Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Aj to niegrzeczna Barbara, :)

Byłem dziś m.in na ustawkach.Klimacik koło 3,5cm,,pływające ...korpus "duszkowaty",ale inaczej ubarwiony-bardziej "naturalne" kolorki...bo ducholki zawsze robiłem na bazie błękitu.

No wiosennie,wiosennie choć pogoda taka jak napisałem w temacie Okonie 2015,,grad mi chciał nowe polaroidy roztrzaskać :lol:

Lepsza jakość fot będzie na FB ,ja nie rozumiem dlaczego "pomniejszacze" itp .. lub wrzucanie fot z dysku psuję ich jakość..już chyba nawet nie chcę zrozumieć....tam będą foty w pełnym dużym rozmiarze,w bardzo dobrej jakości.

Dziś się trafił fajny okoń na twistero-pierzaka hand mejd...

Lubię czasem eksperymentować...

UWAGA kombinuję ze wstawianiem zdjęć...(mogą dziać się cuda!) :lol: :lol:

1_345.jpg

2_45.jpg

3_43.jpg

4_33.jpg

5_30.jpg

post-49240-0-41034500-1427719951_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 13

Woblerki dla "odskoczni"..wielkość koło 7,5cm..waga 4-5gr...praca dość drobna

Łowię sobie nimi głównie na Warcie,albo jakiś wyjazd nad Oder

Bioro na to szczuble,sandaczyki i zdarzały się mniejsze wąsiki. Od czasu do czasu jakiś bolas.

Takie zbrojenie pod większe rzeki nizinne...myślę,że dały by tez radę na dużych pstrągach,ale nie wiem nie próbowałem.

Jeden kolega na to złowił rok temu pstrąga 55 i 54 więc?...zależy od wody,miejsca czasu i bla bla bla, paru innych czynników........ :)

1_350.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 8

Śnieg leży (rano) :wacko: :wacko: ...Dwa najładniejsze okonie z ostatnich 2 dni....a teraz trzeba dokończyć kolejne małe stado 3,5cm wobków..

Szkoda,że za wiatr nie dają punktów dodatnich (jak w skokach) ,, :D :lol:

Okoń jest bardziej "zmienny" niż kobieta.---> (dużo zdrowia straciłem na ostatnich wypadach) ;)piękno spinningu

post-49240-0-33362100-1428067782_thumb.jpg               post-49240-0-53652400-1428067829_thumb.jpg

post-49240-0-45612100-1428067840_thumb.jpg       post-49240-0-36968100-1428067853_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 4

Na "twistero-pierzaki Hand mejd" (jak mi się nudzi to kombinuję,nawet sobie piórek nakupiłem), przypisałbym to pod jigi ( kiedyś pstryknę foty,choć tam żadnej filozofii nie ma).. :lol:

Na  wobki też "zaliczałem"",ale  jednak jigowaty rządził (tam gdzie byłem o tej porze i w te dni..bo okoń zmienny jest i pewnie jutro mu sie co innego spodoba )...

Jutro mogą być bardzooo wybredne,kapryśne i marudne....BO JUTRO NIE JADĘ :lol: :lol: :lol:  Sobota przy wobkach

Edytowane przez bobesku

Kolejne stado kurdupli na ukończeniu.. :)

nie mierzyłem linijką,ale myślę ,że najmniejszy ze 3,2cm a największy 3,7cm..pływaki.

Jutro dostaną stery.

Czekam na nową dostawę akryli,trochę sprawdzonych kolorków i dojdzie też trochę nowych na próbę <cieszy się>...

-_16.jpg

1_366.jpg

2_262.jpg

3_230.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 13

Widać ciągłą ewolucję. Na początku były bardzo ładne. Później śliczne. Od tego czasu ich uroda znacznie wzrosła :) Zdecydowanie jedno z najfajniejszych malowań na jerk'u. Czyli - rękodzieło z górnej półki!

• Like 3

Bobesku    te seledynki na co dedykujesz ?

Napisz cos wiecej o nich

Trochę ponad 7cm,pływające i "N" (zależy jak się uzbroi)..waga koło 4,5gr....zrobiłem kilka pod szczupaczki na zawody nad Oder....Połowię też w czerwcu sandaczyki na Wartusi...praca ani szerokie Y ani drobne lusterko...ciężko mi określić ,bo wobler w zależności od łowiska,miejsca w rzece i kilku czynników zmienia swoją charakterystykę.Można tez sobie podginać ,odginać,dograć jak komu pasi..

No,ale nie mam ich dużo chyba z 8 sztuk...

Jak juz pisalem woblery wymiataja poprostu. Mam wobki Kuby od praktycznie poczatku do dnia dzisiejszego i postep jest nie samowity. Ryb na nie juz troche polowilem a nowa dostawa czeka na uzbrojenie i next Weekend beda wodowane ???? jednym slowem wobki klasa sama w sobie ????

• Like 3