Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Małe pstrążki "piąteczki" gotowe do malowania....podzielę je chyba na 2-3 małe podzespoły i każda wymaluję inaczej oooo

post-49240-0-16072000-1447491278_thumb.jpg

Pozdrawiamy moczykijów z pomostu :lol: 30stki z plusem są,,czterdziestki nie chcą... :D

post-49240-0-62044800-1447491212_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 4

bobesku może coś uda się zrobić w bardziej srebrnych kolorach na wzór uklei albo słonecznicy?  takie z 8-9 cm i waga około 8-12 g? z góra czarna i niebieska? takie szersze.. ster SDR oraz Twój standard na rożne warunki. wiesz już ze drewno to nie problem :)

bobesku może coś uda się zrobić w bardziej srebrnych kolorach na wzór uklei albo słonecznicy?  takie z 8-9 cm i waga około 8-12 g? z góra czarna i niebieska? takie szersze.. ster SDR oraz Twój standard na rożne warunki. wiesz już ze drewno to nie problem :)

Wszystko się da kolego,tylko robiąc wobki z drzewa i co ważne w tym wypadku ozdabiając je akrylami (nie ma metody bardziej pracochłonnej), to bym musiał się sklonować. :P  :D

Jak ja mam siedzieć 3 tygodnie nad kilkoma SDR uklejkami na które i tak nie będę łowił już w tym roku.to sam rozumiesz :wacko:  .Do tego dochodzi zamówienie sterów pod te uklejki a to trochę kosztuję ,bo zamawia się je w średnich a najlepiej większych ilościach...

Ja nigdy nie przyjmowałem zamówień na woblery jakie sobie ktoś zażyczy.Chcę się tym bawić ,ma mi to  sprawiać radochę a  nie robienie na siłę czegoś co mi jest niepotrzebne,lub mnie nie cieszy..Kiedys takie ukleję zrobię na jesień ,jak mi odbudują ekosystem zniszczonej Warty,,, ( nie czekaj,może to potrwać kilkanaście lat)

Do końca lutego będą to woblery "pstrągowe" typu ślizy,piskorzaki,pstragi,głowacze,kozy i jakieś bez nazwy na które mówie "noł nejmy" -co mi serce podpowie B)

5-7cm,niektóre o pracy drobnej inne trochę szerszej...ale żadne bardzo agresywne wariaty

No i bankowo jakieś stado maluszków się pojawi (tak dla odmiany ,bo nienawidzę rutyny)...

90% tego co zrobię wrzucam w internet i na pewno tu na forum lub na "fanpejdżu na FB" zapodam" fotkami..

A dziś przy niedzieli,zalewam się tradycyjnie "sportową kawą" zbożową bez cukru i siadam do małych pstrążków. Chcą bym je popieścił pędzelkami mmmmm :wub: :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez bobesku
  • Like 6

Czołem...Pstrążki "piąteczki" prawie gotowe..Mówię na nie piątki,ale tak średnio mają 5,3 do 5,7cm..
Tego koloru tu chyba jeszcze nie było ...Spód lekki pomarańcz-bardziej podchodzi ten kolorek w tzw.łososiowy...
Boki jak widać na fotkach a grzbiet czarny i 90% z nich ma zrobione czerwone intensywne przejścia na grzbiecie ( coś jakby go jakiś stworek lub inna rybka dziabnęła,,,taka "rana" :blink:  )
..Za kilka dni będą gotowe do łowienia.

Teraz czekam na stery

Udanego weekendu
bobesku

1_260.jpg

2_172.jpg

3_159.jpg

4_134.jpg

• Like 16

Jeśli jakieś pstrążki trafią na giełdę to piszę się na dwie sztuki.

Pzdr

Odłożę Ci dwa ,bo nie wiem czy bedą na giełdzie :) ..Jak będą już do łowienia to napisze PW

zajefajne te pstrążki ! jak będą pracować? 

Dzięki,przekaże im :lol: :lol:  Zależy jaki ster im dam na "stałe"...żadne szerokie X,Y  itp,takich wobków już nie robię,choć należy mieć takie  w pudełku,to jasne ..

