze w realu te twoje wobki zobaczyć, może jakiś interesik ubijemy, nie mam daleko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) No cóż.Artyście wolno Do artysty to jeszcze kilka ,kilkanaście lat pracy nad wobkami ,ale powyugłupiać się lubię.... :lol: Gdzie łowiłeś od zatoczki na moście w górę? Musze w realu te twoje wobki zobaczyć, może jakiś interesik ubijemy, nie mam daleko. Ja tam podjeżdzam od czasu do czasu tylko ustawiać wobki bo mam w miarę blisko i fajny dojazd.(to też zależy gdzie akurat jestem)Na ryby tam nie chodzę ....Takze ani nie szedłem w górę rzeki ani w dół,stałem przy moscie :lol: Edytowane 28 Grudnia 2014 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) WitamJako ,że dostałem prezent od jednego forumowicza w postaci żyłeczki Smarta 0,16 Dual Band Skoro mam ją "przetestować" na wiosnę to muszę mieć czym Pierwszy raz w życiu robię woblerki "pod żyłkę",a co Takie ooo koło 3,5 -3,8cmMam w planach też okonki koło 4cm....strzebelki 5,5cm...."zwykłe piąteczki"..piskorzaki....pomysły są,są. Wzięło mnie trochę na mniejsze wabiki,jakbym wiosnę czuł?? Chociaż wczoraj walczyłem nad woda w -8st... Wszystkiego dobrego! Edytowane 29 Grudnia 2014 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 No to wreszcie się doczekam tych 4 cm Po cało rocznym oczekiwaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) No to wreszcie się doczekam tych 4 cm Po cało rocznym oczekiwaniu No bo Ty chciałes 4cm kiełbie ,nie? A takich nie robiłem w tym roku..najmniejszy miał chyba 5,5 4centymetrowe zrobię ,ale "percze".Jak chcesz takiego małego okoneczka to Ci "załatwię" jak skończę ......... Z innej beczki to dzis wióry lecą aż się kurzy!! Dobry dzień mam do drewienka. Przygotowania na nocki 2015,,,takie "5cm"...kolor nieważny ,ale będą w jakiś naturalnych barwach....przełaziłem setki kilometrów po nocach na rzekach i jakieś wnioski wyciągnięte mam..(uczymy się całe życie ,wiadomo)...jestem pełen optymizmu,,już "se" nawet porządny termos zamówiłem Edytowane 29 Grudnia 2014 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) WitamLatem zacząłem robić stado kiełbi,,,od 7,5cm do nawet 10.5cm..Jesienią miałem na nie wielkie szczuble łowić...jesień minęła a kiełbie niedokończone leżą i się kurzą....Dziś stwierdziłem,że je dokończę (siędzę i robię....taki klimat jak na foto--identiko )..Zmienił bym skrzela na bardziej stonowane,ale już za późno..choć w realu one się tak nie święcą ..Zostało mi nałożenie kilku warstw lakieru ochronnego + zrobienie sterów. Tarło na żwirku Klik na fotkę (lepiej wtedy widać) Edytowane 30 Grudnia 2014 przez bobesku 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Wyglądają obiecująco, wziąłbym jednego takiego z sterem w dół tak bardziej pionowo. Będe jutro przejeżdżał przez Twoją miejscowośc bo na działkę jadę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Kiełbie we łbie :P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Wyglądają obiecująco, wziąłbym jednego takiego z sterem w dół tak bardziej pionowo. Będe jutro przejeżdżał przez Twoją miejscowośc bo na działkę jadę. Stery wszystkie w "poziom"...Jak skończę to wrzuce fotki i komu "przypasi" to sie podziele na jerku (powiem,opisze co i jak). Ja całego stada w plecaku nie zmieszczę Ale kiedy ja je skończę? Kiedy ustawię?? Pewnie koło lutego,priorytet teraz to opłacić jak najszybciej karte wędkarską. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Stery wszystkie w "poziom"...Ale kiedy ja je skończę? Kiedy ustawię?? Pewnie koło lutego,priorytet teraz to opłacić jak najszybciej karte wędkarską. Na górze leży taki na wszystkich od góry na fotce, ma ster jakby bardziej w pion niż w poziom. Jeśli to nie tajemnica do jakiego koła należysz? Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Luccio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Coraz lepsze robisz................................................................................................................................ zdjęcia Wreszcie i ja, ślepy, nie muszę dziesięć razy wszystkiego powiększać, by szczegóły zobaczyć. A, jak zwykle, jest na co popatrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Pięknie się prezentują te kiełbiki...proszę o mnie pamiętać jak już będą po tarle Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Na górze leży taki na wszystkich od góry na fotce, ma ster jakby bardziej w pion niż w poziom. Jeśli to nie tajemnica do jakiego koła należysz? Tego kiełbia już dawno nie ma i raczej nie będzie (chyba,że w czerwcu pod sandałka się zrobi w takich barwach jakieś płytko chodzące "lustereczko" ) ..Tamten i tak miał inną pracę, bo typowo agresywną "dupeczkową" do wkurzania szczubli na płytkiej wodzie ...teraz kończę ,ale głębiej schodzące ,czyli zupełnie inne stery i umiejscowienie steru i bla bla bla:) Przynależność wedkarska: 1.Koło - "Centra" Poznań 2.Wędkarski Klub Sportowy "Szczupak Rogalinek" 3.TPRW (tyle z wędkarskich) status - kawaler :D bezdzietny Ale nienawidzę jednej rzeczy w wędkarstwie--> łowić z kimś...a jak ktoś stoi koło mnie na rybach to mnie uj strzela...Nikt mnie nie lubi (wędkarsko),bo z nikim się na ryby nie umawiam...jak mam łowić z kimś lub obok kogoś, to wolę woblery robić Taki już jestem ,nie gadam na rybach,ani o rybach ...Nawet jak z ojcem jeżdzę to wysiadamy z auta jest "start" i znikam gdzieś na kilka godzin Wyjątkiem są zawody,ale tam nie mam wyboru bo zdarza się obok 70 osób Nie lubię też wód stojących ...łowię na nich jak muszę, lub dla "odskoczni" od rzek,rzeczek,rzeczułek...strumyczków,strumieni ...Rzeka z dnia na dzień jest inna,zmienna,wciąż zaskakuje ona po prostu żyje .. szczerze dla mnie wody bez "prundu" mogłyby nie istnieć :lol:Ale każdy woli co innego Coraz lepsze robisz................................................................................................................................ zdjęcia Wreszcie i ja, ślepy, nie muszę dziesięć razy wszystkiego powiększać, by szczegóły zobaczyć. A, jak zwykle, jest na co popatrzeć To się cieszę Marzy mi się jakiś aparacik (lustrzanka)Wysiada mi komputer ,więc mam na co odkładać "dukaty" Pięknie się prezentują te kiełbiki...proszę o mnie pamiętać jak już będą po tarle Pozdrawiam. Jasna sprawa W lutym będą wytarte "bankowy termin" Dobra bo się rozgadałem a trzeba korpusiki strugać... hejjj Edytowane 30 Grudnia 2014 przez bobesku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Strugaj strugaj ))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 no to mam tak samo jak ty nie raz sie we mnie gotuje jak lowie w ciszy a tu nagle jakis kulfon gada cos do mnie albo lowi kawalek obok i az czuje jego wzrok jak zerka co chwile hehe A wobki co tu gadac piekne jak zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 piekny towarek jak bedą gotowe tez sie pisze na jednego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 O! PANIE KIEŁBIU... PAMIĘTAJ RÓWNIEŻ I O MNIE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 piekny towarek jak bedą gotowe tez sie pisze na jednego Tak jest kierowniku O! PANIE KIEŁBIU... PAMIĘTAJ RÓWNIEŻ I O MNIE Pamiętam Jutro do nich usiąde ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Ładna pogoda ,lecę zrobić fotki nowych stworków:) Korzystamy ze słoneczka!!! Co do kiełbi to pierwsze będą skończone te większe sztukasy Edytowane 6 Stycznia 2015 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 ................. (coś się mnie dwa razy "klikło"? Dobra wrócę niedługo z fotkami...no cóż jeden bezsensownie nabity post więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi