zasanie Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Ciekawe jest Twoje malowanie woblerów. Pozostało Ci coś z kleniówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Ciekawe jest Twoje malowanie woblerów. Pozostało Ci coś z kleniówek?Mam od Kuby zestawik kleniówek/okoniówek , duszki i inne. Nie łowię już na małe wobki . Jeżeli jesteś zainteresowany podaj adres email na priva , podeślę fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Uwielbiam woblery w odcieniach brązu i zieleni Sprawdzają mi się praktycznie na każdej wodzie.Masz mega talent, a Twoje malowanie jest unikatowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Ciekawe jest Twoje malowanie woblerów. Pozostało Ci coś z kleniówek?Niedługo coś zrobię w tym klimacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Bioro...małe jeziorko + cisza,spokój + deszczyk + "twistero-pierzaki hand made",lub ciężej na wobki 6-7cm.... jakoś niechętne dziś na żelastwo...jutro może im się odmienić Edytowane 11 Listopada 2015 przez bobesku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Małe pstrążki "piąteczki" gotowe do malowania....podzielę je chyba na 2-3 małe podzespoły i każda wymaluję inaczej oooo Pozdrawiamy moczykijów z pomostu 30stki z plusem są,,czterdziestki nie chcą... Edytowane 14 Listopada 2015 przez bobesku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio12 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 bobesku może coś uda się zrobić w bardziej srebrnych kolorach na wzór uklei albo słonecznicy? takie z 8-9 cm i waga około 8-12 g? z góra czarna i niebieska? takie szersze.. ster SDR oraz Twój standard na rożne warunki. wiesz już ze drewno to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) bobesku może coś uda się zrobić w bardziej srebrnych kolorach na wzór uklei albo słonecznicy? takie z 8-9 cm i waga około 8-12 g? z góra czarna i niebieska? takie szersze.. ster SDR oraz Twój standard na rożne warunki. wiesz już ze drewno to nie problem Wszystko się da kolego,tylko robiąc wobki z drzewa i co ważne w tym wypadku ozdabiając je akrylami (nie ma metody bardziej pracochłonnej), to bym musiał się sklonować. Jak ja mam siedzieć 3 tygodnie nad kilkoma SDR uklejkami na które i tak nie będę łowił już w tym roku.to sam rozumiesz .Do tego dochodzi zamówienie sterów pod te uklejki a to trochę kosztuję ,bo zamawia się je w średnich a najlepiej większych ilościach... Ja nigdy nie przyjmowałem zamówień na woblery jakie sobie ktoś zażyczy.Chcę się tym bawić ,ma mi to sprawiać radochę a nie robienie na siłę czegoś co mi jest niepotrzebne,lub mnie nie cieszy..Kiedys takie ukleję zrobię na jesień ,jak mi odbudują ekosystem zniszczonej Warty,,, ( nie czekaj,może to potrwać kilkanaście lat) Do końca lutego będą to woblery "pstrągowe" typu ślizy,piskorzaki,pstragi,głowacze,kozy i jakieś bez nazwy na które mówie "noł nejmy" -co mi serce podpowie 5-7cm,niektóre o pracy drobnej inne trochę szerszej...ale żadne bardzo agresywne wariatyNo i bankowo jakieś stado maluszków się pojawi (tak dla odmiany ,bo nienawidzę rutyny)...90% tego co zrobię wrzucam w internet i na pewno tu na forum lub na "fanpejdżu na FB" zapodam" fotkami.. A dziś przy niedzieli,zalewam się tradycyjnie "sportową kawą" zbożową bez cukru i siadam do małych pstrążków. Chcą bym je popieścił pędzelkami mmmmm :lol: Edytowane 15 Listopada 2015 przez bobesku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Duże ślizy po zamojsku ..najlepsze,że w ten mały słoik upchałem około 50 korpusów 7cm :o 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Na telefonie wyglądają jak szparagi w słoiku widzę, że całkiem spora partia się szykuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Czołem...Pstrążki "piąteczki" prawie gotowe..Mówię na nie piątki,ale tak średnio mają 5,3 do 5,7cm..Tego koloru tu chyba jeszcze nie było ...Spód lekki pomarańcz-bardziej podchodzi ten kolorek w tzw.łososiowy...Boki jak widać na fotkach a grzbiet czarny i 90% z nich ma zrobione czerwone intensywne przejścia na grzbiecie ( coś jakby go jakiś stworek lub inna rybka dziabnęła,,,taka "rana" )..Za kilka dni będą gotowe do łowienia.Teraz czekam na stery Udanego weekendubobesku 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Jeśli jakieś pstrążki trafią na giełdę to piszę się na dwie sztuki. Pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) zajefajne te pstrążki ! jak będą pracować? Edytowane 28 Listopada 2015 przez maro zebaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Jeśli jakieś pstrążki trafią na giełdę to piszę się na dwie sztuki.PzdrOdłożę Ci dwa ,bo nie wiem czy bedą na giełdzie ..Jak będą już do łowienia to napisze PW zajefajne te pstrążki ! jak będą pracować? Dzięki,przekaże im :lol: Zależy jaki ster im dam na "stałe"...