Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

"Szaraczki"

długość około 55-58 mm....F i N

waga około 4gr

Trzeba skoczyć je ustawić, :)

Fotki robione przy  lampce pokojowej na szybko ,bo po walce "stulecia" .....nawet mi się nie chce wyjść na dwór pstryknąć B) :lol: :lol: :lol:

Teraz zrobię takie same ,ale "seledenki"...ooo

1_411.jpg

2_297.jpg

3_256.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 5

• 2 tygodnie później...

Wrzucę coś bo mi znów temat mchem zarósł... :P

Niedługo ruszam na pełnym HUKU z tymi korpusami...Miałem około miesiąc przerwy przez brak jakiegokolwiek pomieszczenia do lakierowania przynęt :angry: :(

Jestem megaaa głodny "tworzenia"... :)...........zapomniałem już jak wygląda skończony wobler

post-49240-0-90232100-1432549267_thumb.jpg

głowaczowy

post-49240-0-18544500-1432549251_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 4

• 2 tygodnie później...

Heeeej, mógłbyś podzielić się informacją jakich pędzelków używasz? :rolleyes:

Kozlowski i Mag-Pol (te drugie to typowo modelarskie,żadna wysoka półka)........Mam też jakieś "bez-firmówki" co mi w gratisach i za darmo dawali jak np kupowałem farbki i niektóre te pędzle dziś są dla mnie niezastąpione :) ....Pędzli trzeba trochę "przerzucić" by wiedzieć co nam pasuje...Im droższy tym lepsze wykonanie,włosie i ogólna jakość,ale wcale takim nie będziesz ładniej malował niż tym za 1,5zł...Podobnie jak z wedkami (te z pracowni nie łowią więcej ryb niż Jaxony)

Trzeba dobrać odpowiednie włosie do techniki malowania itd...nie da się opisać,trzeba ćwiczyć.99% ludzi po spróbowaniu rezygnuje.lub rezygnuje po jakimś czasie.

Kiedyś moge cos napisać więcej o pędzlach i moich przemyśleniach z nimi związanymi...Bo opisać jak maluję się nie da,ale czym maluję to "moszna"

To będzie artykuł dla ludzi którzy w tym co robią widza coś więcej niż tylko przyrząd do łowienia ryb,,,,Artykuł dla typów co potrafią  pieścić 5 woblerków przez 3 tygodnie...Krzykacze ,że wygląd przynęt nie ma znaczenia niech w ogóle w mój temat nie wchodzą... bo on nie jest zwyczajnie dla nich... :)

• Like 6

To będzie artykuł dla ludzi którzy w tym co robią widza coś więcej niż tylko przyrząd do łowienia ryb,,,,Artykuł dla typów co potrafią  pieścić 5 woblerków przez 3 tygodnie...Krzykacze ,że wygląd przynęt nie ma znaczenia niech w ogóle w mój temat nie wchodzą... bo on nie jest zwyczajnie dla nich... :)

... bo przynęta powinna mieć "duszę" :) Wtedy dobrze i przyjemnie się na nią łowi.

• Like 2

... bo przynęta powinna mieć "duszę" :) Wtedy dobrze i przyjemnie się na nią łowi.

Musisz czuć ból,smutek i mieć dolinkę jak urwiesz,stracisz lub zgubisz ...wtedy wiesz,że robisz lub zrobiłeś w życiu coś dobrego :)  Jedne z nielicznych spraw których w tych czasach jeszcze nie idzie kupić.. :)

Ja wiem, że pędzle za mnie nie pomalują, ale chciałbym takie by chociaż włoski nie wypadały :) :lol:

Wpisz w google "pędzle Kozlowski"......potem wejdź na sklep w kategoria : artystyczne..Następnie tylko wybierasz,przebierasz i płacisz :lol: 

• Like 2

Pierwsze woblery po 2 miesięcznej przerwie :wacko: :blink: .Mała ulga na sercu,myślę,że  forma też dobra?? (trochę się bałem,że coś sknocę)Wyjdę z wprawy itp....

Dość spore ponad 7cm...Większe rzeki,można też śmiało ćwiczyć szczupaczki i ładne okonki na stojącej...jednak dedykacja pod większe rzeki nizinne + dość selektywnie można nimi omijać 20cm pstrążki (chociaż to tylko tak teoretycznie,bo i taki zeżre tego wobka a +7cm nie zrobi na nim wrażenia) :)

Stery jeszcze na "wcisk"

Powoli w temacie będę częstym gościem B)

1_476.jpg

2_349.jpg

3_297.jpg

4_275.jpg

5_213.jpg

6_157.jpg

• Like 16

Pierwsze woblery po 2 miesięcznej przerwie :wacko: :blink: .Mała ulga na sercu,myślę,że  forma też dobra?? (trochę się bałem,że coś sknocę)Wyjdę z wprawy itp....

Dość spore ponad 7cm...Większe rzeki,można też śmiało ćwiczyć szczupaczki i ładne okonki na stojącej...jednak dedykacja pod większe rzeki nizinne + dość selektywnie można nimi omijać 20cm pstrążki (chociaż to tylko tak teoretycznie,bo i taki zeżre tego wobka a +7cm nie zrobi na nim wrażenia) :)

Stery jeszcze na "wcisk"

Powoli w temacie będę częstym gościem B)

1_476.jpg

2_349.jpg

3_297.jpg

4_275.jpg

5_213.jpg

6_157.jpg

Fajne kolorki i ogólna bryła woblera.

• Like 1

Wkrętki wtrzymały... :o

Najlepsza nagroda... ;)

edycja:

Kubuś, na szybko naskrobane, w pierwszym wersie ironicznie miało być, w drugim już "pochwałka" :) edytował bym żeby nie śmiecić, ale 2 poniższe posty bedą niezrozumiałe...

Edytowane przez *Hektor*