W takim klimacie lubię woblerki o dość drobnej (ale bez przesady),subtelnej pracy,"szmyru myru" po kamyczkach i zaczepach :lol: Musi trochę dupeczką ruszać ....

Jak Konrad podeśle stery to wrzucę strzebelki parami,,,samiczki (szarobure ,smętne,smutne i spokojne,stonowane barwy) plus samce (napalone,kolorowe i gotowe na "taniec" )

Oj będzie tu bal!!! :P :D :D :D :D

• Like 1

No jak się milutko zrobiło :P :D :D :D

kol. @Prus jesteś ostatnim którego "ogarnę" z takim pstrągiem...

................

Teraz kombinuję przy strzebelkach & piskorzakach w wersji "sporting"..tak do końca lutego w tych tematach  "ciurkowych" będę płynął

zdrówka

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

Strzebelki na 2016

Prawie gotowe do łowienia..

Samiczki i samce (oczywiście w nawiasie,ja po prostu sobie na nie tak sobie mówię..a co)

Większość na na grzbiecie czerwoną intensywną plamkę (tak na próbę,zobaczymy co na to pstrągi )

Będę je także wykorzystywał na wodach nie mających nic wspólnego z "trout",dlatego muszę kombinować ile wlezie :lol: ...

Samce w grupie

1_274.jpg

Samiczki w grupie:

2_181.jpg

Spody samcy,,,,moje oko odbiera to jako pewny odcień różu,choć nazwa farbki wskazuję na "czerwień",,Jednak nikt normalny co zna troszkę temat akryli nie czyta opisu koloru farbki ,tylko to sprawdza na palecie (swojej w domku,pracowni),,,

spod.jpg

Zdrówko!!!

Edytowane przez bobesku
  • Like 12

Klasowa robota! Brawo,za ciekawe niuanse kolorystyczne :) . Stylowo,niepowtarzalnie,oryginalnie,nie ma się do czego przy....czepić :D .

Taka konkluzja mi się nasunęła...

Uprawia żona seks z mężem i za nic nie może osiągnąć orgazmu.W końcu mówi do męża

-słyszałam ,że pomaga jakby tańczył goły murzyn.

mąż pomyślał,i się zgodził aby zaprosić takiego tancerza.

Podczas kolejnej nocy,uprawiają sex a goły murzyn tańczy,jednak za nic małżonka nie może zaszczytować..

-kochanie,a może ty byś zatańczył a w tym czasie ja bym kochała się z murzynem?

Mąż się zgodził,i zamienili się rolami z murzynem. Po chwili kobieta,szczytuje raz za razem,pełna faza :wub:

mąż tańcząc woła

-widzisz murzyn,tak się tańczy!!!!

Kubuś ty w temacie lure,to taki "czarniawy"jesteś :D

• Like 5

Hejo,hejo
Łaziłem dziś trochę po Warcie i oceniałem zachowanie nowych piskorzy w różnych partiach wody..wersja na 2016rok..No pięknie chodzą..słowami ---> drobniutka,szybka akcja o sporej częstotliwości drgań..niektóre mają dodatkowo szybkie drobne lustereczko..Ryby będą się mylić ,oj będą..<muszą :P >

Jestem bardzooo zadowolony!!
Kolorystyka ze złotym odcieniem+grzbiety mocno czarne..tu może będę jeszcze coś zmieniał i kombinował,bo ja muszę zmieniać wygląd wabików co jakiś czas,zaskakuję tak te cwane ryby ( heh :lol: :lol: ),non stop pod pyskiem mają coś innego :)
Zrobiłem je od około 6cm do 7,5cm...
Już sobie kilka najmniejszych odłożyłem do tajnego pudełka na nocne duże klenie,będą w to tłukły sandacze i bolce. ...

A teraz zimą niektórzy się przekonają na pstrągach.. :)

Fotki w różnym stopniu mocy promieni słonecznych...

1_278.jpg

3_163.jpg

2_182.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 11