bobesku Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Witam ponownie Dziś mam kilka drapieżników:Coś koło 6cm,jeden rodzynek 7,5cm (bardziej złotawy)-wiadomo, starszy :lol: ... Edytowane 6 Stycznia 2015 przez bobesku 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 100 procent okonia w okoniu - ładniutkie mają ten Twój styl... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Piękne jak zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 No tak a gdzie 4 cm .Bo te okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Okonki dziękują i obiecują żreć wicej ochotki by dogonić gabarytowo tego 7,5cm No i bardzo dobrze ,bo muszę zrobić wobki pod letniego wąsa a będą to pewnie imitacje okoni,krąpi i może uklejek 8-9 cm wystarczy (tzn jeden korpus ma być kształtowo "krąpiowy" a drugi "uklejowaty") ...a jak to będzie wymalowane ,ozdobione,z detalami czy bez?? Wąs i tak będzie miał to gdzieś,ale nie ja W zeszłym roku na śliza łowiłem sumki Nowy knebel "sumówka" juz za 2 tygodnie będzie u mnie, katrynę już mam,plecionkę też,musze jeszcze najważniejsze czyli nowe uzbrojenie kupić....kółeczka,Ownerki itp ...a potem ku przygodzie! @bertold12--> robią się tak powolutku, juz mają drut w środku i są koloru "drzewnego"....spokojnie i tak teraz nie BIORO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 @bertold12--> robią się tak powolutku, juz mają drut w środku i są koloru "drzewnego"....spokojnie i tak teraz nie BIORO Jak nie biorą? W Polsce od Lekarza po Grabarza wszyscy biorą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) ...Czarna skrzynia z Mordoru...przepowiednia o piskorzach trwa........ Piskorki 7cm (nie mylić jak inni z blantami) :D ...w oczekiwaniu na "bebechy"...Czekam na kuriera, miał być w piątek z kilogramem drutu i nie dojechał..Materiały w 90% uzupełnione...No i skończyłem fajną ławicę 3,5cm ,floating ( w dwóch kolorkach,ale jeszcze bez okonków )...Do usłyszenia koło wtorku,środy...wrócę z fotkami ładnych (moim zdaniem) "kleniowo-jaziowych" maluszków.Maluszków to tez tak w umownie ,bo 3,5cm to kawał woba... Zdecydowałem,że mniejszych już nie będę robił.Miłego weekendu Edytowane 10 Stycznia 2015 przez bobesku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabss Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 To ja czekam na "maluszki" bo obserwuję Twoja pracę już na inych forach. No i oczywiście na wylęg na giełdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 AUKCJA DLA WOŚP Jeżeli jakiś admin,moderator usunie link to przyjmę decyzję na klatę bez fochów itp ZAPRASZAM do pomocy http://aukcje.wosp.org.pl/woblery-bobesku-hand-made-piskorze-dla-wosp-i1327762 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam, Hand Made...piskorze dla WOŚP ... powiedz proszę ; tonące czy pływające, jaka waga i ile schodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Te na aukcji koło 7cm,pływające,drobna praca,dobrze trzymają się nurciku i ustawione na kotwicach "czarny nikiel nr.8",waga bez uzbrojenia koło 5gr,nie szukałbym nimi ryb w głębokich "dołkach" bo nie odważę się powiedzieć,że zejdą na więcej niż metr a z linijka po różnych fragmentach rzeki nie biegam (zależy czym,jak i gdzie go użyjemy)..proponuję odcinki z płytszą wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Heh... obserwuję Twoje dzieła od pewnego czasu i coraz bardziej widzę wzór do naśladowania. Twój styl malowania przemawia do mnie w 100%. Ciekaw jestem jaka będzie praca Twoich wyrobów, przyznam, że poprzeczka wysoko jest ustawiona... bo jak już chyba pisałem to swojego rodzaju dzieła sztuki.Nie traktuj tego wpisu jako chęć przypodobania, wyrażam w ten sposób swój szacunek do Twojej pracy.Czekam na kolejne odsłony!Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Czekam na kolejne odsłony!Pozdrawiam Łapaj....mój "tajny" śliz...nigdy ich nie pokazuję, bo są wobki których nie chcę wrzucać w neta i już...(wyjątek)...Na pewno ślizu sam ryb nie łowi, bo to tylko wobler i trzeba się napracować by połowić (dotyczy to wszystkich wobków w kraju)..ale jest (są) tylko mój\moje w które włożyłem całe serducho i sama wiara w ślizka zrobiła już dużooo dobrego Łowią wszystko od okoni po wąsy (no wąsiki)... Fota zrobiona dla Janusza by dobrze widział JEST TO ZDJĘCIE CHOLERNE?? (bo klnąc nie można ) Nie mam czasu ,sił i wiedzy na te sprawy informatyczne ...barszcz muszę robić Ok,widze fotka już jest -spoko....Najlepszego! joł Edytowane 13 Stycznia 2015 przez bobesku 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Dziękuję w imieniu własnym oraz innych ślepców Piękny, wypracowany, dopieszczony. To widać. Witać też, że ktoś go już gryzł i zostawił krwawe ranki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Piękny. Oj parę dobrych godzin trzeba było nad nim posiedzieć... ;)Warto bo takie wobki są jedyne w swoim rodzaju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Piękne piskorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Dziękóweczka Jak już jesteśmy przy piskorzach to : Przepowiednia trwa.. Mój i Rycha lider stada : (najbardziej naturalny wobler jaki wyszedł z pod mojego nożyka do tapet za 3zł ".) nie do wymiany za papierki Za dużo radochy dał jak go skończyłem..Wielkopolska, tam jedyna jego przystań..... a tu grupowo z ziomkami: Może kiedyś się dorobię "lustrzanki" ,ale na tą chwilę muszę sobie radzić ze "zwykłym" aparacikiem przy oknie Edytowane 14 Stycznia 2015 przez bobesku 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Świetna robota ............zakupiłem już lepsze pędzelki, spróbuje Cię dogonić w malowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Świetna robota ............zakupiłem już lepsze pędzelki, spróbuje Cię dogonić w malowaniu Ja bym wolał byś mnie wyprzedził.. (poważnie)...lepiej się wynik goni niż broni. Kiedyś po wypadku miałem nawet nie widzieć na jedno oko....Dziś to oko zaczyna widzieć rzeczy których nie widziałem wcześniej...To jest właśnie kawałek tej mojej przepowiedni :P (spokojnie,dopiero zaczynam filozofować... Posiedźcie dłużej przy farbkach,lakierach,klejach itp.. to zobaczymy czy będziecie całkiem normalni :D :D Dziś mi w końcu nawieźli kilogram drutu..mogę robić 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 No i narybek okonia jedzie na malarnię (jutro zacznę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ja bym wolał byś mnie wyprzedził.. (poważnie)...lepiej się wynik goni niż broni. Oj wysoka poprzeczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Drużynówka z kolegą na południu....ja od spraw "technicznych" a on "wyławiał" kanibalizm..Wynik 6-2 dla nas !! :lol: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Wszystkich tych żołnierzy niżej spakowałem właśnie do mieszkanek (czyt.pudełek.) i ruszam w weekend PLAN: Śliz zostaje jak jest Piskorze będę robił od 5,5 do nawet 8cm Coś mi nie wyszło z tymi "ramkami,ale ok... No i w końcu coś małego Wobki pływające koło 3,5cm...jedne jaśniejsze ,drugie przy "odcieniu zieleni"..Każdy ma błękitną opalizę i nałożonego "elektryczka", nie widać tego na fotce ,ale nawet ciekawa opcja widoczna przy poruszaniu korpusem ( mówię o fazie elektryka )..według mnie fajna "zajawka" jakby ulepszenie zwykłego brokatu..? No kombinuję,kombinuje p.s Też już spakowane,uzbrojone :lol: Edytowane 16 Stycznia 2015 przez bobesku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 " Wobki pływające koło 3,5cm. " Jaka to waga tych cudeniek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 " Wobki pływające koło 3,5cm. " Jaka to waga tych cudeniek... ..Teraz dokładnie pomierzyłem i zważyłem...Trzeba liczyć 4 cm (widziałem jakiś 37mm jak i 40mm) wagowo lekko ponad 3 gr .(na wadze leżały uzbrojone w 14...ale zmienię im na 12 -tylko akurat nie mam) To jest bitwa dwóch armii (ukrojona wersja najnowszego Hobbita) ,oddziały krasnali 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi