Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Opis skopiuje z mojego FB ..

Kolejna nieprzespana noc i w końcu rzeka daje nagrody, to za czym chodziłem, czego szukałem na co się nastawiłem..Nie doznałem w życiu piękniejszych momentów\chwil niż samotnie spędzona noc gdzieś nad rzeką...a moment nad nią ,gdy noc przechodzi w dzień jest tym za czym czekam najbardziej,dla tych kilkunastu minut  nie śpi się nocami...ryby to tylko dodatek do tej układanki.. ....sandacz,smok,zander,sandokan,diabeł,psiak...nazw tych ryb jest sporo,według mojej gwary to "Kejtry" ..Piękne nie są,silne też nie,ale to chyba najbardziej tajemnicza ryba która pływa w naszych rzekach i za to niektórzy ja kochają..

hej ho!

Przynęta  swój kawałek drewna,

post-49240-0-45529700-1435937660_thumb.jpg                   post-49240-0-44536100-1435937667_thumb.jpg

post-49240-0-83470100-1435937675_thumb.jpg                 post-49240-0-75826600-1435937936_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 14

Czasem jest dzień dziecka,ale by wyłazić ze dwa przyzwoite sandacze to kilometrów nóżkami nakulałem ,że nie zliczę,noce bez snu też nie są łatwe bo potem w dzień jestem marudny :P :D ....Ja to lubię,,nie dla mnie wody stojące ,nabite miejscówki na GPS i kupowanie  dobrych  sprawdzonych stanowisk od aborygenów za 0,7 litra...Wolę se sam usiąść nad rzeką na kamieniu i nic nie złowić :)

Idę malować kleniówy ,zdrówka

• Like 1

W pracowni od rana -->Starożytne krasnoludy rzucały potężne czary. A młotów huk brzmiał jak dzwonów dźwięk.

Małe pstrążki "seledynki"..długość od 4cm do 4,5cm..taka limitowana edycja ,jeszcze bez sterów..są to najmniejsze "kropki" jakie wykonałem (nigdy w tym temacie poniżej 5cm nie schodziłem),zaraz siadam do sterowników..ustawianko po weekendzie..zdrowia!!

Plus parę "klenióweczek"

1_87.jpg

2_47.jpg

11_20.jpg

22_9.jpg

• Like 5

• 2 tygodnie później...

Wkręciłem się trochę w "ale jaja" (Większa opcja)...mam nowe stado w miksie od około 3cm do 3.5cm (mega zasięg)..Kolorystycznie zielonki i błękitki ..
Nie robię ich dlatego,że je potrzebuję..Głównie chcę się sprawdzić w chirurgi a wobki będą dla Was..ja odchodzę z roku na rok od "lajtów" i "ultralajtów"..Ostatnio nawet moje kleniówki na które łowie to koło 5cm (te najmniejsze)..Jednak małych wobków nie przestanę robić :)  One są jak nałóg.

Jutro stery....

Skrzela mają opałkę w niebieskim kolorze + każdy wobler delikatny brokat (zielonki seledyn a błękitne niebieski...na fotkach szczegółów nie umim uwiecznić..a nie chce mi się kombinować bo coś mnie dziś łeb boli :P

Błękity

nb.jpg

Zielonki

ziel.jpg

Miks w tarle...

mix.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 2

Tablica 2015 była na bogato!

oka6d.jpg

Podziękowania Dla Jakuba

i pozostałych TWÓRCÓW