żadne szerokie X,Y itp,takich wobków już nie robię,choć należy mieć takie w pudełku,to jasne ..W takim klimacie lubię woblerki o dość drobnej (ale bez przesady),subtelnej pracy,"szmyru myru" po kamyczkach i zaczepach Musi trochę dupeczką ruszać .... Jak Konrad podeśle stery to wrzucę strzebelki parami,,,samiczki (szarobure ,smętne,smutne i spokojne,stonowane barwy) plus samce (napalone,kolorowe i gotowe na "taniec" )Oj będzie tu bal!!! :D :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 odłóż jednego który " pokazuje boczki " malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Piękne pstrągóweczki Też bym się pisał na 2-3 sztuki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Miodne pstrążki. Wymiatasz chłopie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prus Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dzieła sztuki, jak zawsze . Zostaw i dla mnie 2 sztuki plisss . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) No jak się milutko zrobiło :D kol. @Prus jesteś ostatnim którego "ogarnę" z takim pstrągiem... ................ Teraz kombinuję przy strzebelkach & piskorzakach w wersji "sporting"..tak do końca lutego w tych tematach "ciurkowych" będę płynął zdrówka Edytowane 4 Grudnia 2015 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Strzebelki na 2016 Prawie gotowe do łowienia.. Samiczki i samce (oczywiście w nawiasie,ja po prostu sobie na nie tak sobie mówię..a co) Większość na na grzbiecie czerwoną intensywną plamkę (tak na próbę,zobaczymy co na to pstrągi ) Będę je także wykorzystywał na wodach nie mających nic wspólnego z "trout",dlatego muszę kombinować ile wlezie ... Samce w grupie Samiczki w grupie: Spody samcy,,,,moje oko odbiera to jako pewny odcień różu,choć nazwa farbki wskazuję na "czerwień",,Jednak nikt normalny co zna troszkę temat akryli nie czyta opisu koloru farbki ,tylko to sprawdza na palecie (swojej w domku,pracowni),,, Zdrówko!!! Edytowane 5 Grudnia 2015 przez bobesku 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Jak zawsze malowanie na najwyższym poziomie.... Bojcie się pstragesku! Nadchodzi bobesku:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Klasowa robota! Brawo,za ciekawe niuanse kolorystyczne . Stylowo,niepowtarzalnie,oryginalnie,nie ma się do czego przy....czepić .Taka konkluzja mi się nasunęła...Uprawia żona seks z mężem i za nic nie może osiągnąć orgazmu.W końcu mówi do męża-słyszałam ,że pomaga jakby tańczył goły murzyn.mąż pomyślał,i się zgodził aby zaprosić takiego tancerza.Podczas kolejnej nocy,uprawiają sex a goły murzyn tańczy,jednak za nic małżonka nie może zaszczytować..-kochanie,a może ty byś zatańczył a w tym czasie ja bym kochała się z murzynem?Mąż się zgodził,i zamienili się rolami z murzynem. Po chwili kobieta,szczytuje raz za razem,pełna faza mąż tańcząc woła-widzisz murzyn,tak się tańczy!!!! Kubuś ty w temacie lure,to taki "czarniawy"jesteś 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Rychu dzisiaj widzę na pełnym humorku :lol: ...Naskarżę Twojej miłości ,że mylisz o murzynach a ni o niej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Chłopie, jak Ty to robisz, ciągle próbóję Cię naśladować a Ty zawsze jesteś z przodu.Trudno, trzeba kombinować aby mistrza dogonić . Może za dwadzieścia lat się uda i będę miał Parkinsona, to ręka sama będzie malować. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Hejo,hejoŁaziłem dziś trochę po Warcie i oceniałem zachowanie nowych piskorzy w różnych partiach wody..wersja na 2016rok..No pięknie chodzą..słowami ---> drobniutka,szybka akcja o sporej częstotliwości drgań..niektóre mają dodatkowo szybkie drobne lustereczko..Ryby będą się mylić ,oj będą..<muszą >Jestem bardzooo zadowolony!!Kolorystyka ze złotym odcieniem+grzbiety mocno czarne..tu może będę jeszcze coś zmieniał i kombinował,bo ja muszę zmieniać wygląd wabików co jakiś czas,zaskakuję tak te cwane ryby ( heh :lol: ),non stop pod pyskiem mają coś innego Zrobiłem je od około 6cm do 7,5cm...Już sobie kilka najmniejszych odłożyłem do tajnego pudełka na nocne duże klenie,będą w to tłukły sandacze i bolce. ...A teraz zimą niektórzy się przekonają na pstrągach.. Fotki w różnym stopniu mocy promieni słonecznych... Edytowane 8 Grudnia 2015 przez bobesku 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi